Messu, Inkerin kirkkopyhä

su 13.10. kello 10.00 - kello 12.15

Messu, Inkerin kirkkopyhä Hämeenkylän kirkko

Pyhän aiheena on kristityn vapaus. Kristuksen rakkaus näyttää suunnan Herraansa luottavan elämälle. Inkerinmaa, sen suomalaisen kansan vaiheet ja Inkerin kirkko ovat pyhäpäivän erityisteema.

Usko Kristukseen vapauttaa ihmisen perustamasta elämäänsä omien tekojen, perinnäissääntöjen ja toisten ihmisten mielipiteiden varaan. Kristus päästää seuraajansa vapauteen ihmisten asettamista rajoituksista mutta sitoo heidät totuuteen ja rakkauteen.

Hämeenkylän kirkossa vietetään Inkerinmaan kirkkopyhää, josta syystä saarnan pitää Inkerinmaalla yli 400 vuotta toiminen ev.lut. kirkon pappi Arvo Survo. Hänen kauttaan tulivat Inkerin kansan ja kirkon vaiheet viime vuosituhannen lopulla laajaan tietoisuuteen Suomessa. 

Kirkkokahvit messun jälkeen. Samassa yhteydessä Suomen Inkeri-liitto ry:n puheenjohtaja Juhani Valo kertoo liiton toiminnasta. (Kuva: J. Siirilä)

liturgi: Matti Hyry
saarna: Arvo Survo
kanttori: Hannu Lehtikangas


Järjestäjä

Hämeenkylän seurakunta

Kappalainen
Hämeenkylän seurakunta
Auratie 3
01630 Vantaa

Aikuistyö, vapaaehtoistyö

Olen Hämeenkylän seurakunnan kappalainen. Hämeenkylä on minulle tuttu vuosien takaa. Tulin Hämeenkylän lukioon töihin v. 1999 ja siirryin seurakuntapapiksi v. 2008. Erityisen iloinen olen vanhoista oppilaistani, joita olen saanut vihkiä ja joiden lapsia olen saanut kastaa. Jos haluat auttaa seurakuntaa ja alueen ihmisiä osaamisellasi, ota minuun yhteyttä. Alueella tarvitaan auttavia käsiä ja osaamistasi.  Harrastan aktiivisesti liikuntaa, pelaan jalkapalloa ja tennistä. Projektinani on nyt keskeneräinen hirsitalo, joka tulisi tehdä loppuun. Yksi asia on saatu loppuun. Se on Kristuksen täydellinen sovitus ja armo, josta riittää sinullekin.

Katso myös

ma 7.10.2019 klo 18.30 - ma 28.10.2019 klo 20.00

Koskikeskus

Israel-piiri

Ajankohtaista Israelista
ti 15.10. klo 13.00 -14.30

Koskikeskus

Lähetyksen päiväpiiri

Lähetysasiaa mukavassa seurassa
ti 15.10. klo 14.00 -16.00

Martinristi / Vantaankosken seurakunta

Martinristin raamattupiiri

Tervetuloa tutkimaan Raamattua Martinristin raamattupiiriin!