Päiväkahvin Aikaan / Seniorityö

ma 13.5. kello 14.00 - kello 15.30

Hämeenkylän kirkko

Tarjolla on mielenkiintoisia alustuksia, keskustelua ja kahvittelua Hämeenkylän kirkon seurakuntasalissa.

Tule mukaan kuuntelemaan tasokkaita alustuksia elämän kaikilta osa-alueilta ja keskustelemaan sydämen kyllyydestä. Kahvitarjoilu aloittaa tapaamiset, joita on kerran kuukaudessa, nimettynä maanantaina kello 14.00

Meillä on ollut aiheena tutustuminen Kreikan, Stadin (Helsingin) Puolan, Saksan, Filippiinien, Karjalan, Kaukasuksen ja itkijänaisten kulttuureihin. On katsottu powerpointit, seurattu kansantanssiesitykset, kuunneltu kitaraa, kitarisoja, rumpuja ja eksoottisia soittimia, laulettu yhdessä, kyselty ja opittu uutta. Tule mukaan - Auratiellä ta-va-taan!  

Ma, 14.01.2019 kello 14 Elämäni draama. Martinlaakson lukion äidinkielen ja ilmaisutaidon opettaja (eläk.) Maissi Salmi kertoo työstään ilmaisutaidon opettajana. Suoritamme mahdollisesti draamaharjoituksia.

Ma, 11.02.2019 kello 14 Villaset Kaukasuksella. Hämeenkylän asukit Anneli ja Heikki Villanen kertovat kuvien kera matkastaan Armeniaan ja Georgiaan.

Ma, 11.03.2019 Aihe ja puhuja ilmoitetaan Kirkko ja Kaupunki -lehdessä lähempänä ajankohtana.

Ma, 08.04.2019 Aihe ja puhuja ilmoitetaan Kirkko ja Kaupunki -lehdessä lähempänä ajankohtana.

Ma, 13.05.2019 Aihe ja puhuja ilmoitetaan Kirkko ja Kaupunki -lehdessä lähempänä ajankohtana.


Järjestäjä

Hämeenkylän seurakunta

Seurakuntapastori
Hämeenkylän seurakunta
Auratie 3
01630 Vantaa

Diakonia, seniorityö

Tervehdys. Olen Jaakko Kara, Hämeenkylän seurakunnan diakoniatyön ja seniorityön pastori. Olen aloittanut työt ainoassa ja parhaassa virkapaikassani vuonna 1998. Saatat ta-va-ta minut messussa, avioliittoon vihkimisessä, hautaan siunaamisessa, ristiäisissä, rippileirillä, laitoshartautta sairaalassa pitämässä, joulukirkossa, Vantaan seurakuntien juhannusjuhlissa, papin päivystyksessä, lähikaupassa tai pyörän selässä raitilla.

On mahdotonta kätkeä innostustani Kreikkaan. Olen tanssinut ja tanssittanut kreikkalaisia tansseja 29 vuotta. Järjestän Hämeenkylän kirkon nuortentilassa halullisille sieluille tanssitapaamisia, joissa opettelemme helpoimpia kreikkalaisia tansseja - vapaa pääsy. Laulu ja puhe sujuu nykykreikaksi. Muista vieraista kielistä hallitsen englannin, saksan ja ruotsin - hiukan ranskaakin. Olen verrattain kansainvälinen pakkaus. Olen käynyt kouluni Länsi-Vantaan Myyrmäessä ja Martinlaaksossa, näillä nurkilla. Stadin slangi eli Sörkan esperanto on ihan gimis - kiitti, mutsi.

Olen halunnut sitten nuoren seurakunnan vuosieni työhön, jossa saa olla ihmisten parissa, ihmisten keskellä. Samaan pakettiin kuuluu halu puhua ja esiintyä, olla framilla - kiitos nuorisoteatteri Martsarin jäsenyyden. Poliitikot puhuvat vaaleista ja budjetista. Pastori ja seurakunnan työntekijä puhuu pelastuksesta ja Jumalan rakkaudesta. Koen, että minulla ja paavilla on jotakin yhteistä. Kyllä vain - me molemmat olemme Jumalan palvelijoitten palvelijoita.

Pyöräilen iloisesti sininen tuulipuku lepattaen, nautin uusperheen elämästä kauniin vaimoni ja tämän teini-ikäisten lasten kanssa Espoon puolella, sorvaan iltaisin kuntopyörän ja CrossTrainerin pyörää kuntokeskuksessa, ajaudun joka sortin Kreikka -tilaisuuksiin ja jään yhtenään suustani kiinni. Pienille lapsille kerron, kun nämä kysyvät, mitä teen työkseni, että minä syön kakkuja viikonloppuisin.

At Your Service - Palveluksessanne.

United We Stand - Yhdessä me kestämme ja seisomme.

Psalmi 150:1 Halleluja! Ylistäkää Jumalaa hänen pyhäkössään, ylistäkää häntä taivaan mahtavissa holveissa. 4: Ylistäkää häntä tanssien ja rumpua lyöden, ylistäkää häntä luuttua ja huilua soittaen. 5: Ylistäkää häntä symbaalien helinällä, ylistäkää häntä riemukkain symbaalein! 6: Kaikki te, joissa on elämän henkäys, ylistäkää Herraa! Halleluja!

 

Katso myös

Kerho kaikenikäisille aikuisille

Mukavaa seuraa, mielenkiintoisia aiheita ja seurustelua kahvikupin ääressä
ma 9.9. klo 13.30 -15.00

Kerhohuone, Malminiityntie 16 B

Malminiityn eläkeläiskerho

Kiinnostavia vierailijoita, keskustelua kahvikupin ääressä
ma 16.9. klo 13.00 -14.30

Koskikeskus

Tikkurilan eläkeläiskerho

Mielenkiintoisia vierailijoita, jutustelua kahvikupin ääressä