Luomakunnan sunnuntain messu Pyhän Laurin kirkossa

su 27.10. kello 12.00

Luomakunnan sunnuntain messu Pyhän Laurin kirkossa Pyhän Laurin kirkko

Messun toimittavat Jaakko Hyttinen (liturgi), Marja Koukkari (avustava pappi) ja kanttori Samppa Laakso. Mukana messussa myös Pyhän Laurin kirkon mieskuoro Corvus Laurencij.

Luomakunnan sunnuntaita vietetään touko-lokakuun välillä minä tahansa seurakunnan itse valitsemana sunnuntaina. Silloin kiitetään Jumalaa hänen jatkuvasta luomistyöstään. Luonto antaa ihmisille voimaa ja virkistystä. Monissa seurakunnissa luomakunnan sunnuntaita vietetään kirkkorakennusten sijaan luonnon keskellä.

Erilaiset ja eri vuodenaikoihin liittyvät painotukset tuovat monipuolisuutta päivän viettämiseen. Keväällä keskeisenä sisältönä voi olla luonnon herääminen tai kylvön siunaus, keskikesällä juhlitaan luonnon kauneutta, syyspuolella sadonkorjuu ja luonnon antimet ovat keskiössä. Sunnuntain sisällöksi voi tulla myös luonnon säästäminen, kestävä elämäntapa ja luonnon kunnioitus.

Luomiskertomuksessa Jumala luo meren, maan, kasvi- ja eläinkunnan sekä ihmisen, jonka tehtäväksi annetaan viljellä ja varjella maata, vesiä ja niiden mahdollistamaa elämää. Syntiinlankeemuskertomuksessa ihminen rikkoo ensi kerran Jumalan hyvää tahtoa. Silti Jumala ei hylkää häntä, vaan osoittaa luottamusta – paratiisista ajetun ihmisen tehtäväksi tulee saattaa luomakunta ihmisen kodiksi viljellen ja varjellen.

Viljelemiseen ja varjelemiseen sisältyy vastuu kaiken luodun suojelemisesta. Ihmisen on huolehdittava luomakunnasta niin, ettei sitä turmella eikä käytetä väärin.

 


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

Katso myös

ma 7.10.2019 klo 18.30 - ma 28.10.2019 klo 20.00

Koskikeskus

Israel-piiri

Ajankohtaista Israelista
ti 15.10. klo 13.00 -14.30

Koskikeskus

Lähetyksen päiväpiiri

Lähetysasiaa mukavassa seurassa
ti 15.10. klo 14.00 -16.00

Martinristi / Vantaankosken seurakunta

Martinristin raamattupiiri

Tervetuloa tutkimaan Raamattua Martinristin raamattupiiriin!