Peltomaa/Fraanje/Perkola Ensemblen konsertti

to 15.8. kello 19.00

Peltomaa/Fraanje/Perkola Ensemblen konsertti Pyhän Laurin kappeli

Kansainvälinen trio on kolmen monialaisen muusikon yhteensulauma. Vanha musiikki, modaalinen jazz ja herkkä improvisaatio kutoutuvat yhtyeen musiikissa rauhoittavaksi kudelmaksi. Ryhmä ammentaa keskiajan sävelmistä (Hildegard von Bingen, Pérotin, Llibre Vermell, gregoriaaniset sävelmät) tuoden ne tähän päivään omien sovitusten, sävellysten ja improvisaation kautta. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Muusikot ovat:

Aino Peltomaa, laulu, keskiajan harppu
Harmen Fraanje, pystypiano & flyygeli
Mikko Perkola, viola da gamba, elektroniikka

Trio teki ensiesiintymisensä Suomessa kesällä 2018. Nyt tekeillä on esikoislevy sekä kiertueet Suomessa sekä ulkomailla.


www.peltomaafraanjeperkola.com

Youtube
https://www.youtube.com/watch?v=icOplwNPtY0

Facebook
https://www.facebook.com/Peltomaa-Fraanje-Perkola-2171984946194601/

Soundcloud
https://soundcloud.com/user-625526867

Muusikot:


Pianisti, säveltäjä Harmen Fraanje on yksi sukupolvensa arvostetuimpia jazzpianisteja. Hän johtaa useita yhtyeitä (trio Reijseger Fraanje Sylla; kvartetti Fraanje, Ljungkvist, van der Feen & Renfrow) ja konsertoi säännöllisesti mm. Mats Eilertsenin, Michael Moore Quartetin, Magic Malik Mezzadrin, Brice Sonianon ja Toma Goubandin kanssa ja on tehnyt yhteistyötä mm. Trio Mediaevalin, Kenny Wheelerin, Ambrose Akinmusiren, Mark Turnerin, Thomas Morganin, Tony Malabyn, Cristina Brancon, Ben Monderin, Werner Herzogin kanssa. Fraanje on levyttänyt mm. ECM ja Winter & Winter, Hubro Music, Challenge Jazz -levymerkeille ja opettaa pianoa Amsterdamin konservatoriossa.

Muusikko, gambisti, säveltäjä, laulaja Mikko Perkola on yksi suomen menestyneimpiä ja monipuolisimpia gambisteja. Hänen laaja-alainen työskentelynsä sisältää yhteistyötä monien alojen taiteilijoiden kanssa, sekä musiikin tekemistä soittamalla, säveltämällä, laulamalla ja lausumalla vanhasta musiikista multimediaan ja soolo- esityksiin sähköistetyllä gamballa. Perkola konsertoi mm. Fibon, Jukka Perkon, Kari Ikosen, Phantasm -yhtyeen sekä Markku Luolajan-Mikkolan kanssa.

Laulaja, muusikko ja pedagogi Aino Peltomaa konsertoi laajasti keskiajan, renessanssimusiikin ja improvisaation parissa sekä toteuttaa rajat rikkovia yhteistyöprojekteja Suomessa ja ulkomailla. Peltomaa on konsertoinut mm. Dominique Vellardin, Baptiste Romainin, Brice Sonianon, Nathan Woutersin ja Toma Goubandin kanssa ja julkaissut ensembleillään esikoislevyt ”Harmony of the Spheres”; ”Audivi vocem” ja ”O Virgo!”. Hän toimi taiteellisena johtajana Hildegard von Bingenin ”Ordo Virtutum” -mysteerinäytelmässä keväällä 2018. Peltomaa on opiskellut keskiajan laulutyylejä mm. Patrizia Bovin (Micrologus) ja Evalyn Tubbin johdolla ja hänen työtään ovat tukeneet mm. Vantaan kaupunki, MES, SKR sekä Taiteen edistämiskeskus.

Kuva: Vilja Tamminen


 


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta