Adventin ekovinkki 1

Ole itse elävä joulukortti

 

Monen jouluvalmistelut alkavat joulukorttien kirjoittamisesta, osoitteiden kaivamisesta ja viime hetken kiireisestä postituksesta. Mitä jos olisitkin tänä vuonna elävä joulukortti ja veisit itsesi ihan konkreettisesti läheisesi kotiovelle?


Onko lähipiirissäsi kiireinen äiti tai isä, jonka joulukiireitä voisit helpottaa? Anna hetki omaa aikaasi ja tarjoudu lastenvahdiksi, jotta vanhemmat pääsevät jouluostoksille tai saavat tehdä joulusiivoukset rauhassa. Tai voisiko vanhempien hengähdyshetki olla ihan muuten vain paikallaan? Oven taakse ilmestyessäsi voit viedä mukanasi vaikkapa maitopurkin, paketin voita tai kennollisen kananmunia – koska niitä joulua valmistelevalta kuitenkin kuluu ja kenties juuri siinä hetkessä puuttuu.

Monen lähipiirissä saattaa olla myös yksinäinen ihminen tai vaikka vanhus, jonka arkea konkreettinen käynti piristää. Kiikuta pussillinen pipareita yhteisen glögihetken kyytipojaksi, tai leipokaa yhdessä piparit taikinasta asti. Yhdessä voi poiketa myös kävelylle jouluvaloja ihastelemaan tai Kauneimpiin joululauluihin.

Entä milloin viimeksi soitit isovanhemmalle tai muulle kaukana asuvalle läheiselle? Olisiko ensimmäisenä adventtina puhelinsoiton paikka?

Ekovinkki