Hiljaisen laulun kurssi sekä hiljaisen laulun ja joogan retriitit

Ei kursseja syksyllä 2019

Sinua, jota kiinnostaa hiljainen laulu, saattaa kiinnostaa HYMNITYÖPAJA to 19.9. ja to 10.10 klo 18-20

Hymnipajan to 19.9. ja 10.10. klo 18-20 ohjaa laulaja-kanttori Nina Fågelberg. Tule tutustumaan hymneihin ja perinteiseen ns. gregoriaaniseen lauluun. Työpaja on ihan tavallisille ihmisille. Tarkoitus ei ole esiintyä vaan mutustella miltä hymnit tuntuvat. - Ai mitkä ihmeen hymnit? Ei syytä huoleen, sillä Nina kertoo myös niiden taustat. Illan päätteeksi jutellaan kokemuksista teekupin ääressä. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

 

---------------------------------------

Hiljaisen laulun kursseilla

Laulamme yksinkertaisia keskiaikaisia lauluja (gregoriaaniset sävelmät sekä varhaiset pyhiinvaelluslaulut), opimme löytämään oman äänemme ja sen resonanssin kehossamme sekä hiljennymme meditatiivisten ääniharjoitusten kautta.

Keholliset harjoitukset sopivat kaikille, mukaan tarvitset oman jumppamaton ja joustavat, lämpimät vaatteet paikallaan oloa ja lempeää liikettä varten. Retriitille voivat osallistua kaikki aiemmasta kokemuksesta riippumatta. Keholliset harjoitukset avaavat mieltä ja lämmittävät meidät ääniemme äärelle. Hiljainen laulu rauhoittaa kiireistä ja rauhoittumista kaipaavia ja ohjaa paljon puhuvaa äänenkäytössä. Lämpimästi tervetuloa!

OHJAAJA:
Aino Peltomaa on Rekolassa asuva muusikko, laulaja, pedagogi ja psykologi, jolla on pitkä kokemus opetus- ja koulutustyöstä. Peltomaa konsertoi aktiivisesti solistina sekä kuorojen ja yhtyeiden kanssa. Viime vuosina Peltomaa on perehtynyt erityisesti keskiajan musiikkiin ja Hildegard Bingeniläiseen, kouluttautunut useilla mestarikursseilla (Evelyn Tubb, Dominique Vellard, Baptiste Romain), sekä julkaissut kolme esikoisalbumia (Fiamma Nova, Harmony of the Spheres, lauluyhtye Versio). Ainon intohimona on johdattaa läsnäoloon ja vapautumiseen sekä äänen kokonaisvaltaiseen kokemiseen.

Konserttitaltiointi 2015, Aino Peltomaa
https://www.youtube.com/watch?v=eBqxgww-aHM

 

Hiljaisen laulun retriitistä sanottua:

  • “ Tämä oli aivan ihana kurssi, ylitti kaikki odotukset.”

  • “Ihanaa ja rentouttavaa hiljentymistä, suuret kiitokset!”

Laulupedagogi Aino Peltomaa (kuva Sirkku-Liisa Niemi)