Minä Birgitta - kohtauksia erään naisen pyhästä elämästä -tanssiteos / Tuuli-Maaria Louhensalo-Lindström

su 2.2. kello 17.00 - su 2.2. kello 17.45

Sunnuntaina 02.02.20 alkava Yhteisvastuukeräys täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Juhlavuoden teemana on vanhemmuuden tukeminen. Avauspäivän konserttina nähdään poikkeuksellisesti tanssiteos, jonka aiheena on Pyhä Birgitta (1303-1373). Tanssitaiteilija Tuuli-Maaria Louhensalo-Lindström esittää sooloteoksen Birgitasta, joka oli keskiajan Euroopan vaikutusvaltaisimpia naisia. Kahdeksan lapsen äiti omistautui leskeksi jäätyään hengelliselle elämälle, perusti luostarisääntökunnan, joka tunnetaan nykyisin birgittalaissääntökuntana. Tanssiteoksen musiikkina kuullaan rekonstruoitua keskiaikaista musiikkia sekä osia Zbigniew Preisnerin sielunmessusta. Teos yhdistää tanssiteatteria ja nykybalettia. Vapaa pääsy, ohjelma 10 € YV-keräyksen hyväksi.

Tanssitaiteilija Tuuli-Maaria Louhensalo-Lindström esittää sooloteoksen Birgitasta, pyhästä kapinallisesta naisesta sekä hänen pyrkimyksestään itselliseen elämään. Kuka Birgitta on ja entä mitä on pyhyyden tavoittelu? Pyhä Birgitta oli monta: tytär, neito, vaimo, äiti, kuninkaankasvattaja, poliittinen vaikuttaja, leski, mystikko ja lopulta pyhimys. Tanssiteoksen musiikkina kuullaan rekonstruoitua keskiaikaista musiikkia sekä osia Zbigniew Preisnerin sielunmessusta. Teos yhdistää uutta balettia sekä tanssiteatteria.

 

Tanssitaiteilija Tuuli-Maaria Louhensalo-Lindström (1983) on ulkosuomalainen balettitanssija, koreografi sekä tanssin tutkija. Tällä hetkellä Louhensalo-Lindström asuu ja työskentelee Etelä-Ranskassa, Nizzassa.

Louhensalo-Lindströmin tanssiopinnot alkoivat Ståhlbergin balettikoulussa, Lahdessa 1980-luvulla. Tanssin ammattiopinnot jatkuivat Helsingissä ja Pariisissa. Louhensalo-Lindström on tanssin tutkija. Hän on valmistunut Helsingin Yliopistosta filosofian maisteriksi. Suomessa asuessaan Louhensalo-Lindström toimi Suomessa helsinkiläisen Tanssiteatteri Vilyan taiteellisena johtajana sekä vieraili koreografina useissa produktiossa mm. Lahden Kaupungin kesämusikaaleissa vv. 2005-2008 sekä Lahden Oopperassa. Hän myös on toiminut tanssinopettajana vuodesta 2003 Suomessa ja Keski-Euroopassa. Viimeiset vuodet Louhensalo-Lindström on työskennellyt soolotanssijana Kööpenhaminassa ja Nizzassa.


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta