Tunnekeskeinen parisuhdekurssi Myyrmäen Virtakirkolla to 14.9. alkaen

to 23.11. klo 17.00 – 19.00

Myyrmäen Virtakirkko

Milloin sanoit rakastan? Entä kerroit, mikä oikeasti ottaa päähän?

Tunnekeskeinen parisuhdekurssi on Vantaan seurakuntien perheneuvonnan ryhmämuotoinen kurssi, jossa tavoitteena on parantaa yhteistä vuorovaikutusta ja lisätä läheisyyttä. 

Kurssi on tarkoitettu vantaalaisille pareille ja mukaan voidaan ottaa 6 paria. Kurssille hakeutuvat parit haastatellaan. Tunnekeskeinen parisuhdekurssi on ennaltaehkäisevä eikä sovellu pareille, joiden ongelmana on akuutti kriisi, väkivalta tai liiallinen alkoholinkäyttö. Kurssilaisten odotetaan osallistuvan jokaiseen kokoontumiskertaan, sillä kokoontumiset rakentuvat edellisten kertojen teemoille. Kurssiin liittyy harjoitusten ja kotitehtävien tekemistä sekä kirjan Kunpa sinut tuntisin paremmin (Sue Johnson) lukemista. Kurssi on maksuton.

Monesti arjen keskellä voi tuntua, että tunneyhteys kumppaniin on heikko tai suorastaan olematon. Ei osata tai uskalleta puhua asioista suoraan, ymmärretään toisen viestit väärin. Lämpimän ja rakastavan suhteen sijaan elämää voivat täyttää riidat ja negatiiviset toimintamallit, jotka helposti ajavat pariskuntaa kauemmaksi toisistaan. Jossain syvällä piilossa ovat kuitenkin tarpeet tulla kuulluksi, hyväksytyksi ja rakastetuksi.

Kiintymyssuhde kumppaniin on elintärkeä. Siksi tunneyhteyden katkeamisen uhka saa ihmisen reagoimaan tähän uhkaan itselleen tyypillisellä tavalla, esimerkiksi hyökkäämällä tai vetäytymällä. Nämä keinot usein pahentavat tilannetta entisestään. Tunnekeskeinen parisuhdekurssi perustuu kiintymyssuhdeajatteluun, jonka avulla opetellaan tunnistamaan parisuhteen negatiivisia kehiä, avaamaan niitä sekä ymmärtämään omaa ja toisen käyttäytymistä yhteyden katkeamisen uhatessa. Negatiivisten kehien pysäyttäminen ja pinnan alla olevien tunteiden löytäminen ja jakaminen auttavat vahvistamaan tunneyhteyttä ja siten rakentamaan rakastavaa, turvallista ja hyvinvoivaa parisuhdetta. Kurssi alkaa to 14.9. ja siihen on ennakkoilmoittautuminen.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset

Ilmoittautumiset Webropol-lomakkeellaLinkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Lisätiedot:

Perheneuvoja Riitta Tapionsalo: [email protected], puh. 050 3476451
Perheneuvoja Juhani Koskelin:  [email protected], 050 3473979.
 

  • Aikuisille Aikuisille

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Kaikki seurakunnat

Ota yhteyttä

perheneuvoja
Seurakuntatyön erityispalvelut
Asematie 12a
01300 Vantaa

Toimin perheneuvojana Vantaan seurakuntien perheneuvonnassa. 

Perheneuvoja
Seurakuntatyön erityispalvelut
Asematie 12a
01300 Vantaa