Vuokra-asuntoja

Vantaan seurakunnilla on kaiken kokoisia asuntoja eri puolilla Vantaata sekä muutamia Helsingin Lehtisaaressa.

Tiedustelut:

  • ma-pe klo 9–12 p. 09 8306 813  tai asuntovuokraus.vantaa@evl.fi
  • Käyntiosoite: Vernissakatu 4

Vuokrasopimus edellyttää kahden kuukauden vuokravakuutta rahana. Luottotiedot tarkistetaan.

 

TIEDOTE KORONAVIRUS

Korona-epidemian aikana avainhallinta ja asuntopalvelut päivystävät vain sovitusti maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo. 9.00-15.00.

Avaimien nouto tai muut asuntoasiat ilman sovittua aikaa eivät ole poikkeusaikana mahdollisia.

Voit hakea asuntoa lomakkeella tästä...

► Vantaan seurakuntien vapaat asunnot Oikotien sivuilla

 

ASUNNON HAKEMISEEN TUKEA VANTAALAISILLE

Erityisdiakonian Asu Vantaalla -  asumisasioiden puhelin-info vantaalaisille yleensä keskiviikkoisin klo 10-11 numerossa 050-573 6354  (nykyisille asukkaille kiireettömien asioiden puhelinaika klo 9-10 samassa numerossa) Puhepostiin, joka toimii samassa numerossa voi muina aikoina jättää viestejä tai kysymyksiä. 1.9.2020 alkaen asumisen puhelininfo on tarkoitettu vantaalaisille tai vantaalla kirjoilla oleville, koska tiedustelujen ja kysymysten määrästä johtuen niihin ei ehditä vastata

TALOUDELLINEN APU ASUMISEN KUSTANNUKSIIN VANTAALLA Taloudellisia avustuksia vuokranmaksuun, muuttoon, vuokravakuuksiin voi hakea KELA:sta ja erityistapauksissa Vantaan kaupungin sosiaaliasemilta ja Vantaan kaupungin sosiaalisesta luototuksesta. 

ASUNNOTTOMUUSUHKA JA ASUNNOTTOMIEN PALVELUT VANTAALAISILLE  Vantaan kaupungin palveluinfoa Versosta, jossa tarjoillaan sosiaalineuvontaa ilman ajanvarausta ma, ti, to ja pe klo 9–14 puh. 09 8392 3384 Tikkurila, Vernissakatu 8 C (Verso) 01300 Vantaa (käynti sisäpihan puolelta) ma ja ke klo 11.30–14.30. 

TILAPÄISASUNNOT VANTAALAISILLE

ASUNTOJEN KOKONAISMÄÄRÄ? 56 kpl miniyksiötä kooltaan 24,5m2-35m2, 12 kpl pienkaksiota kooltaan 36m2-59,5m2. 

MISSÄ ASUNNOT SIJAITSEE? Eri puolilla Vantaata eri taloyhtiöissä. 

KUKA VOI HAKEA? Vantaalainen vantaalla kirjoilla oleva, tulotasoltaan pienituloinen, jolla on määräaikaisen vuokra-asunnon tarve ja jolle määräaikainen asuminen soveltuu. Asuntojen neliömäärän, teknisten ja rakenteellisten tekijöiden takia asunnot eivät sovellu esteettömyyttä vaativille tai perheille.

ASUNTOJEN VAPAUTUMINEN, KUINKA USEIN VAPAUTUU? Asuntoja vapautuu vain muutama vuodessa. 

ASUNTOHAKEMUKSET TILAPÄISASUNTOIHIN, MITEN TEHDÄÄN? Asuntohakemuksen voi täyttää 1.9.2020 alkaen sähköisesti ja se on voimassa 3 kk. Asunnon saamista ei voi nopeuttaa lausunnoilla tai todistuksilla tai suosituksilla, koska asukashaastattelu voidaan tehdä vasta, kun vapautuva asunto on tiedossa.

ASUNTOHAKEMUS

 https://www.vantaanseurakunnat.fi/web/forms/shared/-/form/75640917

EPIDEMIA TIEDOTE: Lähitapaamiset vain erikseen sopimalla. Asiointi hakemus-ja muissa asioissa pääosin puhelimitse, tekstiviesteillä, sähköpostilla tai Whats App viesteillä tai videoyhteydellä. 

SUOJELE ITSEÄSI JA MUITA JA LATAA SOVELLUS. https://koronavilkku.fi/

Lisätietoa asunnoista alla olevasta linkistä:

► Vantaan seurakuntien tilapäisasunnoista lisätietoa