Herännäisnuorten kuoron ja Veisuuveljien yhteinen kevätkonsertti

la 4.5. kello 18.00

Herännäisnuorten kuoron ja Veisuuveljien yhteinen kevätkonsertti Pyhän Laurin kirkko

Konsertissa kuullaan perinteisten Siionin virsien lisäksi myös uusia ”villivirsiä” mm. Sirkku Rintamäeltä ja Katja Kailalta sekä perinteisiä rakkaita kevätlauluja. Kuorot esiintyvät sekä erikseen että yhdessä. Herännäisnuorten kuoroa johtaa Nina Fogelberg ja Veisuuveljiä Samuli Korkalainen. Vapaa pääsy.

Jo 1930-luvulla toimintansa aloittaneen Herännäisnuorten kuoron laulajat ovat kotoisin eri puolilta Suomea, mutta opiskelevat pääkaupunkiseudulla. Kuoro on esiintynyt kotimaan lisäksi myös useissa eri Euroopan maissa. Vuosina 2017–2018 kuoro on ollut mukana toteuttamassa musiikkiteatteri Kapsäkissä esitettyä Maija Ruuskasen ja Jaakko Heinimäen Herääminen-oopperaa.

Syksyllä 2007 Helsingissä toimintansa aloittanut Veisuuveljet on ainoa mieskuoro herännäishenkisten virsikuorojen joukossa. Kotimaan lisäksi kuoro on konsertoinut Upsalassa, Lontoossa, Kanariansaarilla ja Oslossa.

Molempien kuorojen ohjelmiston rungon muodostavat Siionin virret ja muu kirkkomusiikki. Nämä sopivat erityisesti Herättäjän kirkkopyhien jumalanpalveluksiin, joissa kuorot avustavat säännöllisesti pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan kirkoissa. Kuorot ovat myös vuosittain mukana herättäjäjuhlilla. Kuoroilta ilmestyi yhdessä Helsingin Seuratuvan virsikuoron kanssa syksyllä 2017 äänite Uusin kirkkain sävelin, jota on myytävänä konsertin yhteydessä.

Nina Fogelberg on saanut musiikillisen oppinsa Sibelius-Akatemiasta (MuM solistinen ko. 1993, laulun ensikonsertti 1995) ja Ersta Sköndal Högskolasta (Tukholma, kirkkomusiikin ko. 2006) sekä Lontoon Guildhall School of Musicista 1990–1991 (barokki-ja renessanssimusiikki). Hän on esiintynyt laulusolistina mm. HeBOn, Avantin, La Compagnie Inégalen ja RSOn kanssa, ja hänellä on myös takanaan monivuotinen ammattikuorolaistausta mm. Helsingin Kamarikuorossa. Vuosina 1994 - 2006 Nina Fogelberg asui Gotlannissa työskennellen laulunopettajana, laulajana ja kirkkomuusikkona, Suomeen palattuaan hän on toiminut lähes yksinomaan kirkkomusiikin parissa. Nina musisoi 2017 perustetussa keskiaika-ja kansanmusiikkiduo VINDAUMissa, ja esiintyy laulajana poikkitaitellisessa kokoonpanossa Stellamaris yhdessä urkuri Anne Hätösen ja tanssija Amandine Doatin kanssa. 2017 hän aloitti kirkkomusiikin maisteriopinnot Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa, syventyen keskiajan liturgiseen musiikkiin ja kuoronjohtoon, ja on vuoden 2019 alusta toiminut Herännäisnuorten kuoron johtajana.

Veisuuveljiä on koko kuoron historian ajan johtanut pastori ja kanttori Samuli Korkalainen, joka on koulutukseltaan sekä musiikin maisteri (Sibelius-Akatemia 2004) että teologian maisteri (Helsingin yliopisto 2006). Hän toimi Herättäjä-Yhdistyksen musiikkisihteerinä vuosina 2007–2017 ja osallistui keskeisellä tavalla Siionin virsien uudistustyöhön. Tällä hetkellä Korkalainen valmistelee kirkkomusiikin historian alaan kuuluvaa väitöskirjaa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Hän on aiemmin johtanut myös Herännäisnuorten kuoroa (2002–2014) sekä Herättäjä-Yhdistyksen valtakunnallista kuoroa (2009–2018). Lisäksi Korkalainen on pian kahdenkymmenen vuoden ajan laulanut gregoriaanista kirkkolaulua esittävässä lauluyhtye Schola Sancti Henricissä sekä julkaissut äänitteen Siionin virsistä ja gregoriaanisista kirkkolauluista yhdessä lauluyhtye Vox Silentiin kanssa.


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

Katso myös

to 25.7. klo 10.30

Rekolan Pyhän Andreaan kirkko

Fillarilla konserttiin, pyöräilytempo Andante

Pyöräillään Rekolan kirkolta joukolla Pyhän Laurin kirkon päiväkonserttiin
to 25.7. klo 12.00 -12.45

Pyhän Laurin kirkko

Laurin päiväkonsertit -sarja: Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala (viisikieliset viulut)

Kahden viisikielisen hybridiviulun yhtye Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala vie pyöräillen musiikkiaan pitkin eteläistä Suomea heinä-elokuussa. Konsertin otsikko on Fillarikonsertti, jolla muusikot kantavat kortensa kekoon ilmastonmuutosta vastaan. Myös yleisön toivotaan polkaisevan kirkolle ilmastoteon hengessä. Keväällä 2018 toisen levynsä 'Piilokisa' julkaissut duo on akustinen kokoonpano, joka kuulostaa soittajamääräänsä suuremmalta. Yhtyeen ohjelmisto koostuu suomalaisien arkistojen helmistä, jotka yhtye on sovittanut näköisekseen. Vapaa pääsy, ohjelma 5 €.
la 27.7. klo 15.00

Rekolan Pyhän Andreaan kirkko

Suvi-illan idylli - kesäistä harppu- ja laulumusiikkia

Lily-Marlene Puusepp soittaa harppua ja ja Petteri Lehikoinen laulaa