Toivo kasvaa - rairuoholive johdattaa jälleen pääsiäiseen

Kirkko Vantaalla lähettää ennen pääsiäistä verkossa nähtävää livestriimiä pääsiäisruohon kasvamisesta. Tempauksella herätetään ihmisiä huomaamaan maailmassa elävä toivo. 

– Rairuoholiven tarkoitus on saada ihmiset huomaamaan, miten toivo kasvaa ja kantaa tässäkin ajassa. Rairuoholive myös tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä hetkeksi vaikka omien ajatusten, rukouksen tai hiljaisuuden äärelle, kertoo viestinnänsuunnittelija Lotta Numminen Vantaan seurakunnista.

Rairuoholive toteutetaan nyt toista kertaa. Viime vuonna livelähetys keräsi yhteensä 12 000 katsomiskertaa Kirkko Vantaalla Youtube-tilillä.

– Viesti toivosta ei ole vuodessa muuttunut, itseasiassa ajatus on entistä tärkeämpi juuri nyt. Monen usko tulevaisuuteen on horjunut, mutta toivoa kuitenkin on olemassa ja se kasvaa.

Livestriimi alkoi rairuohon istutuksella ennen palmusunnuntaitaa  ja jatkuu pääsiäisen yli. 

– Hetkeen pysähtyminen auttaa löytämään sen, mikä juuri nyt antaa itselle toivoa ja iloa. Rairuohon nopeaa kasvua on hauska seurata, jo parissa päivässä siemenet alkavat itää. Striimin seuraamisesta voi saada arkeensa suorastaan meditatiivista tekemistä. Samalla voi hengittää syvään ja tietoisesti rauhoittaa itsensä.

Rairuoholive on osa Vantaan seurakuntien pääsiäiskampanjaa, jonka teema on toivo kasvaa. Sitä voi seurata Kirkko Vantaalla sosiaalisen median kanavissa tunnisteilla #toivokasvaa. Voit myös itse läheä mukaan kasvattamaan omaa rairuohoa ja seurata sen, uuden elämän kasvua omassa arjessasi.

YouTube-video