Hiljaisen laulun kurssi sekä hiljaisen laulun ja joogan retriitit

Ei kursseja korona-aikana keväällä 2021

 

Hiljainen laulu -henkisille suositellaan:

Keskiaikaiset hymnit ja hurskaat laulut paastonaikana 4.3.2020 klo 19

Mitä meillä laulettiin 500-600 vuotta sitten? - No vaikka mitä! Keskiaikaisia hymnejä on viime aikoina tutkittu ja suomennettu. Monet suomennoksista ovat Pekka Kivekkään käsialaa. Oman laululajinsa muodostavat myös ns. hurskaat laulut. Piae cantiones-lauluja myös tanssittiin.

Pekka Kivekäs kertoo rikkaasta keskiaikaisesta laulutraditiostamme. Lauluja lauletaan Kivekkään ja kanttori Sirkku-Liisa Niemen johdolla.

Tervetuloa kuuntelemaan ja laulamaan Rekolan kirkkoon keskiviikkona 4.3.2020 klo19.00

 

 

 

---------------------------------------

Hiljaisen laulun kursseilla

Laulamme yksinkertaisia keskiaikaisia lauluja (gregoriaaniset sävelmät sekä varhaiset pyhiinvaelluslaulut), opimme löytämään oman äänemme ja sen resonanssin kehossamme sekä hiljennymme meditatiivisten ääniharjoitusten kautta.

Keholliset harjoitukset sopivat kaikille, mukaan tarvitset oman jumppamaton ja joustavat, lämpimät vaatteet paikallaan oloa ja lempeää liikettä varten. Retriitille voivat osallistua kaikki aiemmasta kokemuksesta riippumatta. Keholliset harjoitukset avaavat mieltä ja lämmittävät meidät ääniemme äärelle. Hiljainen laulu rauhoittaa kiireistä ja rauhoittumista kaipaavia ja ohjaa paljon puhuvaa äänenkäytössä. Lämpimästi tervetuloa!

OHJAAJA:
Aino Peltomaa on Rekolassa asuva muusikko, laulaja, pedagogi ja psykologi, jolla on pitkä kokemus opetus- ja koulutustyöstä. Peltomaa konsertoi aktiivisesti solistina sekä kuorojen ja yhtyeiden kanssa. Viime vuosina Peltomaa on perehtynyt erityisesti keskiajan musiikkiin ja Hildegard Bingeniläiseen, kouluttautunut useilla mestarikursseilla (Evelyn Tubb, Dominique Vellard, Baptiste Romain), sekä julkaissut kolme esikoisalbumia (Fiamma Nova, Harmony of the Spheres, lauluyhtye Versio). Ainon intohimona on johdattaa läsnäoloon ja vapautumiseen sekä äänen kokonaisvaltaiseen kokemiseen.

Konserttitaltiointi 2015, Aino Peltomaa
https://www.youtube.com/watch?v=eBqxgww-aHM

 

Hiljaisen laulun retriitistä sanottua:

  • “ Tämä oli aivan ihana kurssi, ylitti kaikki odotukset.”

  • “Ihanaa ja rentouttavaa hiljentymistä, suuret kiitokset!”

Laulupedagogi Aino Peltomaa (kuva Sirkku-Liisa Niemi)