Kirjallisuusterapeuttinen kasvuryhmä VERKOSSA

ti 2.3. kello 14.30 - ti 2.3. kello 16.30
Ihminen istuu pöydän ääressä ja kirjoittaa lyijykynällä avoimeen vihkoon.
Teams-sovellus

Jäsennä ajatuksiasi ja löydä oivalluksia omien ja toisten tekstien avulla.

Kirjallisuusterapiaryhmässä kirjoittaminen antaa mahdollisuuden ilmaista tunteita ja jäsentää ajatuksia. Samalla voi saada etäisyyttä asioihin ja tehdä uusia oivalluksia.

Kasvuryhmässä käytetään taustamateriaalina valmiita tekstejä ja kirjoitetaan itse. Aiempaa kirjoittamiskokemusta ei tarvita. 

Prosessi ryhmässä etenee vaiheittain: lukeminen, kirjoittaminen, keskustelu, kuuntelu ja palaute. Ryhmä on vuorovaikutteinen. Tehtävät tehdään etukäteen kotona. 

Ohjaajana on pastori ja kirjallisuusterapiaohjaaja Tuula Paasivirta

Ryhmä kokoontuu Teams-sovelluksessa joka toinen viikko tiistaisin klo 14.30–16.30. Ryhmä on kokoontunut kerran, mutta tilaa on vielä ja ti 2.3. voi vielä tulla mukaan. 

Muut kokoontumispäivät ovat 16.3., 30.3., 13.4., 27.4., 4.5. Mahdollisesti myös 18.5.

Ilmoittautumiset Tuula Paasivirralle 050 522 8644 tai tuula.paasivirta@evl.fi.

Saat linkin kuhunkin Teams-tapaamiseen erikseen. Ryhmässä käytettävät materiaalit saat siinä muodossa kuin etukäteen ilmoitat tarvitsevasi/haluavasi. (Esim. pisteillä, isotekstisenä joko postitse tai sähköpostilla.)

Ryhmä on alunperin suunnattu näkövammaisille, mutta mukaan mahtuu myös muita.

 

Kuva: ©Nattakorn - stock.adobe.com


Järjestäjä

Kaikki seurakunnat

Ota yhteyttä

vs.seurakuntapastori
Vantaankosken seurakunta
Rajatorpantie 8
01600 Vantaa

Kirkolliset toimitukset ja jumalanpalvelukset ovat pääasiallinen työni Vantaankosken seurakunnassa 2020. Ne ovat tärkeitä ja mieluisia tehtäviä pastorin työssä ja minulla on niistä monipuolinen kokemus pitkältä ajalta. On mukava tavata seurakuntalaisia, kulkea heid'n rinnallaan pieni tai vähän pidempi matka. Keväällä 2020 pidän 5 kertaa kokoontuvan arkiretriitin helmi-maaliskuussa. Siinä luetaan neljän vikon ajan päivittäin pääsiäisajan tekstejä ja tapaamisissa kerrotaan omista pohdinnoista ja löydöistä.

Olen ollut täällä aiemmin töissä useana kesänä, muun muassa rippikoululeireillä ja kesäpappina. Vuosina 2015-2017 toimin Korsossa seurakuntapappina. Seurakuntatyössä minulla on kokemusta diakoniatyöstä, lähetystyöstä ja viestinnästä. Muualla kuin seurakunnassa olen toiminut mm. kriisityöntekijänä ja viestintätehtävissä. Myös vankilajumalanpalveluksia olen ollut toimittamassa noin kerran tai kaksi kertaa kuukaudessa. Saavutettavuus- ja esteettömyysasiat ovat osa erityisasiantuntemustani.

Harrastuksiani ovat valokuvaus ja puutarhanhoito. Kirjallisuus on sekin minulle merkityksellinen harrastus ja olen eräältä koulutukseltani kirjallisuusterapiaohjaaja.