Markku Uitto: Ja sitten oli väri

ti 21.11. klo 10.00 – 14.00
Markku Uiton teos Kaislikko

Café Pähkinä /Hämeenkylän seurakunta

Kahvilagalleria Café Pähkinässä on kuukausittain vaihtuvia taidenäyttelyitä. Näyttelyt ovat avoinna ma-to klo 10-14 kahvilan ollessa auki. Sydämellisesti tervetuloa!

Marraskuun taiteilijamme on Markku Uitto.

Taiteilijan kuvaus:

Markku Uitolle maalaaminen on intuitiivista toimintaa, nopeatempoista työskentelyä, jossa tallennetaan nopeasti katoavia tunnetiloja. Maalaaminen antaa hänelle vapauden ryhmitellä menneitä elettyjä kokemuksia, tapahtumia uusiin asentoihin ja valloittaa ne takaisin visuaalisen muistin avulla. Mitä vanhemmaksi hän tulee, sitä enemmän häntä kiinnostaa sisäinen maailma ja sen ilmiöt. Teoksillaan hän tarjoaa mahdollisuuksia esteettisiin ja emotionaalisiin pärskähdyksiin. Hänen työskentelynsä keskiössä ovat värit ja niiden kanssa käytävä vuoropuhelu.

Uitto on työskennellyt koko elämänsä taiteen ja kulttuurin parissa. Hän on toiminut Yleisradiossa elokuvaleikkaajana, kameramiehenä, tuotantosuunnittelijana sekä designammattien koulutuksesta vastaavana opettajana. Hän perusti Yleisradion taidekerhon ja 1975 ja toimi sen vetäjänä 7 vuotta. Vuosien aikana opettajina toimivat kulloisenkin vuoden taiteilijat: Leena Luostarinen, Rafael Wardi, Juho Karjalainen, Henry Wuorila-Stenberg, Seppo Salmela jne. Markku Uitto on Espoo Art ry:n jäsen.

Merkittävimmän uran hän loi viestintäalan asiantuntijana, luovien alojen koulutuskehittäjänä ja oppilaitosten johtotehtävissä. Hän perusti Turun Taideakatemian ja nykyisen Metropolian viestinnän koulutusohjelmat ja toimi niissä koulutusjohtajana. Hän perusti Radio- ja televisio-opisto Arton ja toimi viisi vuotta sen rehtorina.

Eläkkeelle hän jäi Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskuksen projektipäällikön tehtävistä. Viimeiset kaksitoista vuotta hän on maalannut omassa työhuone-galleriassaan Espoon Olarissa.

Värit antavat minulle keskustelupinnan: kukaan ei tunne minua niin hyvin kuin indigo, koralli ja okra, hän sanoo.

Uiton taidenäyttely on nähtävillä Café Pähkinässä 31.10.-4.12. kahvilan ollessa auki.

 

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Hämeenkylän seurakunta

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori
Hämeenkylän seurakunta
Auratie 3
01630 Vantaa

Olen taidemaalari, pappi, retriittiohjaaja ja hengellinen ohjaaja.

Hämeenkylän seurakunnassa on tullut työskenneltyä vuodesta 2013. Teen papin työtä osa-aikaisesti voidakseni työskennellä myös taiteilijana. 

Asun luonnon rauhassa ja maalaan vanhassa leipomossa. Sanat saavat merkityksensä hiljaisuudesta, on joku viisas sanonut. Tervetuloa siis mukaan joskus Hämeenkylän kirkolle arki-illan retriitti-iltaan, joita minulla on ilo ohjata keväisin ja syksyisin. Seuraa tapahtumakalenteria! Hiljaisuudesta nousee myös hyviä keskusteluja. On suuri kunnia ja luottamustehtävä saada kuunnella teitä, joiden kanssa tiet kohtaavat.