Ding dong!

ke 19.12. kello 19.00 - kello 20.00

Ding dong! Korson kirkko

Vantaan seurakuntien kamarikuoron ensimmäinen joulukonsertti Korson kirkossa! Moniäänistä musiikkia joulun ihmeestä lämminsointisen kamarikuoron ja barokkiyhtyeen voimin. Barokin loistoa ja rakkaimpia suomalaisia joululauluja sielukkaan hehkuvina tulkintoina.

Joulunalusviikon keskiviikkoiltana Korson kirkon valoisan akustiikan täyttää harvinaislaatuinen, Korsossa aivan ennenkuulumaton kuorokonsertti. Nuoresta iästään huolimatta kuoro tarttuu rohkeasti niin vaativiin barokkimusiikin helmiin kuin kaikille tuttuihin joulun klassikkolauluihinkin. Tunnin aikana kuullaan joulun sanomaa 500 vuoden ajalta. Barokin loisteliaisuutta tuovat saksalaisen Hans Leo Hasslerin ja Claudio Monteverdin teokset joissa kuoron kanssa musisoivat Suomen barokkipiirien ykkösrivin muusikot Pilvi Listo-Tervaportti, urut, Anna Pohjola, barokkiviulu ja Pieta Mattila, barokkisello.

Rakastetuista, tutuista joululauluista mainittakoon Nyt syttyy valot tuhannet ja Maa on niin kaunis, jotka kuullaan perinteisen tunnelmallisina versioina.

Konsertti on tammikuussa 2018 perustetun Vantaan seurakuntien kamarikuoron ensimmäinen joulukonsertti. Kuoro on nousemassa nopeasti pääkaupunkiseudun kuorojen kärkikaartiin ja yhdistää intohimoisia laulajia Vantaalla yli seurakuntarajojen. Kunnianhimoisista, taitavista laulajista ja musiikin ammattilaisistakin koostuva kuoro tahtoo tarjota kuulijoille musiikillisia elämyksiä kirkkotilassa, klassisen musiikin harvoin kuultuja helmiä sekä tuttuakin tutumpia klassikoita tyylillä ja taidolla tehtynä.

Konsertin johtavat kanttorit Airi Saloniemi ja Jussi Salonen.

Ohjelmamaksu 10 euroa, vapaa pääsy.


Järjestäjä

Korson seurakunta

kanttori
Korson seurakunta
Merikotkantie 4
01450 Vantaa

Olen ollut Korson seurakunnan kanttorina syksystä 2014 lähtien. Vastaan seurakuntamme musiikkiin liittyvistä asioista yhdessä kollegani kanssa. Olen mukana soittamassa ja laulamassa messuissa, hautajaisissa, häissä ja kaikenikäisten seurakuntalaisten tapahtumissa. Johdan kuoroja ja musiikkiryhmiä. Vantaalla me kanttorit teemme keskenämme yhteistyötä. Korsossa kirkon musiikkia ovat toteuttamassa myös korsolaiset musiikkiryhmät ja muusikot.

Kanttori
Korson seurakunta
Merikotkantie 4
01450 Vantaa

Työaikani vaihtelevat, joten parhaiten minut tavoittaa sähköpostitse. Maanantai ja tiistai ovat yleensä vapaapäiväni.

Olen ollut Korsossa A-kanttorin virassa loppuvuodesta 2016. Näkyvin osa työtäni on muusikkona toimiminen jumalanpalveluksissa, häissä ja hautajaisissa, mutta työhöni kuuluu seurakunnan koko musiikkielämän suunnittelu ja toteutus yhdessä kollegani kanssa. Vastuullani on Korson seurakunnan konserttitoiminta. Laulan, soitan ja johdatan yhteislauluun monissa seurakunnan tilaisuuksissa ja olen mukana rippikoulutyössä. Joskus, kun muilta töitä ehdin, tykkään säveltää musiikkia jumalanpalveluksiin tai kuoroille. Aiemmin toimin freelancer-oopperalaulajana ja edelleen kanttorin töiden ohella esiinnyn laulusolistina, mm. kirkkomusiikkiteoksissa eri kaupunginorkestereiden kanssa ja onpa minua nähty ja kuultu Kansallisoopperankin näyttämöllä. Äänialaltani olen tenori ja ääneni sopii erityisesti barokkimusiikkiin, mutta kanttorintyössä laulaessani venytän tyylirajoja usein myös kansanmusiikin ja kevyen musiikin alueille.

Katso myös

to 21.2. klo 17.30 -18.30

Korson seurakuntakeskus

Vox Mea - kuoro kaikille

Tervetuloa harjoittamaan omaa ääntä ja tutustumaan laulamisen ihmeelliseen maailmaan!
la 23.2. klo 15.00 -16.30

Koskikeskus

Ylistys- ja laulupiiri

Yhteiskristillinen rukous- ja laulupiiri joka lauantai Tikkurilassa.
su 24.2. klo 15.00 -16.00

Korson kirkko

Orfeus Britanniassa

Anna-Maaria Oramo konsertoi Korson kirkossa