Herätysliikkeet - ev.lut.-kirkkomme taakka vai voimavara?

su 22.9. kello 11.45 - kello 13.15

Herätysliikkeet - ev.lut.-kirkkomme taakka vai voimavara? Hämeenkylän kirkko

Luentosarja evankelisluterilaisen kirkon eri herätysliikkeistä. Tällä kertaa vuorossa herännäisyys, josta puhuu rovasti Veli-Matti Hynninen.

Seurakunta järjestää syys- ja kevätkaudella kerran kuukaudessa toteutuvan luentosarjan kirkkomme sisällä toimivista herätyliikkeistä, niiden syntyvaiheista aina nykypäivään. Alustajat ovat kunkin liikkeen erityisasiantuntijoita.

Eri puoillla maata eri aikoina syntyneet kansanherätykset ovat ruohonjuuritason toimintaa luterilaisen kirkon sisällä. Mukana on ollut aina myös kirkon pappeja ja muita työntekijöitä. Hyvänä vertailukohtana olkoon valtionhallinnon eri sektoreita valvova kansalaistoiminta.

Mutta nähdäänkö liikkeissä niiden oma rooli näin - mikä on ollut kirkon suhde sen oppiin pitäytyviin järjestöihin niiden omasta näkökulmasta? Mitä annettavaa järjestöiksi organisoituneilla herätysliikkeillä on tämän päivän kirkolle? 

Luennon ohessa on aikaa myös keskustelulle.


Järjestäjä

Hämeenkylän seurakunta

Kirkkoherra
Hämeenkylän seurakunta
09 830 6456
Auratie 3
01630 Vantaa

Olen Jukka Nevala ja toimin kirkkoherrana Hämeenkylän seurakunnassa. Olen tehnyt vuosia työtä useissa seurakunnissa Vantaalla ja palvellut kaupunkilaisia kotikaupungissamme. Työhöni kuuluvat jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset, työn suunnittelu, henkilöstöhallinto ja yhteistyöverkostojen rakentaminen. Uskon sydämestäni, että kansankirkkomme on Jumalan meille antama mahdollisuus uskoon, toivoon ja rakkauteen elämässämme.   

Katso myös

su 22.9. klo 16.15

kimara kahvila klo 17

kimarakahvila
ma 23.9. klo 8.00 -23.00

Rekolan Pyhän Andreaan kirkko

Ilmoittaudu Taitekohta-ryhmään

Mistä tulen, minne menen ? Olisiko Taitekohta-ryhmä juuri se ryhmä, jota nyt tarvitset. Oma muuttunut elämäntilanne mietityttää, voisiko olla helpompaa pohtia tilannettaan mukavassa ryhmässä ohjaajien tukemana? Ilmoittaudu mukaan 14.10. alkavaan ryhmään !

Maalaus- ja taideryhmä

Ryhmässä maalausta, puuvärejä, sormivärejä. Tule värimaailmaan!