Kreeta-Julia Heikkilä, viulu: BachHour

su 27.10. kello 18.00 - kello 19.00

Kreeta-Julia Heikkilä, viulu: BachHour Pyhän Laurin kirkko

Viulusti Kreeta-Julia Heikkilä tekee kahdeksan konsertin BachHour –kiertueen Uudenmaan kivikirkoissa syksyllä 2019. J. S. Bachin sooloviulumusiikin esitykset tarjoavat meditatiivisen tunnin mittaisen hetken kirkossa, jonka soiva akustiikka sopii barokkimestarin musiikkiin erinomaisesti. Ohjelmassa on Bachin sooloviulusonaatti nro 1 g-molli ja sooloviulupartita nro 1 h-molli. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Kreeta-Julia Heikkilä on monipuolisena viulistina kansainvälisesti kysytty konserttimestari, solisti ja kamarimuusikko, joka keskittyy konserttitoimintansa lisäksi kehittämään klassisen musiikin kulttuuria toimimalla mm. Helsinki Chamber Music Festivalin taiteellisena johtajana.

Kreeta-Julia Heikkilä aloitti viulunsoiton 5-vuotiaana Géza Szilvayn oppilaana Itä-Helsingin Musiikkiopistossa, jonka jälkeen hän jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa opettajiaan Tuomas Haapanen, Mi-kyung Lee, Päivyt Meller ja Tero Latvala. Lontoossa hän opiskeli AHRC -stipendiaattina Jan Repkon johdolla ja valmistui erinomaisin arvosanoin sekä Lontoon Royal College of Musicista (Master of Performance, 2012) että Sibelius-Akatemiasta (Musiikin maisteri, 2015). Hän suoritti myös erinomaisesti solistidiplomin (Solist, Advanced Postgraduate Diploma in Music, 2017) Trio Nordin jäsenenä (Jacob Shaw, sello ja Kristoffer Hyldig, piano) The Royal Danish Academy of Music´ssa Tim Frederiksenin johdolla.

Heikkilä on ansioitunut myös useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä viulu- ja kamarimusiikkikilpailuissa ja hänet on palkittu monin stipendipalkinnoin, mukaan lukien Pro Musica ja Nordea -stipendit.

Heikkilällä on käytössään Suomen Kulttuurirahaston omistama Andrea Guarneri -viulu vuodelta 1680.


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

Katso myös

su 22.9. klo 18.00

Pyhän Laurin kirkko

Barokkia Pyhän Laurin kirkossa, käsikelloyhtye ja lauluyhtye Sonuksen konsertti

Tervetuloa nauttimaan Bachin, Corellin, Purcellin ja muiden barokkimestareiden musiikista! Käsikellojen ja laulun lisäksi konserttivieraita ihastuttaa tanssija Maria Hostikan sulokas barokkitanssi. Käsikelloyhtye Sonus joht. Sanna Helasterä, Lauluyhtye Sonus joht. Hanna Helasterä sekä pianosäestykset Ritva-Leena Tuuli. Konserttiin on vapaa pääsy. Ohjelman (10€) ohella on mahdollisuus ostaa Sonuksen cd-levyjä (ohjelma + levy 20€).
ti 24.9. klo 18.00

Länsimäen kirkko

Cecilia-kuoro

Kuoroharjoitus
ke 25.9. klo 15.00 -15.45

Itä-Hakkilan koulun pikkurakennus, Koulutie 8

Kuunloiste-lapsikuoro

Kuoroharjoitus