Petri Laaksonen: Täällä Pohjantähden alla - 25-vuotisjuhlakonsertti

to 31.10. kello 19.00

Petri Laaksonen: Täällä Pohjantähden alla - 25-vuotisjuhlakonsertti Pyhän Laurin kirkko

Petri Laaksosen ensimmäinen soololevy Täällä Pohjantähden alla ilmestyi neljännesvuosisata sitten syyskuussa 1994. Laulaja-lauluntekijä Laaksonen aloittaa koko syksyn mittaisen konserttikiertueen, jolla hän juhlistaa 25-vuotista uraansa laulajana. Kiertue kestää kaksi kuukautta ja sen aikana Petri esiintyy kirkkokonserteissa laajalti eri puolilla Suomea. Kiertueyhtyeessä esiintyvät Petri Laaksonen (laulu ja piano), Antti Vuori (kitara ja laulu) ja Miika Aukio (kosketinsoittimet ja laulu). Liput 20 €.

Liput 20 € kirkon ovelta ennen konserttia tai ennakkoon 22,50 €  Ticketmasterista: https://www.ticketmaster.fi/event/25-vuotisjuhlakonsertti-petri-laaksonen-taalla-pohjantahden-alla-lippuja/266159

Petrin Laaksosen ensimmäinen soololevy Täällä Pohjantähden alla ilmestyi neljännesvuosisata sitten syyskuussa 1994. Levyn suosion tuoman keikkamäärän ja studiotöiden vuoksi Petri jätti säännöllisen päivätyön yläasteen ja lukion musiikinopettajana. Ensilevyn nimikkosävelmästä muodostui vuosien aikana yksi ikonisimmista suomalaisen mielenmaiseman kuvaajista. Petri on säveltänyt lisäksi kappaleita muille artisteille, muun muassa euroviisusävelmät Eläköön elämä Sonja Lumpeelle vuonna 1985, Sata salamaa Virve Rostille vuonna 1987 sekä Oot voimani mun Anna Erikssonille vuonna 2000. Hän on julkaissut 13 soololevyä, useamman kokoelmalevyn sekä useita teemallisia albumeita. Uset levyt ovat myyneet kultaa tai platinaa. Merkittävä aluevaltaus oli vuosikymmenen vaihteessa Vanha laulu -levylle levytetyt laulut klassikkorunoiljijoiden teksteihin (Eino Leino ja Kaarlo Sarkia) sekä kolme vuotta sitten julkaistu jäähyväislaulujen levy In Memoriam – Elät aina minussa.


Petri kokee itse olevansa ennen kaikkea live-esiintyjä ja kiertueen ohjelmisto koostuukin hänen laajan tuotantonsa helmistä, kuten kappaleista Täällä pohjantähden alla, Tein lasinkuultavan laulun, Sata salamaa, Kirkas kipinä, Meren laulua kuuntelen, Hyvää matkaa, Reissulaulu ja In Memoriam.

“25 vuotta sitten pääsin toteuttamaan pitkäaikaisen unelmani ja sain tehdä soololevyn, joka rakentui Täällä Pohjantähden alla -laulun ympärille. Tämä on laulu, joka muutti elämäni. Tekstin oli kirjoittanut Turkka Mali lukioikäisenä, jonka sinikantisessa vihossa teksti oli piileskellyt vuosikymmeniä. Vuosien aikana laulu on saanut siivet alleen niin, että olen saanut esittää sitä mitä erilaisimmissa juhlissa ja tilaisuuksissa, muun muassa kaikille tänä aikana virassa olleille presidenteille muista yleisöistä puhumattakaan. Se on liitetty ihmisten tärkeisiin hetkiin ja suomalaiseen mielenmaisemaan. 25 vuotta sitten en osannut edes haaveilla ammatin vaihdosta opettajasta päätoimiseksi esiintyjäksi, jolla olisi mahdollisuus julkaista yli 20 levyä”, Laaksonen kertoo.

Petri
Laaksonen on palkittu uransa aikana useilla kulta- ja platinalevyillä. Viime vuonna hänelle myönnettiin Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan arvostettu kirkkotaiteen Engel-palkinto.

http://www.petrilaaksonen.net/
https://www.facebook.com/Petri-Laaksonen-Artisti-134247063293692/


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

Katso myös

ti 15.10. klo 18.00

Länsimäen kirkko

Cecilia-kuoro

Kuoroharjoitus
ti 15.10. klo 18.30

Hakunilan kirkko

Muistellessa

Kultaisen iän laulajien konsertti ja lauluilta
ke 16.10. klo 18.30 -20.30

Korson kirkko

Kaarna - lauluryhmän harjoitukset

Ilmoittaudu mukaan diskanttiäänistä koostuvaan lauluryhmään. Syksyllä 2019 Kaarna esiintyy pyhäinpäivänä klassisen kuoromusiikin merkeissä.