PERUTTU: Konevitsa-kvartetti: Suuren paaston ja pääsiäisen ajan lauluja / Valoa kohti -konserttisarja

ke 1.4. kello 19.00
Konevitsa-kvartetti: Suuren paaston ja pääsiäisen ajan lauluja.

Tilaisuus on peruttu. Vantaan seurakunnissa seurataan kansallisia ohjeistuksia koronaepidemian ehkäisyssä ja kaikki seurakuntien järjestämä ryhmätoiminta on peruttu 31.3.2020 saakka, myös Valoa kohti -konserttisarja. Lisätietoja tilanteesta löytyy www-sivujemme uutisosiosta.

Taidokkaan pietarilaisen ammattiyhtyeen, Konevitsa-kvartetin, konsertissa kuullaan suuren paaston ja pääsiäisen ajan kirkkomusiikkia. Keskiössä on venäläinen kirkkomusiikki aina muinaisista luostarisävelmistä nykysäveltäjien teoksiin. Lisäksi konsertissa kuullaan kansanmusiikkia sekä lauluja muualta maailmasta – myös suomeksi. Vapaa pääsy, ohjelma 15 €.

 

Konevitsa-kvartetti perustettiin vuonna 1992, kun neljä nuorta muusikkoa Pietarin konservatoriosta ryhtyivät laulamaan kesäisin Konevitsan luostarin kirkossa. Konserttien tuotto ohjataan edelleen Laatokalla sijaitsevan Konevitsan luostarin jälleenrakentamiseen.

Kvartetin ohjelmiston keskeinen osa on venäläinen kirkkomusiikki muinaisista luostarisävelmistä nykysäveltäjien teoksiin. Vanhinta kirkkomusiikkia lauletaan yksiäänisesti, uudemman ajan laulut on sovitettu 2-3 äänelle. Ohjelmaan kuuluu myös venäläisiin runoihin perustuvia ja tunnettujen venäläisten säveltäjien sovittamia mieskuorolauluja, ja yhtyeen monipuolinen ohjelma onkin oivallinen läpileikkaus Venäjän mieskamarikuorojen rikkaasta ohjelmistoperinteestä. Muusikot hallitsevat erinomaisesti perinteisen venäläisen laulutradition ja osalla on myös klassisen laulun koulutus. Kvartetti on kuin pieni kamarikuoro, joka jatkuvasti etsii täydellistä harmoniaa.

Yhtye on vuosien varrella osallistunut lukuisiin merkittäviin festivaaleihin Venäjällä, Englannissa, USA:ssa, Italiassa, Irlannissa ja Skandinaviassa. Viimeisen vuoden aikana he ovat konsertoineet myös Japanissa, Kiinassa ja Ranskassa. Musiikkikriitikot ja -lehdistö kiittelevät kvartetin korkeaa taiteellista tasoa.

Tammikuussa 2020 Konevitsa-kvartetti äänitti uuden, Pyhän Laurin kirkon konsertin ohjelman sisältävän CD:n.
 

https://www.facebook.com/konevetsquartet/

 

Valoa kohti on hiljaisen viikon ja pääsiäisen konserttisarja Vantaan Pyhän Laurin kirkossa 1.-12.4.2020.


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta