Värit musiikissa: Läpikuultavia värejä jazz-triolla - The Watercolors-yhtye

su 17.3. kello 15.00 - kello 16.00

Värit musiikissa: Läpikuultavia värejä jazz-triolla - The Watercolors-yhtye Korson kirkko

Jazz-trio The Watercolors loihtii jazz-akvarelleja yhdistelemällä väripalettiinsa sointivärejä jazzin lisäksi myös klassisesta musiikista ja kansanmusiikista. Ilmavan läpikuultava ja herkkä, mutta silti ilmaisuvoimainen tunnelmointi on yhtyeen tavaramerkki ja ainutlaatuisen soitinkokoonpanon ansiota. Janne Saarinen, oboe ja englannintorvi, Ilkka Uksila, vibrafoni ja Joonas Tuuri, kontrabasso. Kirkkosali. Vapaa pääsy, ohjelma 10/5 euroa.

The Watercolors on uusi ja hyvin erityislaatuinen jazzyhtye, joka lainaa musiikkiinsa sointivärejä niin länsimaisesta taidemusiikista kuin suomalaisesta kansanmusiikistakin. Trion ilmava ja omaperäinen soundi syntyy sen ainutlaatuisesta instrumentaatiosta. Yhtyeen musiikin on säveltänyt Janne Saarinen, joka soittaa oboeta ja englannintorvea. Vibrafonia tulkitsee Berliinissä opiskellut ja sittemmin vihtiläistynyt Ilkka Uksila, jota voi kuulla mm. seuraavissa kokoonpanoissa: Tomi Nikku 5tet, Olga Amelchenko Quartet ja Zenux. Kontrabassoa soittaa Joonas Tuuri, joka on mukana myös monissa menestyneissä Suomi-jazzyhtyeissä kuten Lithium, Bowman Trio ja Laura Annika Quartet.

The Watercolors is a very special kind of jazzgroup from Helsinki, Finland. A Brand new trio mixes colors from European classical music, traditional Finnish folk music and contemporary jazz. Their unique sound is created by combination of unusual instruments featuring Janne Saarinen on oboe/english horn, Ilkka Uksila on vibraphone and Joonas Tuuri on double bass.


Järjestäjä

Korson seurakunta

Kanttori
Korson seurakunta
Merikotkantie 4
01450 Vantaa

Työaikani vaihtelevat, joten parhaiten minut tavoittaa sähköpostitse. Maanantai ja tiistai ovat yleensä vapaapäiväni.

Olen ollut Korsossa A-kanttorin virassa loppuvuodesta 2016. Näkyvin osa työtäni on muusikkona toimiminen jumalanpalveluksissa, häissä ja hautajaisissa, mutta työhöni kuuluu seurakunnan koko musiikkielämän suunnittelu ja toteutus yhdessä kollegani kanssa. Vastuullani on Korson seurakunnan konserttitoiminta. Laulan, soitan ja johdatan yhteislauluun monissa seurakunnan tilaisuuksissa ja olen mukana rippikoulutyössä. Joskus, kun muilta töitä ehdin, tykkään säveltää musiikkia jumalanpalveluksiin tai kuoroille. Aiemmin toimin freelancer-oopperalaulajana ja edelleen kanttorin töiden ohella esiinnyn laulusolistina, mm. kirkkomusiikkiteoksissa eri kaupunginorkestereiden kanssa ja onpa minua nähty ja kuultu Kansallisoopperankin näyttämöllä. Äänialaltani olen tenori ja ääneni sopii erityisesti barokkimusiikkiin, mutta kanttorintyössä laulaessani venytän tyylirajoja usein myös kansanmusiikin ja kevyen musiikin alueille.