BRQ Vantaa Festival: Marais-Charpantier -konsertti

su 7.8. klo 20.30
BRQ Vantaa Festivaalin logo

Pyhän Laurin kirkko

Konsertti tarjoilee ranskalaisten säveltäjämestarien Marin Marais (1656–1728) ja Marc-Antoine Charpentier (1645/50–1704) helmiä.

BRQ Vantaa Festivaalin avauspäivän toinen konsertti tarjoilee ranskalaisten säveltäjämestarien helmiä. Marin Marais (1656–1728) ja Marc-Antoine Charpentier (1645/50–1704) toimivat kumpikin Aurinkokuninkaan hallintokaudella, Ranskan “musiikillisen kuninkaan” Jean-Baptiste Lullyn opissa ja varjossa. Marais tunnetaan teoksistaan viola da gamballe, joita tässäkin konsertissa kuullaan. Marin Maraisilta kuullaan lisäksi trio kahdelle säveltäjän puolesta määrittelemättömälle soolo-instrumentille ja continuolle. Marc-Antoine Charpentier tunnetaan parhaiten vokaalimusiikistaan, mutta häneltä on säilynyt myös instrumentaalimusiikkia jumalanpalvelus- ja hovikäyttöön. Aikalaistensa ja omastakin käytännöstään poiketen Charpentier on merkinnyt tässä konsertissa kuultavaan sonaattiin tarkan instrumentaation: kaksi (saksalaista) huilua, kaksi viulua, kaksi gamba, luuttu ja cembalo.

Liput ovelta tai Ticketmasterista: 18 e, eläkeläiset: 12 e, muut alennusryhmät 10 e. Lippupaketti saman illan konsertteihin 26 e, eläkeläiset: 18 e, muut alennusryhmät 15 e.

  • Musiikki Musiikki

Lue lisää Marais-Charpantier -konsertista Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Kaikki seurakunnat BRQ Vantaa Festival