Ankkabarock-festivaali Korson kirkossa

 

10.9. perjantaina klo 19 (huom! esiintyjämuutos)
Orgelfreude - Urkuiloa

Urkukonsertti 
 

Pauliina Hyry konsertoi uuden urkulevynsä ohjelmalla Korson kirkossa. 

ORGELFREUDE (urkuiloa) -levy on urkuri Pauliina Hyryn oma korona-ajan hanke, joka syntyi korvaamaan pandemian vuoksi peruuntuneita konsertteja. Levy sisältää klassista urkumusiikkia säveltäjiltä J.S. Bach ja Mendelssohn. Orgelfreude on äänitetty historiallisessa Naantalin luostarikirkossa, jossa on Kangasalan urkurakentamon hienosointiset, barokkityyliset urut (1990).

"Ilo on elämän lähde. Elämä saa alkunsa ilosta, se kasvaa ilon voimasta ja pitää meidät elossa. Ilo on mittari, jolla haluan tarkistaa elämäni suuntaa. Se ei ole riippuvainen ulkoisista olosuhteista ja syntyy usein spontaanisti siellä ja silloin, kun siihen ei näyttäisi olevan syytä. Levyhankkeeni kautta minulla on ollut mahdollisuus ja ilo tukea kulttuuri- ja matkailualan pienyrittäjiä koronakriisissä. Olen voinut työllistää pienellä panoksella espoolaisen äänittäjän, espoolaissyntyisen valokuvaajan, taittajan, vantaalaisen painofirman sekä Naantalin hotelli- ja ravintolapalveluja harjoitusmatkojeni aikana. Siksi ilo on erityisen tärkeää juuri nyt, kun koko maailma on epävarmuuden tilassa koronapandemian vuoksi.

Iloa ja valoa, missä kuljetkin, Pauliina"


Käsiohjelma ovelta 20/10 euroa, vapaa pääsy. Levyjä myynnissä konsertin jälkeen ovella. 

Konsertit järjestetään koronaturvallisuus huomioiden. Päivitettyjen koronarajoitusten mukaan (6.9.21) kirkkoon voidaan ottaa enintään 150 kuulijaa. 

 

Kuva: Adele.

 

 

11.9. lauantaina klo 18
PolskaPandolfi - eteläpohjalaisia polskia ja G.A. Pandolfi Meallin sonaatteja

(huom! Konsertissa on ohjelmamuutos! Kreeta-Maria Kentala on estynyt saapumasta paikalle sairauden vuoksi, joten ohjelma kuullaan hieman muunneltuna cembalokonserttiversiona.)

 

PolskaPandolfi -konsertissa barokkiviulisti Kreeta-Maria Kentala ja cembalisti Tea Polso yhdistelevät veret seisauttavia eteläpohjalaisia polskia ja villejä Giovanni Antonio Pandolfi Meallin sonaatteja. Polska oli Etelä-Pohjanmaan monipäiväisten mahtihäiden päätanssi, ja seudun polska-aarteisto on varsinainen runsaudensarvi. Ohjelmaan on valittu arkaaisempia polskia, koska ne sävelkieleltään sopivat hyvin yhteen villien Giovanni Antonio Pandolfi Meallin (1624-n.1687) varhaisbarokkisonaattien kanssa. Sonaateissa vuorottelevat 1600-luvun italialaiselle tyylille tyypillisesti vapaammat improvisatoriset ja vakaammat tanssirytmiset osiot. Siirtymät barokista kansanmusiikkiin yllättävät, ja musiikillinen yhtälö on enemmän kuin osiensa summa. Kentalan ja Polson musiikilliset juuret ovat kaustislaisessa pelimannimusiikissa, ja he ovat muusikonurillaan erikoistuneet barokkimusiikin esityskäytäntöihin.

Kreeta-Maria Kentala, viulu
Tea Polso, cembalo 


Käsiohjelma ovelta 20/10 euroa, vapaa pääsy

Konsertit järjestetään koronaturvallisuus huomioiden. Päivitettyjen koronarajoitusten mukaan (6.9.21) kirkkoon voidaan ottaa enintään 150 kuulijaa. Kuva: Krista Järvelä.