Suomalaisen laulumusiikin konsertti: sopraanot Jenni Hietala ja Emma Mustaniemi, pianisti Tuula Hällström

ke 28.7. kello 18.00 - 19.00
Suomalaisen laulumusiikin konsertti: sopraanot Jenni Hietala ja Emma Mustaniemi, pianisti Tuula Hällström.
Tikkurilan kirkko

Suomalaisen laulumusiikin konsertissa esiintyvät sopraanot Jenni Hietala ja Emma Mustaniemi sekä pianisti Tuula Hällström ja siinä kuullaan pääosin Toivo Kuulan sävellyksiä, sisältäen myös harvemmin esitetyn Merenkylpijäneidot, sekä Jean Sibeliuksen, Tauno Pylkkäsen, Aulis Sallisen, Jyrki Linjaman ja Kaija Saariahon lauluja. Vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelmamaksu.

Sopraano Jenni Hietala valmistelee tällä hetkellä klassisen laulun maisteriopintojaan Wienissä, Itävallassa. Hän on valmistunut Oulun Ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi sekä kirkkomuusikoksi. Hän on laulanut mm. Oulu Sinfonian solistina sekä hän on ollut mukana OperArt Jyrki Anttilan produktioissa. Hän on ollut Lappeenrantojen laulukilpailun semifinalisti 2019 ja Timo Mustakallio-kilpailun finalisti 2017 ja hänelle on myönnetty arvostettu Martti Talvela-stipendi 2019 ja Suomen Wagner -seuran Baureyth -stipendi 2020. Hänen oli tarkoitus debytoida Suomen kansallisoopperalla keväällä 2020 Wagnerin oopperassa Valkyyria, mutta koronatilanteen vuoksi näytökset on siirretty tulevaisuuteen.


 

Sopraano Emma Mustaniemi on valmistunut laulutaiteen maisteriksi 2020 Kööpenhaminassa, Tanskassa. Syksyllä 2021 hän aloittaa oopperakoulutuksen maisteriopinnot Sibelius Akatemiassa. Hän on esiintynyt mm. Joensuun Oopperayhdistyksen tuottamissa oopperoissa Figaron häät (Barbarina) ja Lemmenjuomassa (Giannetta) sekä Oulun Musiikkijuhlilla. Hän on laulanut Timo Mustakallio -laulukilpailun finaalissa 2019.


 

Pianisti Tuula Hällström on maamme yksi kysytyimmistä lied-pianisteista. Hän konsertoi aktiivisesti yhdessä maamme menestyneimpien laulajien kanssa ja on toiminut monien vuosien ajan vakituisena kilpailupianistina mm. Timo Mustakallio -laulukilpailussa, Lappeenrannan laulukilpailussa, Kangasniemen laulukilpailussa, Sibelius-laulukilpailussa että kansainvälisessä Mirjam Helin -laulukilpailussa.  Hän on valmistunut diplomi-pianistiksi Sibelius-Akatemiasta ja toimii nykyään itsekin Sibelius-Akatemian laulumusiikinosaston tuntiopettajana.

 


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta