Levynjulkistuskiertueen konsertti: Kari Ikonen, piano: Impressions, Improvisations & Compositions

to 24.9. kello 19.00 - to 24.9. kello 20.00
Levynjulkistuskiertueen konsertti: Kari Ikonen, piano: Impressions, Improvisations & Compositions.
Pyhän Laurin kirkko

Suomen arvostetuimpiin jazzmuusikoihin lukeutuva Kari Ikonen tekee levynjulkaisukiertueensa perinteistä ympäristöystävällisemmällä tavalla - taittaen matkat polkupyörällä! Ikosen Impressions, Improvisations & Compositions -soolopianolevy julkaistiin 28.8.20 arvostetun saksalaisen Ozella Music -levymerkin alla. Albumin musiikki koostuu Ikosen sävellyksistä ja improvisaatioista, jossa on vaikutteita arabimusiikista ja japanilaisesta koto-musiikista. Ikosen erikoisuutena on hänen itse kehittämänsä Maqiano-keksintö, lisälaite, joka mahdollistaa Arabimusiikin maqam-asteikot mikrointervalleineen. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 5 €.  Kirkossa saa olla max 110 henkeä (90 salissa, 20 parvella).

Suomen arvostetuimpiin jazzmuusikoihin lukeutuva pianisti Kari Ikonen konsertoi 28.8. julkaistuin sooloalbuminsa ”Impressions, Improvisations & Compositions" merkeissä. Ikonen toteuttaa Uudellemaalle suuntautuvan levynsä nimeä kantavan pianokiertueen hiilidioksidipäästöttömästi polkupyörällä polkien. 

Nimensä mukaisesti konsertin repertuaari koostuu Ikosen sävellyksistä ja improvisaatioista, joissa soi laajasti pianon koko sointikirjo, preparointeineen ja erikoistekniikoineen. Musiikissa on vaikutteita japanilaisesta koto-musiikista, sekä erityisesti arabimusiikista. Arabimusiikin maqam-asteikot mikrointervalleineen onnistuvat flyygelillä taiteilijan itse kehittämän, vähintäänkin mullistavan Maqiano-keksinnön avulla! Soolopianolevyn julkaisee arvostettu saksalainen Ozella Music-levy-yhtiö.

Kari Ikonen (s.1973) on Yrjö-palkinnolla aateloitu pianisti, moogisti ja säveltäjä. Hänet tunnetaan yhteistyöstä mm. UMO:n, Orchestra Nazionale della Lunan, Lee Konitzin, Louis Sclavisin ja Bob Mosesin kanssa. Kotimaan lisäksi hän on konsertoinut myös Neuvostoliitossa, Kauko- ja Lähi-Idässä, Australiassa, Yhdysvalloissa ja yli kolmessakymmenessä Euroopan maassa. Ikosen soittoa ja/tai sävellyksiä on yli kolmellakymmenellä levyllä, joista 7 on hänen omalla nimellään. Hänen soololevynsä “Karikko” palkittiin Jazz-Emmalla 2001. Lisäksi Säveltäjänä laajasti tunnustettu Ikonen on myös palkittu kansainvälisesti arvostetuissa sävellyskilpailuissa ”Julius Hemphill Composition Awards” (USA) ja ”Scrivere in Jazz” (Italia).


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta