Musiikkia Versailles’n hovista: BRQ Ensemble - Markku Luolajan-Mikkola, viola da gamba ja Marianna Henriksson, cembalo / Laurin päiväkonsertit -sarja

to 15.6. klo 12.00 – 12.45
Musiikkia Versailles’n hovista: BRQ Ensemble;  Markku Luolajan-Mikkola, viola da gamba ja Marianna Henriksson, cembalo / Laurin päiväkonsertit -sarja.

Pyhän Laurin kirkko

Markku Luolajan-Mikkolan kokoama BRQ Ensemble esiintyy vaihtelevin kokoonpanoin lähinnä elokuun alussa Pyhän Laurin kirkossa toteutuvan BRQ Vantaa Festivaalin yhteydessä, mutta konsertteja on ollut myös muualla Suomessa, Ruotsissa ja Italiassa. Yhtyeessä soittaa kotimaisia ja kansainvälisesti tunnettuja muusikoita. Kesäkonserttisarjassamme Luolajan-Mikkola soittaa Marianne Henrikssonin kanssa Marin Marais’n (1686-1725) ja Élizabeth Jacquet de la Guerren (1665-1729) sekä Antoine Forquerayn (1672-1745) ja Jean-Baptiste Forquerayn (1699-1782) sävellyksiä – toisin sanoen musiikkia Versaillesin hovista. Vapaa pääsy, ohjelma 5 €.

Markku Luolajan-Mikkola on yksi Suomen johtavista vanhan musiikin esittäjistä, kouluttajista, organisaattoreista ja luovista innovaattoreista. Hänen soittimiaan ovat erilaiset viola da gambat ja historialliset sellot. Luolajan-Mikkola on esiintynyt omin konsertein ja kamarimuusikkona 1990-luvulta lähtien. Hänen ohjelmistonsa ulottuu 1500-luvun musiikista meidän aikaamme. Suurimman osan ohjelmistonsa teoksista hän on ensiesittänyt Suomessa.

Uransa aikana Luolajan-Mikkola on soittanut yli 1000 konserttia eri puolilla maailmaa.  

Vuonna 2010 Luolajan-Mikkola perusti maamme merkittävimmän vanhaan musiikkiin keskittyvän tapahtuman, BRQ Vantaa Festivaalin, jonka taiteellisena johtajana hän toimii edelleen.

Cembalisti Marianna Henriksson opiskeli Sibelius-Akatemiassa ja Berliinin Universität der Künstessä. Hän on esiintynyt useiden yhtyeiden jäsenenä ja solistina sekä Suomessa että ulkomailla (esim. Suomalainen barokkiorkesteri, Helsingin barokkiorkesteri, Les Ambassadeurs, Il Pomo d'oro, KORE, Euroopan Unionin barokkiorkesteri). Henriksson työskentelee mielellään useiden musiikinlajien ja taiteidenvälisyyden parissa.

Vuoden 2023 alusta hän toimii Suomalaisen barokkiorkesterin taiteellisena suunnittelijana.

 

Laurin päiväkonsertit -sarja Vantaan Pyhän Laurin kirkossa 8.6.-3.8.2023 klo 12

- 8.6. Ghislaine Dionne, sopraano ja Julia Tamminen, urut ja piano: Tarinoita kaukaa ja läheltä. Lisätiedot

- 15.6. Markku Luolajan-Mikkola, viola da gamba ja Marianna Henriksson, cembalo: Musiikkia Versailles’n hovista. Lisätiedot

- 22.6. Teemu Viinikainen, jazzkitara: Sound of Silence. Lisätiedot

- 29.6. Laura Rahnasto, huilu ja Janne Malinen, kitara: Merenvaahdosta syntynyt. Lisätiedot

- 6.7. Pianisti Risto Laurialan soolokonsertti. Lisätiedot

- 13.7. Susanna Lukkarinen, laulu ja piano, ja Henna-Maija Kuki, harmonikka: Rauhan paikka. Lisätiedot

- 20.7. Marja Kyllönen, sopraano ja Iina Katila, urut ja piano: Kanttorit kesätunnelmissa. Lisätiedot

- 27.7. Miikkael Halonen, urut: Katekismusmeditaatioita uruilla. Lisätiedot

- 3.8. Laulaja-lauluntekijä Laura Moision soolokonsertti. Lisätiedot

Konserttien kesto on n. 45 min.

  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta