Kreeta-Julia Heikkilä, viulu: BachHour

su 27.10. kello 18.00 - kello 19.00

Kreeta-Julia Heikkilä, viulu: BachHour Pyhän Laurin kirkko

Viulusti Kreeta-Julia Heikkilä tekee kahdeksan konsertin BachHour –kiertueen Uudenmaan kivikirkoissa syksyllä 2019. J. S. Bachin sooloviulumusiikin esitykset tarjoavat meditatiivisen tunnin mittaisen hetken kirkossa, jonka soiva akustiikka sopii barokkimestarin musiikkiin erinomaisesti. Ohjelmassa on Bachin sooloviulusonaatti nro 1 g-molli ja sooloviulupartita nro 1 h-molli. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Kreeta-Julia Heikkilä on monipuolisena viulistina kansainvälisesti kysytty konserttimestari, solisti ja kamarimuusikko, joka keskittyy konserttitoimintansa lisäksi kehittämään klassisen musiikin kulttuuria toimimalla mm. Helsinki Chamber Music Festivalin taiteellisena johtajana.

Kreeta-Julia Heikkilä aloitti viulunsoiton 5-vuotiaana Géza Szilvayn oppilaana Itä-Helsingin Musiikkiopistossa, jonka jälkeen hän jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa opettajiaan Tuomas Haapanen, Mi-kyung Lee, Päivyt Meller ja Tero Latvala. Lontoossa hän opiskeli AHRC -stipendiaattina Jan Repkon johdolla ja valmistui erinomaisin arvosanoin sekä Lontoon Royal College of Musicista (Master of Performance, 2012) että Sibelius-Akatemiasta (Musiikin maisteri, 2015). Hän suoritti myös erinomaisesti solistidiplomin (Solist, Advanced Postgraduate Diploma in Music, 2017) Trio Nordin jäsenenä (Jacob Shaw, sello ja Kristoffer Hyldig, piano) The Royal Danish Academy of Music´ssa Tim Frederiksenin johdolla.

Heikkilä on ansioitunut myös useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä viulu- ja kamarimusiikkikilpailuissa ja hänet on palkittu monin stipendipalkinnoin, mukaan lukien Pro Musica ja Nordea -stipendit.

Heikkilällä on käytössään Suomen Kulttuurirahaston omistama Andrea Guarneri -viulu vuodelta 1680.


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

Katso myös

to 14.11. klo 9.00

Myyrmäen Virtakirkko

Lasten oikeuksien konsertti

Pekka Laukkarinen duo Myyrmäen Virtakirkossa
to 14.11. klo 10.00

Myyrmäen Virtakirkko

Lasten oikeuksien konsertti

Pekka Laukkarinen duo Myyrmäen Virtakirkossa. Kaikille avoin
pe 15.11. klo 19.00 -20.00

Pyhän Laurin kirkko

Janne Lehtinen, kitara: Espanjalainen legenda

Diplomikitaristi Janne Lehtinen soittaa tässä konsertissa espanjalaisen Isaac Albénizin (1869-1909) musiikkia. Nämä alun perin pianolle sävelletyt kappaleet ovat tulleet suuren yleisön suosioon ennen muuta kitarasovituksina ja ne kuuluvat klassisen kitaran perusohjelmistoon. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.