Ukrainalaisen kirkkolauluyhtye Kaanonin konsertti / Valoa kohti -konserttisarja

la 8.4. klo 18.00 – 19.00
Kirkkolauluyhtye Kaanon (Tserkasy, Ukraina) / Valoa kohti -konserttisarja.

Pyhän Laurin kirkko

Ukrainan Tserkasysta kotoisin olevan kirkkolauluyhtye Kaanonin oli määrä konsertoida Pyhän Laurin kirkossa pääsiäisenä 2022, mutta hyökkäyssota esti kiertueen toteutumisen. Tämän vuoden hiljaisena lauantaina yhtye pääsee esiintymään kirkossamme vaikuttavalla, monipuolisella ohjelmistollaan: mukana on sekä perinteistä ortodoksista kirkkolaulua, klassisia ukrainalaisia kuoroteoksia että tällä kertaa erityisesti pääsiäisen ajan lauluja. Yhtyeen taiteellinen johtaja on Ievgen Valovenko. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €. Ohjelmatulot ohjataan Ukrainan sodan uhrien auttamiseksi.

Seitsemän eri kuoroissa pitkään laulanutta lahjakasta miestä Keski-Ukrainasta kiinnostui 1990-luvun alussa ortodoksisesta lauluperinteestä, joka oli tuolloin lähes tuntematonta nuoressa itsenäisessä tasavallassa. Perehdyttyään huolellisesti kirkkolauluun Kaanon-lauluryhmä halusi ryhtyä sen sanansaattajaksi ja tehdä itselleen tärkeistä, rauhoittavista ja säestyksettä esitettävistä melodioista tuttuja yhä useammille. Tätä työtä Kaanon tekee yhä.

Neliäänisesti laulava kirkkolauluyhtye Kaanon tuo Suomeen jo yhdeksättä kertaa vaikuttavan, monipuolisen ohjelmiston: mukana on sekä perinteistä ortodoksista kirkkolaulua, klassisia ukrainalaisia kuoroteoksia että tällä kertaa erityisesti pääsiäisen ajan lauluja. Ohjelmisto on aiemmissa konserteissa mukana olleille tuttu tyyliltään mutta kuitenkin uusi ja varta vasten pääsiäisen teemoihin rakennettu. Pääsiäinen on ortodoksisen kirkon tärkein juhla, ja jo pelkästään siksi konsertti tuo paljon aiemmista konserteista poikkeavaa, uudella tavalla kiintoisaa materiaalia kuultavaksemme. Edellisten kiertueiden suosio on motivoinut ryhmän kevätkiertueelle Suomeen, ja näin monen laulunystävän toive jälleen kuulla Kaanonia täyttyy.

Ryhmä on laulanut paljon yhdessä, ja sen voi kuulla – äänet soivat saumattomasti ja puhtaasti yhteen ja tuovat loistavasti esiin musiikin arvon sekä perinteen iän ja voiman. Pyhän viikon tienoille, varhaiskevään heräämisen aikaan, Kaanon tuo äänillään kevään kirkkautta ja valoa. Seitsemän miehen laulussa on voimaa, mutta ei siitä herkkyyttäkään puutu!

Yhtyeen taiteellinen johtaja on Ievgen Valovenko

Konsertti on osa Tikkurilan seurakunnan tuottamaa Valoa kohti -konserttisarjaa.

  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta