BRQ Vantaa Festival: Konserttojen ilta

ma 8.8. klo 20.30
BRQ Vantaa Festival logo

Pyhän Laurin kirkko

Illassa kuullaan venetsialaisten konserttotehtailijoiden Antonio Vivaldin (1678–1741) ja Tomaso Albinonin (1671–1751) runsaudensarven satoa sekä jokerina joukossa saksalaisen Johann Friedrich Faschin (1688–1758) konsertto.

Konserttojen iltana kuullaan venetsialaisten konserttotehtailijoiden Antonio Vivaldin (1678–1741) ja Tomaso Albinonin (1671–1751) runsaudensarven satoa sekä jokerina joukossa saksalaisen Johann Friedrich Faschin (1688–1758) konsertto. Konsertti on koottu perinteistä nopea-hidas-nopea -rakennetta noudattavista täysbarokin ajan konsertoista eri instrumenteille ja epäpernteisillekin instrumenttikokoonpanoille. Konserttosäveltämisen supersankarilta, Antonio Vivaldilta kuullaan konsertot nokkahuilulle, kahdelle sellolle sekä traverson, oboen, viulun ja fagotin muodostamalle kamarikokoonpanolle. Konsertin avaava konsertto oboelle ja jousille on peräisin Tomaso Albinonilta, joka itse piti itseään ensisijaisesti oopperasäveltäjänä, mutta on sangen ironisesti jälkimaailmalle tuttu lähinnä g-molliadagiosta, jonka oikeaksi säveltäjäksi on sittemmin arveltu musiikkitieteilija Remo Giazottoa. Johann Friedrich Fasch, jonka opiskeluhaaveet Italiassa kaatuivat aristokraattisen suojelijan puutteeseen, opiskeli ja vaikutti Darmstadtissa ja Prahassa ja sävelsi fagottikonserton lisäksi 70 muuta konserttoa sekä mittavan kokoelman soitin- ja vokaalimusiikkia.

Liput ovelta tai Ticketmasterista: 18 e, eläkeläiset: 12 e, muut alennusryhmät 10 e. Lippupaketti saman illan konsertteihin 26 e, eläkeläiset: 18 e, muut alennusryhmät 15 e.

  • Musiikki Musiikki

Lue lisää konsertista Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Kaikki seurakunnat BRQ Vantaa Festival