Yhteys -taidenäyttely

pe 26.5. klo 10.00 – 14.00
Lakkalan ja Väliahdetin taideteos

Café Pähkinä /Hämeenkylän seurakunta

Toukokuun taiteilijakaksikkona ovat Mervi Lakkala ja Casper Väliahdet. Toukokuun näyttely nähtävillä kahvilan aukioloaikojen mukaan.

 

Mervi Lakkala ja Casper Väliahdet muodostavat taiteilijaparin ja käyttäävät yhteisteostensa nimimerkkinä SkS (=Se kuuluu Siihen).

Yhteistyö alkoi syksyllä 2022, Café Pähkinän näyttely on heidän ensimmäinen oma näyttelynsä. Heidän taiteentekemisen filosofiansa on kadottaa tekijä, jolloin taide pääsee virtaamaan puhtaammin. Kuvallinen vuoropuhelu tapahtuu tekemisen hetkessä, jossa elementit valmistellaan ja tuodaan vedostettaviksi. Grafiikan menetelmä on monotypiaa, joten teokset ovat uniikkeja. Niiden syntyposessissa tapahtuu aina yllätyksiä, koska valmis kuva paljastuu vasta tullessaan prässistä. Värit ja perussommitelu ovat hallittavissa, mutta nyanssien rikkaus ei. Tämänkaltainen heittäytyminen elämisen ihanuuteen mahdollistaa häivähdyksen ikuusuuden olemuksesta. Tapahtuu yhdistyminen universumiin, aika pysähtyy ja mittakaavat saavat olla mitä tahansa.
Kuvallinen kieli on abstraktia orgaanista geometriaa, jossa ympyrät keskustelevat.

  • Aikuisille Aikuisille

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Hämeenkylän seurakunta

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori
Hämeenkylän seurakunta
Auratie 3
01630 Vantaa

Olen taidemaalari, pappi, retriittiohjaaja ja hengellinen ohjaaja.

Hämeenkylän seurakunnassa on tullut työskenneltyä vuodesta 2013. Teen papin työtä osa-aikaisesti voidakseni työskennellä myös taiteilijana. 

Asun luonnon rauhassa ja maalaan vanhassa leipomossa. Sanat saavat merkityksensä hiljaisuudesta, on joku viisas sanonut. Tervetuloa siis mukaan joskus Hämeenkylän kirkolle arki-illan retriitti-iltaan, joita minulla on ilo ohjata keväisin ja syksyisin. Seuraa tapahtumakalenteria! Hiljaisuudesta nousee myös hyviä keskusteluja. On suuri kunnia ja luottamustehtävä saada kuunnella teitä, joiden kanssa tiet kohtaavat.