Sweelinckin perilliset – pohjoisen kosketinsoitinperinteen aatelia

su 27.10. kello 15.00 - kello 16.00

Korson kirkko

Kertomuskonsertti EU:n syntysijoilta ajalta ennen Brexit-kautta. Varhaisen barokin merkittävimmän kosketinsoitinmusiikin vaikuttajan ja tämän opetuslasten sävellyksiä sekä tarinoita ja taustatietoja musiikista ja 1600-luvun Euroopasta. Pilvi Listo, urut, cembalo, kertomukset Jussi Salonen, gregoriaaninen laulu Vapaa pääsy, ohjelma 10/5 €

Cembalisti ja urkuri Pilvi Listo musisoi ja kertoilee jännittävästä aikakaudesta eurooppalaisen musiikin suuressa kertomuksessa. Sweelinck on jäänyt suurelle yleisölle tuntemattomaksi, mutta hänen musiikkinsa vaikutteet ovat levinneet 1600-luvun musiikkipiireissä kulovalkean tavoin Hollannin kauppalaivojakin vikkelämmin. Tuolloin on kylvetty siemenet yhteiselle eurooppalaiselle kulttuuriperinnölle ja vaikutteet ovat kulkeneet Englannin kanaalin puolin ja toisin jo kauan ennen Brexit-aikaa. Hollannin rikkaiden porvarien mahdollistama kulttuurielämä tarjosi kasvualustan Sweelinckin idearikkaalle musiikille, jonka satoa saatiin nauttia tämän "Amsterdamin Orfeuksen" kuuluisien urkurioppilaiden kautta ympäri Pohjois-Eurooppaa.

Pilvi Listo soittaa tässä konsertissa molempia Korson kirkon ainutlaatuisen hienoja barokkiajan soittimia, cembaloa ja urkuja. Korson kirkon urkujen esikuva on hollantilainen 1600-luvun soitintyyppi, joten ne on kirjaimellisesti tehty tälle musiikille! Musiikkikappaleiden välissä taiteilija kertoo teoksista ja tämän musiikin kiehtovista erityispiirteistä. Tenori Jussi Salonen on myös mukana ja laulaa pari esimerkkiä sävelmistä joihin osa sävellyksistä perustuu.

Konserttiin on vapaa pääsy!


Järjestäjä

Korson seurakunta

Kanttori
Korson seurakunta
Merikotkantie 4
01450 Vantaa

Työaikani vaihtelevat, joten parhaiten minut tavoittaa sähköpostitse. Maanantai ja tiistai ovat yleensä vapaapäiväni.

Olen ollut Korsossa A-kanttorin virassa loppuvuodesta 2016. Näkyvin osa työtäni on muusikkona toimiminen jumalanpalveluksissa, häissä ja hautajaisissa, mutta työhöni kuuluu seurakunnan koko musiikkielämän suunnittelu ja toteutus yhdessä kollegani kanssa. Vastuullani on Korson seurakunnan konserttitoiminta. Laulan, soitan ja johdatan yhteislauluun monissa seurakunnan tilaisuuksissa ja olen mukana rippikoulutyössä. Joskus, kun muilta töitä ehdin, tykkään säveltää musiikkia jumalanpalveluksiin tai kuoroille. Aiemmin toimin freelancer-oopperalaulajana ja edelleen kanttorin töiden ohella esiinnyn laulusolistina, mm. kirkkomusiikkiteoksissa eri kaupunginorkestereiden kanssa ja onpa minua nähty ja kuultu Kansallisoopperankin näyttämöllä. Äänialaltani olen tenori ja ääneni sopii erityisesti barokkimusiikkiin, mutta kanttorintyössä laulaessani venytän tyylirajoja usein myös kansanmusiikin ja kevyen musiikin alueille.

Katso myös

su 15.12. klo 16.00 -17.30

Rekolan Pyhän Andreaan kirkko

Kauneimmat joululaulut yhdessä Laurus-kamarikuoron ja soitinyhtyeen kanssa

Perinteiset joululaulut ja hienot esitykset. Klo 15 aukeaa Lauruksen joulukahvila.