Palmusunnuntain sanajumalanpalvelus Pyhän Laurin kirkossa - STRIIMATAAN nettiin

su 5.4. klo 12.00
Palmusunnuntain messu Pyhän Laurin kirkossa.

Suoratoistona lähetettävän palmusunnuntain sanajumalanpalveluksen toimittavat Tuula Lapveteläinen (liturgi), Jaakko Hyttinen (avustava pappi) ja kanttori Terje Kukk. Mukaan pääset Tikkurilan seurakunnan Facebook-osoitteessa www.facebook.com/tikkurilanseurakunta

www.facebook.com/tikkurilanseurakunta

Päivän aiheena on Kunnian kuninkaan alennustie. Palmusunnuntain ja 1. adventtisunnuntain evankeliumitekstit kertovat samasta tapahtumasta. Kristuksen julkinen toiminta tähtäsi alusta lähtien hänen elämänsä viimeisiin päiviin.

Palmusunnuntain nimi dominica palmarum viittaa Jeesuksen ratsastukseen Jerusalemiin, jolloin ihmiset heittivät palmunoksia hänen kulkutielleen. Tämän muistelemiseen on liittynyt tapa tuoda kirkkoihin palmunoksia ja niistä tehtyjä koristeita. Niitä on myös kannettu palmusunnuntain kulkueissa. Pohjoisemmissa maissa on palmunoksien sijasta käytetty pajunoksia.

Palmusunnuntaina alkaa kunnian kuninkaan alennustie. Betaniassa voideltu Jeesus ratsasti Jerusalemiin kohti kärsimystä ja kuolemaa, mutta juuri niistä tuli toivon ja voiton merkki, jonka vertauskuvia ovat palmunoksat. Palmusunnuntaina Kristuksen kirkko lähtee seuraamaan hänen elämänsä viimeisiä vaiheita.

Jumalanpalveluksen kolehtikohteena on:

Puolustamalla vahvemmaksi - Kolehti nuorten koulutukseen ja henkiseen tukeen mm. Senegalissa Suomen Lähetysseuran kautta. 

 


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta