Yhteisvastuukeräyksen avauskonsertti: Duo Free Spirits

su 3.2. kello 16.00 - kello 17.15

Yhteisvastuukeräyksen avauskonsertti: Duo Free Spirits Pyhän Laurin kappeli

Tämän vuoden Yhteisvastuukeräys käynnistyy 3.2.2019. Pyhän Laurin kappelissa toteutuvan konsertin artistina esiintyy Duo Free Spirits, ts. suomalaisen jazzin pioneeri Junnu Aaltonen (tenorisaksofoni ja huilu) sekä Jazzpastorina tunnettu Markku Salo (tekstit ja lausunta). Vapaa pääsy, ohjelma 10 € YV-keräyksen hyväksi. Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta.

Juhani ’Junnu’ Aaltonen (s. 1935) on suomalaisen jazzin ja hengellisen musiikin pioneeri. Huilisti ja saksofonisti Aaltonen on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja Bostonin Berklee School of Musicissa. Säveltaiteen valtionpalkinnon hän sai vuonna 2009.

Markku ’Jazzpastori’ Salo (s. 1961) on yhteiskuntatieteiden tohtori. Hän on tehnyt jazzohjelmia YLE Radio Yhdelle 30 vuoden ajan sekä työskennellyt mielenterveystyön ja vankeinhoidon parissa. Hän sai Italian tasavallan ritarin arvonimen vuonna 2005. Parhaillaan hän kirjoittaa kirjaa mielenterveystyön markkinaehtoistumisesta ja on luennoinut jazzin hengellisestä käänteestä.

Tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksen varoin tuetaan Suomessa vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa. Maailman katastrofialueilla keräyksen tuotolla tuetaan laadukasta koulutusta lapsille ja nuorille. Turvalliset koulurakennukset ja koulutetut opettajat auttavat lapsia toipumaan traumaattisista kokemuksista, sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen ja oppimaan tulevaisuuden kannalta elintärkeitä taitoja. Lue lisää: www.yhteisvastuu.fi

Konsertin jälkeen kahvitus ja YV-tuotteita keräyksen hyväksi. Varaa mukaasi käteistä rahaa.

Saksofonisti-huilisti Junnu Aaltonen ja toimittaja-tutkija Jazzpastori Salo ovat tunteneet toisensa parinkymmenen vuoden ajan. Salo kokosi The Art Ensemble of Health -yhtyeen vuosikymmen sitten. Kiertuebussissa Aaltonen oli kuvannut moniulotteista ja syvällistä hengellistä maailmankuvaansa. Loppuvuonna 2016 Salo sai kutsun luennoida musiikista ja etiikasta yhden keskussairaalan henkilöstölle. Luennon sijasta Aaltonen ja Salo kävivät dialogin julkisen elämän arvoista ja arvottomuuden peruskokemuksesta. Lopuksi he esittivät kaksi Salon tekstiä ja Aaltosen huiluimprovisaatiota. Duo Free Spirits oli syntynyt ’tarkoitetun sattuman’ kautta.

Juhani Aaltonen on tehnyt mittavan elämäntyön musiikin ja hengellisen sanoman palvelijana. Yleisradion viihdeorkesteri, UMO sekä Henrik-Otto Donnerin ja Heikki Sarmannon sävellystyö ovat saaneet Aaltosesta inspiroituneen solistin, jonka ilmaisu on tuonut teoksiin poikkeuksellista syvyyttä – musiikin tyylilajeista riippumatta. Viimeisten parin vuosikymmenen aikana Aaltonen on keskittynyt omiin yhtyeisiinsä, jotka ovat saaneet myös merkittävää kansainvälistä tunnustusta.

Salon teksteissä hengellinen, yhteiskunnallinen ja yksityinen ulottuvuus punoutuvat toisiinsa. Tekstien lähtökohtana on jokin elämäntapahtuma tai kokemus sekä näiden usein intuitiivinen yhdistyminen hengellisiin pohdintoihin on merkittävä paikkansa. Keravan konsertin ajoittuminen Duke Ellingtonin syntymäpäivään on luonnollisesti inspiroinut yhden uuden lausuttavan runokronikan.

Aaltosen elävä klassikko Reflections, epäortodoksisesti tulkittu Amazing Grace, muut sävelmät ja vapaat improvisaatiot polveilevat dialogisesti runotekstien kanssa. Duo Free Spiritsin ilmaisussa vain yksi on varmaa: jokainen esitys on ainutkertainen – kuten improvisaation, yksityisen kokemuksen ja hengenviljelyn maailmoihin vain sopii.


 


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

Katso myös

su 3.3. klo 11.00 -13.00

Hämeenkylän kirkko

Laskiaissunnuntain messu ja laskiaisrieha

Messu, lounas Yhteisvastuulle ja monenlaista mukavaa tekemistä koko perheelle.
su 3.3. klo 15.00 -16.00

Korson kirkko

Karnevaalin väreissä

Korsolaisten musiikkiryhmien yhteisvastuukonsertti
su 17.3. klo 16.00 -17.00

Rekolan Pyhän Andreaan kirkko

Mariamusiikkia- Mariaan liittyviä yksinlauluja ja virsiä

Marialle on sävelletty monta Ave Mariaa, mutta tunnetko myös Maria-virsiä? Tule laulamaan yhdessä kanttori Marja Kyllösen kanssa