BRQ Vantaa Festival: Bach – Isä ja poika -konsertti

pe 12.8. klo 20.30
BRQ Vantaa Festival -logo

Tikkurilan kirkko

Konsertin kolme kantaattia on sävelletty ja ensiesitetty Leipzigissä. BWV95 “Kristus on elämäni” on Bachin ensimmäiseltä Leipzigin vuodelta, BWV 104 “Kuuntele, Israelin paimen” seuraavalta ja kynttilänpäivähitti BWV 82 “Minulla on kyllin” on vuodelta 1727.

Johann Sebastian Bachin (1685–1750) tuotanto vilisee viittauksia: kirkkomusiikissa viittaillaan tietysti raamatun teksteihin ja tapahtumiin, Bach viittaa ja lainaa musiikissaan itseään ja aikalaisiaan ja Bachiin viittaavat lukuisat myöhemmät musiikintekijät. Omena ei ole pudonnut kauas puusta, sillä C.P.E. Bachin (1714–1788) konsertto huilulle ja jousille on monien musiikkititeteilijöiden mukaan jonkun muun tekemä sovitus saman C. P. E.:n cembalokonsertosta, mutta varmuutta ei ole, kumpi versio oli ensin vai tekikö C.P.E. itse molemmat. Isä-Bachilta kuullaan tenoriaarioita ja -resitatiivejä hänen tiettävästi itse säveltämistään kirkkokantaateista. Kaikki konsertin kolme kantaattia on sävelletty ja ensiesitetty Leipzigissä. BWV95 “Kristus on elämäni” on Bachin ensimmäiseltä Leipzigin vuodelta, BWV 104 “Kuuntele, Israelin paimen” seuraavalta ja kynttilänpäivähitti BWV 82 “Minulla on kyllin” on vuodelta 1727. Sooloviulusonaatti BWV 1003 on Köthenin kaudelta ennen vuotta 1720, mutta julkaistiin vasta 80 vuotta myöhemmin. Sonaatti- ja partitaokoelman tuolloin saamasta nihkeästä vastaanotosta olisi ollut mahdotonta päätellä, miten keskeistä viuluohjelmistoa koko kokoelma on 200 vuotta myöhemmin.

Liput ovelta tai Ticketmasterista: 18 e, eläkeläiset: 12 e, muut alennusryhmät 10 e. Lippupaketti saman illan konsertteihin 26 e, eläkeläiset: 18 e, muut alennusryhmät 15 e.

  • Musiikki Musiikki

Lue lisää konsertista Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Kaikki seurakunnat BRQ Vantaa Festival