Pyhän Laurin vaellus

la 14.8. kello 08.00
Pyhän Laurin vaelluksen logo, jossa on kenkä

Tämän vuoden vaellus kuljetaan 1200-luvulla eläneen tunnetun pyhimyksen Franciscus Assisilaisen jalanjäljissä.

Pyhän Laurin vaellus on kuljettu ensimmäisen kerran Vantaalla vuonna 2008. Vaellus kuljetaan perinteisesti joka toinen vuosi, seuraavan kerran lauantaina 14.8.2021.

Tämän vuoden vaellus kuljetaan 1200-luvulla eläneen tunnetun pyhimyksen Franciscus Assisilaisen jalanjäljissä. Kulkemista rytmittää Franciscuksen kirjoittama Luotujen ylistys, joka tunnetaan myös Aurinkolauluna. Franciscus muistetaan erityisesti eläinten, luonnon, luonnonsuojelun ja hyljeksittyjen suojeluspyhimyksenä. 

Vaellukselle lähdetään eri puolilta Vantaata, kaikki reitit päättyvät Vantaan Pyhän Laurin kirkolle. Pääreitti lähtee Helsingistä Vanhankaupungin lahdelta ja se on noin 10 kilometriä pitkä.

Vaelluksen aikana päästään tarkkailemaan vantaalaista luontoa ja maisemia. Lähde mukaan ja anna luonnon ja historian tulla lähelle ja askeleen lentää. 

Tervetuloa mukaan joukkoon kulkemaan kaupunkimaisemissa ja luonnon keskellä!

Reittien lähtöajat ja paikat:

  • Pääreitin lähtö Helsingin Vanhankaupunginlahdelta klo 10 (rauhalliset kävelijät) ja klo 11 (reippaat kävelijät). Reitin pituus n. 11 km.  Lähtöpaikka on Vanhankaupunginlahden ylittävä moderni kaarisilta. Reitin varrella on pysähdyspaikkoja, joilla pysähdytään yhdessä. Reitin vetäjinä Pekka Siutila yhteystiedot ja Kaisa Nuolioja yhteystiedot
  • Helsingin reitin lähtö Helsingin Tuomiokirkon portailta klo 8. Reitin pituus n. 17 km. Reitin vetäjinä Kari Koivula p. 040 0605 955 /suti.koivula@gmail.com ja Lea Purhonen. Käynti Helsingin Vanhanakaupunginlahden kirkonraunioilla.
  • Tikkurilan reitin lähtö Tikkurilan kirkolta klo 11. Reitin pituus n. 5 km. Tikkurilasta vaelletaan Pyhän Laurin kirkolle Keravanjoen rantoja pitkin. Reitin vetäjinä Anneli Mylläri anneli.myllari@welho.com ja Olli Hirvonen.
  • Korson pyörävaelluksen lähtö Korson kirkolta klo 11.30. Reitin pituus 20 km. Reitin vetäjänä Pia Olkkonen yhteystiedot.
  • Ylästön reitin lähtö Ylästön seurakuntatalo, Lehtikummuntie 2. Reitin pituus n 5 km. Vetäjinä Sami Kanerva ja Juha Aaltonen. (Huom! Kirkko ja kaupunki -lehdessä virheellisesti lähtöpaikkana Ylästön kotiseutuyhdistyksen piha, josta ei ole lähtöä)
  • Lännen reitin lähtö klo 10 Vetokankaan uimarannalta. Reitin pituus 7,8 km. Vetäjinä Jarkko Vähäsarja ja Natasa Stambej yhteystiedot.
  • Hakunilan reitin lähtö klo 10 Hakunilan kirkolta, Hakunilantie 48. Reitin pituus 10 km. Reitin vetäjinä Taru Nieminen ja Tytti Pietilä tytti.pietila@gmail.com. /p. 050 511 2955.
  • Rekolan reitin lähtö Rekolan Pyhän Andreaan kirkolta klo 10, Kustaantie 22. Hiljentyminen kirkossa ja pyhiinvaeltajien siunaus klo 9.30. Reitin pituus n. 10 km kauniissa joki- ja peltomaisemassa pääosan matkaa. Vetäjinä Siru Rantanen siru.rantanen@evl.fi, Katri Uutela katri.uutela@evl.fi p. 050 436 7712 ja Kirsi Vuorikivi kirsi.vuorikivi@evl.fi p. 050 384 4229. Halutessasi voit pyhiinvaeltaa myös polkupyörällä. 

Kaikki reitit päätyvät Pyhän Laurin kirkon vieressä olevalle myllylle, jossa vaeltajille on tarjolla eväät.

Vaelluksen jälkeen on mahdollisuus osallistua ehtoollishetkiin klo 13 ja 14 Pyhän Laurin kappelissa.

Lataa tästä vaelluksen mobiilimateriaali ja tutustu Franciscus Assisilaisen elämään ja teologiaan:

Lue lisää Pyhän Laurin vaelluksen tämän vuoden ohjaajista:

Uutisjuttu Pyhän Laurin vaelluksesta 2021

 


Järjestäjä

Kaikki seurakunnat

Ota yhteyttä

Johtava kasvatustyön pastori, aikuiskasvatus, työnohjaus, retriitit ja hiljaisuuden viljely
Seurakuntatyön erityispalvelut
(09) 83061 Vaihde
Asemakatu 12a
01300 Vantaa

Tavoitettavissa parhaiten klo 9-16 arkisin.

Tuen ja koordinoin Vantaan seurakuntien vapaaehtois- ja aikuistyötä järjestämällä neuvotteluja, suunnittelemalla ja toteuttamalla koulutuksia ja virkistystapahtumia yhdessä työntekijöiden kanssa.

Pidän huolta, että vantaalaisille on tarjolla hiljaisuuden retriittejä ja hiljaisuuden tapahtumia ympäri vuoden.

Koordioin seurakuntien työnohjausta ja olen työnohjaajana käytettävissä seurakuntien työntekijöiden ja vapaaehtoisten työnohjaukseen( yksilöt sekä ryhmät), sielunhoitoon ja hengelliseen ohjaukseen.

Olen kiinnostunut ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämisestä ja hengellisyyden ja henkisyyden kysymyksistä arjen keskellä. Tätä haluan edistää toimimalla eri verkostoissa.

Minut tavoitat parhaiten arkisin klo 9-16. Jättämällä viestin puhelimen vastaajaan tai sähköpostitse löydämme toisemme varmasti.