Joulun valoa – Petri Bäckström (tenori) ja Janne Maarala (piano)

pe 13.12. kello 18.00
Pyhän Laurin kappeli

Tenori Petri Bäckström ja pianotaiteilija Janne Maarala esittävät konsertissaan perinteisiä joulun klassikoita. Konsertissa kuullaan myös versioita Ave Maria -rukouksesta, johon mm. Franz Schubert ja Bach/Gounodin ovat säveltäneet kauniin melodian. Lisäksi Janne Maarala esittää soolopianistina svengaavia amerikkaisia joululauluja. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Petri Bäckström tunnetaan itsensä täysillä peliin laittavana ja monipuolisena näyttämötaiteilijana. Hän debytoi oopperalaulajana vuonna 2000, Suomen Kansallisoopperassa vuonna 2001 ja Savonlinnan Oopperajuhlilla 2003 vieraillen säännöllisesti kaikilla merkittävillä oopperanäyttämöillä Suomessa. Hän on Timo Mustakallio (2000) ja Lappeenrannan (2002) laulukilpailujen finalisti, Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolla opiskellut, kilpatanssin SM 2. (prechampion, vakiotanssit 1994). Hän on jatko-opiskellut ulkomailla mm. Roomassa (Renato Federighi), Wienissä (Irina Gavrilovici), Lontoossa (David Harper) ja Hampurissa (Anna Bergamo).

Petri Bäckström on työskennellyt mm. seuraavien kapellimestarien ja ohjaajien kanssa: Esa-Pekka Salonen, Leif Segerstam, Hannu Lintu, Michael Güttler, Cornelius Meister, Susanna Mälkki, Marco Marelli, Jan Latham-König.


 

Janne Maarala on toiminut päätoimisena ja laaja-alaisena musiikin ammattilaisena - orkesterinjohtajana, pianistina, säveltäjänä ja sovittajana – vuodesta 2000 lähtien. Hän on esiintynyt soolopianistina ja yhtyeidensä kanssa mm. monilla festivaaleilla, konserttisaleissa, kirkoissa, laivoilla sekä jazzklubeilla. Sibeius-Akatemiasta vuonna 2005 valmistunut musiikin maisteri on kouluttautunut myös ympäristonsuojelutieteen ja kehopsykoterapian aloille. 

Janne Maarala on julkaissut neljä albumia, jotka on kaikki taltioitu livenä konserttitilanteessa. Hänen ensilevynsä Soi kunniaksi Luojan (2011) on poikkimusiikillinen albumi, joka on äänitetty juuri Hakunilan kirkossa joulukuussa 2010. Maaralan kaksi seuraavaa albumia koostuvat jazzikivihreistä: tupla-cd: Swinging Standards (2014), jossa kokoonpanona on Janne Maarala Trio ja laulaja Juki Välipakka sekä Night And Day (2015), jossa lavalla on Janne Maarala Trio Featuring Mikko Pettinen. Maaralan neljäs albumi, Luova vapaus – Freedom To Create (2016)  koostuu hänen vapaista pianoimprovisaatioistaan.


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta