Hyvin Luoja luoda taisi - Porvoon seurakunnan lapsi- ja nuorisokuorot laulavat

la 18.5. kello 16.00

Hyvin Luoja luoda taisi - Porvoon seurakunnan lapsi- ja nuorisokuorot laulavat Rekolan Pyhän Andreaan kirkko

Koko yleisö saa nauttia ilmaiseksi lapsikuorojen laulusta ja lapset myös jätskeistä.

Porvoon seurakunnan - ja nuorisokuorot
johtaa Minna Wesslund

Kaikille vapaa pääsy ja ohjelma, ja lapsille myös ilmaiset jätskit

Lapsikuoro Riimu   

Nuorten kuorot SAUNDI ja Sancti Amici 

Lauluyhtye Frida

Piia-Maria Aho, tanssi

Porvoon suomalaisen seurakunnan kuoroilla on tänä keväänä kaksi konserttia, joista ensimmäinen kuullaan Vantaan Rekolan Pyhän Andreaan kirkossa lauantaina 18.5. klo 16.00 ja toinen Porvoon tuomiokirkossa sunnuntaina 19.5. klo 18.00. 

Konserteissa kuullaan Porvoon suomalaisen seurakunnan lasten ja nuorten kuorojen esittämää musiikkia. Ohjelmassa on musiikkia lasten yksiäänisistä lauluista Suomen Kansan Vanhojen Runojen kautta kanadalaiseen messumusiikkiin sekä pohjoismaisesta uudesta kirkkomusiikista moniäänisiin, säestyksettömiin kotimaisiin helmiin. Mukana on myös tanssija Piia-Maria Aho, joka on tehnyt koreografian lauluun Veen tytti, veen neiti,

Kun pienemmät kuorolaiset kuulevat isompien moniäänistä laulua, antaa se heille kokemuksen, joka kantaa musiikillisesti eteenpäin. Kuorolaulussa kehitytään ja korva alkaa reagoida sävelpuhtauteen. Soinnut soivat niin kuin niiden pitääkin. Siksi on hyvä, että kuorokonsertissa laulavat eri-ikäisten ryhmät.

Kuultavassa konsertissa esiintyvät Riimu, joka on 5-10-vuotiaitten lasten kuoro ja SAUNDI, jossa laulavat yli kymmenenvuotiaat nuoret etsien jo yhteistä, hyvää sointia.  Sancti Amici ja Lauluyhtye Frida koostuvat taas haastavan ohjelmiston taidot omaavista nuorista ja nuorista aikuisista, joille on jo tuttua omat konsertit Suomessa ja ulkomailla sekä televisioidut esiintymiset.  Hallayö-levy tehtiin 2016. 

Kuorot laulavat konsertissa omina ryhminään sekä yhdessä. 

Minna Wesslund toimii Porvoon suomalaisen seurakunnan lasten ja nuorten musiikkikasvatuksesta vastaavana kanttorina. Hän on osallistunut Pohjoismaisiin Kirkkomusiikin symposiumeihin, millä on ollut suuri merkitys kuorojen ohjelmiston kartuttamisessa. Wesslund on myös säveltänyt ja sovittanut julkaistua musiikkia eri kuorokokoonpanoille. Hän pitää omaa ammattitaitoaan yllä laulamalla itse ammattimuusikoista koostuvassa Gloria-kuorossa.


Järjestäjä

Rekolan seurakunta

Kanttori
Rekolan seurakunta
09 830 6736
Kustaantie 22
01400 Vantaa

Myös WhatsApp.

Olen Rekolan seurakunnan kanttori. Luotsaan erilaisia kuoroja ja musiikkiryhmiä. Lisäksi soitan ja laulan jumalanpalveluksissa ja konserteissa, häissä ja hautajaisissa. Ota yhteyttä, jos haluat laulaa tai soittaa messussa tai muussa tapahtumassa tai järjestää konsertin Rekolan seurakunnan tiloissa.