BRQ Vantaa Festival: Barokin parhaat

la 13.8. klo 19.00
BRQ Vantaa festivaalin logo

Pyhän Laurin kirkko

Il Gardellino on kansainvälisesti arvostettu flaamilainen periodiorkesteri, joka esiintyy tässä konsertissa kamarikokoonpanonsa voimin.

Vuoden 1725 tienoilla Euroopassa puhalsi italialainen tuuli, ja erityisesti Vivaldin sävellystyylillä oli valtava vaikutus moniin saksalaisiin säveltäjiin. Samaan aikaan Pergolesi aiheutti vallankumouksen Ranskassa, jossa yleisö ei yhtäkkiä enää osannut suhtautua Jean Baptiste Lullyn perinteiseen ranskalaiseen tyyliin. Pariisissa käytiin läpi vakavia kiistoja liiasta italialaisesta vaikutuksesta. Rauhanomainen ratkaisu oli kuitenkin ilmeisempi saksalaisten säveltäjien, kuten Händelin, Faschin ja Telemannin, keskuudessa: he päättivät yksinkertaisesti yhdistää kunkin kansallisen tyylin parhaat elementit.

Ranska toi mukanaan kokonaisen tanssimuotokulttuurin, joka löytyy helposti Bachin orkesterisarjasta, mutta johon lisättiin saksalainen kiinteä rakenne. Italia toi sen vokaalisuuden, jonka voi kuulla Händelissä, ja Vivaldin ritornellorakennetta jäljittelivät nopeasti kaikki instrumentaalikonserteissa, joista Fasch on erinomainen esimerkki.

Tämä kamarimusiikkiohjelma on kuin tilannekuva siitä, mikä oli 1730-luvulla Euroopassa hyvin muodikasta. Bach jopa sovitti Marcellon oboekonserton urkuteokseksi ja imi näin italialaisia vitamiineja ohjelmistoonsa.

Liput ovelta tai Ticketmasterista: 18 e, eläkeläiset: 12 e, muut alennusryhmät 10 e.

  • Musiikki Musiikki

Lue lisää Barokin parhaat -konsertista Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Kaikki seurakunnat BRQ Vantaa Festival