Aliinalle - Yhteisvastuukeräyskonsertti Tikkurilan kirkossa

la 7.5. klo 17.00 – 18.00
Aliinalle - Yhteisvastuukonsertti Tikkurilan kirkossa.

Tikkurilan kirkko

Vantaan seurakuntien kamarikuoro, Terje Kukk (piano) ja Iina Katila (urut) esittävät virolaisten säveltäjien teoksia kuorolle, uruille ja pianolle. Konsertissa kuullaan mm. Urmas Sisaskin Eesti missa ja Rudolf Tobiaksen kuorolauluja, Arvi Pärtin Trivium uruille sekä pianoteos Für Alina – Aliinalle. Vapaa pääsy, ohjelma 10 € Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Keräyksellä autetaan koronapandemian seurauksista kärsiviä lapsia ja nuoria Suomessa ja maailmalla.

Konsertin nimiteos Für Alina – Aliinalle – on virolaisen Arvo Pärtin (s. 1935) ensimmäinen tintinnabuli-tekniikalla säveltämänsä teos vuodelta 1976. Pärt omisti pianoteoksensa ystäväperheen tyttärelle, joka perheen jakautumisen seurauksena muutti isänsä mukana Englantiin äidin jäädessä kaipaamaan lastaan rautaesiripun taakse. Aliinalle on lohdutukseksi sävelletty teos.

Vuoden 2022 Yhteisvastuukeräyksellä autetaan koronapandemian seurauksista kärsiviä lapsia ja nuoria.

Tämänvuotisen Yhteisvastuukeräyksen kampanjateema ”Lahjoita mulle huominen” nostaa esiin nuorten hädän ja toivottomuuden kokemuksen, jota pitkittynyt korona-aika on lisännyt. Maailmanlaajuinen pandemia on osunut nuorille herkkään ikävaiheeseen ja koetellut ikäpolvea kovalla kädellä niin Suomessa kuin globaalisti maailmalla. Lue lisää: Yhteisvastuukeräys 2022


 

  • Musiikki Musiikki


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta