Mikkelinpäivän messu Pyhän Laurin kirkosssa

su 29.9. kello 12.00

Mikkelinpäivän messu Pyhän Laurin kirkosssa Pyhän Laurin kirkko

Mikkelinpäivää vietetään Vantaan perheneuvonnan 50-vuotisjuhlamessussa, jonka toimittavat Juhani Koskelin (saarna), Titta Huotari (liturgi), Pirjo Vatanen ja Sami Suhonen (avustavat papit) sekä kanttori Samppa Laakso.

Mikkelinpäivä on enkelien ja lasten juhlapyhä. Enkelit kuvataan Raamatussa Jumalan sanansaattajina, jotka suojelevat ja opastavat ihmistä. Sanoma enkeleistä on tarkoitettu kuitenkin myös aikuisille.

400-luvulta lähtien on syyskuun 29. päivä omistettu ylienkeli Mikaelille. Taistelu, jonka hän kävi pimeyden valtoja vastaan, liittyy pääsiäiseen. Kristus on saavuttanut ratkaisevan voiton pahan valloista, mutta taistelu jatkuu edelleen maailmassa. Myöhemmin mikkelinpäivästä on tullut kaikkien enkelien päivä, jolloin tutkistellaan heidän merkitystään ja tehtäviään. Jumalan sanansaattajina enkelit suojelevat ja opastavat ihmistä ja muistuttavat häntä Jumalan tahdon mukaisesta elämästä.


 

Vantaan Perheasiain neuvottelukeskus perustettiin 1969 ja se tarjoaa keskusteluapua parisuhteen ja perheen kysymyksiin. Palvelut ovat luottamuksellisia ja ne on tarkoitettu vantaalaisille. Usein keskustelu ulkopuolisen, luotettavan ja ammattitaitoisen ihmisen kanssa auttaa eteenpäin. Työntekijät ovat alan erityiskoulutuksen saaneita.

Ajan Vantaan perheneuvontaan voi varata soittamalla ajanvarausnumeroon 09 830 6330. Lisätietoja Vantaan perheneuvonnasta saa täältä: https://bit.ly/2lxXq9c

Lue Kirkko ja kaupunki -lehden artikkeli täältä: https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/perheneuvontaan-tullaan-usein-vuorovaikutusongelmien-vuoksi-uhkaava-ero-ja-uskottomuus-ovat-kaksi-muuta-karkisyyta?fbclid=IwAR3tcnwTSixnkLsb1F7oybeWrHTDn8f12Pevpet423GVdFoxaHhTakvmgnY#31291edf


 

Kuva: Aarne Ormio / Kirkon kuvapankki


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

Katso myös

to 14.11. klo 13.00 -15.00

Rekolan Pyhän Andreaan kirkko

Raamattu- ja keskustelupiiri

Keskustelua Raamatun äärellä
to 14.11. klo 17.30 -19.30

Koskikeskus

Tea, Encounters, and Evening Prayer

Free living room time for immigrants as well as native Finns. Evening Prayer at 6 pm.
to 14.11. klo 17.30 -19.30

Koskikeskus

Teetä, tapaamisia ja iltarukous

Avoin illanvietto niin kantasuomalaisille kuin maahanmuuttajillekin. Iltarukous kuudelta.