Värit musiikissa: Taivaallinen lilja

su 24.3. kello 15.00 - kello 16.00

Korson seurakuntakeskus

Neitsyt Mariaan on taiteessa liitetty iltataivaan sininen, kuun kulta, ruusun punainen ja yleisimpänä puhtaan viaton valkea lilja. Esityksessä tutkitaan tätä symboliikkaa äänen, liikkeen ja värien kautta. Henna-Maria Hanhineva, tanssi, Paula Wihuri, kuvataide, Michael Schirmer, ääniartisti, Jussi Salonen, laulu, piano, harmonikka. Vapaa pääsy, ohjelma 10/5 euroa. Huom. paikkana seurakuntasali.

Tanssitaiteilija Henna-Maria Hanhinevan tanssi, kuvataiteilija Paula Wihurin tätä esitystä varten maalaama teos, ääniartisti Michael Schirmerin ja kanttori, oopperalaulaja Jussi Salosen luoma äänimaisema ja Maria-aiheiset laulut ovat ainekset joista syntyy taiteilijoiden ensimmäinen yhteinen esitys, Taivaallinen lilja. Neitsyt Mariaan liitetty symboliikka kietoutuu liikkeen ja tanssin, värien ja kuvataiteen, äänen ja musiikin vuoropuheluksi intiimin tunnelmallisessa Korson seurakuntasalissa Marian ilmestyspäivänä. Esityksen taustateemoina piirtyy puhtaus, viattomuus, rakkauden malja ja elävä vesi.

Esityksen kesto on noin 50 minuuttia ja siihen on vapaa pääsy. Käsiohjelma maksaa 10/5€. Esityksen jälkeen yleisön on mahdollista jäädä keskustelemaan kokemastaan yhdessä taiteilijoiden kanssa.


Järjestäjä

Korson seurakunta

Kanttori
Korson seurakunta
Merikotkantie 4
01450 Vantaa

Työaikani vaihtelevat, joten parhaiten minut tavoittaa sähköpostitse. Maanantai ja tiistai ovat yleensä vapaapäiväni.

Olen ollut Korsossa A-kanttorin virassa loppuvuodesta 2016. Näkyvin osa työtäni on muusikkona toimiminen jumalanpalveluksissa, häissä ja hautajaisissa, mutta työhöni kuuluu seurakunnan koko musiikkielämän suunnittelu ja toteutus yhdessä kollegani kanssa. Vastuullani on Korson seurakunnan konserttitoiminta. Laulan, soitan ja johdatan yhteislauluun monissa seurakunnan tilaisuuksissa ja olen mukana rippikoulutyössä. Joskus, kun muilta töitä ehdin, tykkään säveltää musiikkia jumalanpalveluksiin tai kuoroille. Aiemmin toimin freelancer-oopperalaulajana ja edelleen kanttorin töiden ohella esiinnyn laulusolistina, mm. kirkkomusiikkiteoksissa eri kaupunginorkestereiden kanssa ja onpa minua nähty ja kuultu Kansallisoopperankin näyttämöllä. Äänialaltani olen tenori ja ääneni sopii erityisesti barokkimusiikkiin, mutta kanttorintyössä laulaessani venytän tyylirajoja usein myös kansanmusiikin ja kevyen musiikin alueille.

Katso myös

ke 11.9. klo 19.30 -20.30

Koskikeskus

Gospel-lattarit

Armollinen tanssitunti naisille!
ke 18.9. klo 19.30 -20.30

Koskikeskus

Gospel-lattarit

Armollinen tanssitunti naisille!
ke 25.9. klo 19.30 -20.30

Koskikeskus

Gospel-lattarit

Armollinen tanssitunti naisille!