Laurin päiväkonsertit -sarja: Janne Malinen (kitara)

to 20.6. kello 12.00 - kello 12.45

Laurin päiväkonsertit -sarja: Janne Malinen (kitara) Pyhän Laurin kirkko

Kitaristi Janne Malisen konsertin otsikko on ”Oikeasti romanttinen kitara”, sillä hän soittaa konsertin vuoden 1838 Louis Panormo -soittimella. Ohjelmistossa on Fernando Sorin, Luigi Legnanin, Napoleon Costen ja Dionisio Aguadon nimenomaan romantiikan ajan kitaralle säveltämiä teoksia. Vapaa pääsy, ohjelma 5 €.

Janne Malisen taival suomalaisen kitarismin huipulle alkoi vuonna 1987, jolloin alkoivat klassisen kitaran opinnot Savonlinnan musiikkiopistossa. Viisi vuotta tämän jälkeen hänet palkittiin nuorimpana osanottajana K.V. Leino -kitarakilpailussa Jyväskylässä. Siitä lähtien esiintymisiä useilla kitara- ja musiikkitapahtumilla kotimaassa mm. Englannissa, Espanjassa, Saksassa, Italiassa, Venäjällä, Virossa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa.

Ammatillisten opintojen kahleista irtautuminen tapahtui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2001 erinomaisin arvosanoin suoritettuun Musiikin maisterin tutkintoon. Napanuora akatemiaan ei ole kuitenkaan katkennut, vaan suhde jatkuu nykyään opettamisen merkeissä. 

Ulkomaisten maestrojen, kuten David Russellin, Oscar Ghiglian ja Leo Brouwerin mestarikursseilla antamien tiedonjyvästen lisäksi käsiin on jäänyt myös Postgraduate Performance Diploma (solistinen jatkotutkinto) ja LRAM-opettajatutkinto Lontoon Kuninkaallisesta Musiikkiakatemiasta, jossa opettajina toimivat Michael Lewin, Timothy Walker ja John Mills. 

Uransa aikana Malinen on tehnyt useita radio- ja livekonserttitaltiointeja Yleisradiolle. Festivaali ja juhla cd-levyjen lisäksi syksyllä 2006 Pilfink Records julkaisi Fragilia esikoislevyn, josta todettu mm. seuraavaa: ”Tommi Kärkkäisen rummutteluun yltyvän Fragilian mukaan nimetty levy on täysosuma. Janne Malisen taiturillisissa käsissä kitarasta puhkeaa loputtoman sävykäs, harvinaisen kauniisti äänitetty sointimaailma. Jazzista, rockista tai kansanmusiikista kimmokkeensa saaneet kappaleet on valittu taiten.”(Helsingin Sanomat 31.12.2006, Jukka Isopuro). 

Myös tulkinnallisesti tarkastellen Malisen virtuoosinen soitto on kansainvälistä huipputasoa. Tästä kertoo myös albumin kunnianhimoinen ohjelmisto, joka koostuu yksinomaan elävien säveltäjien tuotannosta. (...) Janne Malisen Fragilia-levy on musiikillinen aarreaitta niin kitaramusiikkiin vihkiytyneille kuin vähemmän alaa tuntevillekin.”(Aksentti 2/2007, Jan Mikael Vainio)

Englannin Renessanssin luuttulauluihin sekä sooloihin keskittyvä ”The Renaissance Album” (Pilfink Records 2009), levy yhdessä Irlantilaisen tenori Robin Tritschlerin kanssa julkaistiin 2009. 

Kuva: Mika Kirsi

 

Laurin päiväkonsertit -kesäsarjan konsertit torstaisin klo 12:

6.6. Marzi Nyman & Jukka Leppilampi (ks. https://bit.ly/2HE5ooc )

13.6. Varpu Heikinheimo, viulu & Daniel Beskow, piano (ks. https://bit.ly/2HJGh3G )

20.6. Janne Malinen, kitara (ks. https://bit.ly/2Hx5ak3 )

27.6. Mariska (ks. https://bit.ly/2Eqbloh )

4.7. Johanna Almark & JAM Ensemble (ks. https://bit.ly/2KWqDVP )

11.7. Vokaaliyhtye Signe (ks. https://bit.ly/2M4M5Kg )

18.7. Henrik Sandås, harmonikka ja bandoneon (ks. https://bit.ly/2WZgKto )

25.7. Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala, viisikieliset viulut (ks. https://bit.ly/2HJHvvz )

1.8. Ninni Poijärvi & Tommi Kalenius (ks. https://bit.ly/2Wdt5gE )


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

Katso myös

to 25.7. klo 12.00 -12.45

Pyhän Laurin kirkko

Laurin päiväkonsertit -sarja: Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala (viisikieliset viulut)

Kahden viisikielisen hybridiviulun yhtye Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala vie pyöräillen musiikkiaan pitkin eteläistä Suomea heinä-elokuussa. Konsertin otsikko on Fillarikonsertti, jolla muusikot kantavat kortensa kekoon ilmastonmuutosta vastaan. Myös yleisön toivotaan polkaisevan kirkolle ilmastoteon hengessä. Keväällä 2018 toisen levynsä 'Piilokisa' julkaissut duo on akustinen kokoonpano, joka kuulostaa soittajamääräänsä suuremmalta. Yhtyeen ohjelmisto koostuu suomalaisien arkistojen helmistä, jotka yhtye on sovittanut näköisekseen. Vapaa pääsy, ohjelma 5 €.
la 27.7. klo 15.00

Rekolan Pyhän Andreaan kirkko

Suvi-illan idylli - kesäistä harppu- ja laulumusiikkia

Lily-Marlene Puusepp soittaa harppua ja ja Petteri Lehikoinen laulaa
to 1.8. klo 12.00 -12.45

Pyhän Laurin kirkko

Laurin päiväkonsertit -sarja: Tommi Kalenius ja Ninni Poijärvi

Tommi Kaleniuksen ja Ninni Poijärven Matkalauluja -konsertti päättää tämän kesän Laurin päiväkonsertit -sarjan. Kosertissa yhdistyvät tarinankerronta ja laulut, joita kuullaan sekä suomeksi että englanniksi. Klassikoiden lisäksi luvassa on lauluntekijöiden omaa tuotantoa. Vapaa pääsy, ohjelma 5 €