Vuokra-asuntoja

Vantaan seurakuntayhtymällä on tarjolla kahdenlaisia asuntoja:

  1. Vuokra-asuntoja Vantaalla ja Helsingin Lehtisaaressa
  2. Tilapäisasuntoja pienituloisille vantaalaisille, joilla on akuutti asunnon tarve

Vuokra-asunnot Vantaalla ja Helsingissä

Vantaan seurakunnilla on kaiken kokoisia asuntoja eri puolilla Vantaata sekä muutamia asuntoja Helsingin Lehtisaaressa. Näitä vuokrataan  asukkaille normaaleilla vuokrahinnoilla.

Tiedutelut ainoastaan sähköpostilla: asuntovuokraus.vantaa@evl.fi. Voit myös 

MIKSI AINOASTAAN SÄHKÖPOSTILLA MUTTA TUOSSA ALLA MYÖS PUHELINNUMERO?

MITÄ TAPAHTUU, KUN JÄTTÄÄ HAKEMUKSEN? OTETAANKO MEILTÄ YHTEYTTÄ?

Puhelimitse emme myönnä asuntoja jonon ohi, vaan ainoastaan kirjalliset hakemukset huomioidaan.

Tiedustelut:

  • ti, ke ja to klo 9–12 p. 09 8306 813 tai asuntovuokraus.vantaa@evl.fi
  • Käyntiosoite: Merikotkantie 2, (Liikehuoneisto 1) 01450 Vantaa. (ei vastaanottoa korona-epidemian aikana)

Korona-epidemian aikana asiakkaiden vastaanotto ainoastaan ennaltasovittuna aikana, paikan päällä ei ole muina aikoina asiakaspalvelua.

Asuntojen hakeminen

Voit hakea Vantaan seurakuntayhtymältä vuokra-asuntoa täyttämällä hakulomakkeenLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Hakemus on voimassa 3 kuukautta, ja se on uusittava 3 kuukauden välein.

Vuokrasopimus edellyttää kahden kuukauden vuokravakuutta rahana. Luottotiedot tarkistetaan.

Myönnämme asuntoja luottohäiriömerkinnän omaaville henkilöille vain poikkeustapauksissa 6 kuukaudeksi kerrallaan, ja tuolloin vaadimme 2 kuukauden vuokravakuuden lisäksi 1 kuukauden vuokran maksettuna ennen avaimien luovutusta. Emme ota vastaan Kelan tai sosiaalitoimen maksusitoumuksia.

Täytä hakulomake ja hae vuokra-asuntoa Vantaan seurakuntayhtymältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Voit katsoa Vantaan seurakuntien vapaat asunnot Oikotien sivuilLinkki avautuu uudessa välilehdessäta.

 

TIEDOTE KORONAVIRUS

Korona-epidemian aikana avainhallinta ja asuntopalvelut päivystävät vain sovitusti maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo. 9.00-15.00.

Avaimien nouto tai muut asuntoasiat ilman sovittua aikaa eivät ole poikkeusaikana mahdollisia.

 

Tilapäisasunnot ja määräaikaiset asunnot on tarkoitettu tukea tarvitseville vantaalaisille 

Vantaan seurakuntien erityisdiakonia tarjoaa tukea asuntoasioissa. Yksin asunnon hakeminen voi vaatia apua ja tukea, koska asumistilanteen järjestäminen yksin voi kestää pitkään ja asuntoa hakiessa voi tarvita monelaisia tietoja, jota voi olla haastellista löytää. Tilanteen kartoittamiseksi teemme yhteistyötä moniammatillisesti eri tahojen kanssa. 

Erityisdiakonian asumisasioiden puhelin-info vantaalaisille on yleensä keskiviikkoisin klo 10–11 numerossa 050 573 6354.

Puhepostiin voi muina aikoina jättää viestejä. Asumisen puhelininfo on tarkoitettu vantaalaisille tai vantaalla kirjoilla oleville ja WhatsApp-viestejä voi myös jättää samaan numeroon. Videopuheluita ei suositella käytettäväksi.

EPIDEMIATIEDOTE. Asiointi pääsääntöisesti sähköisesti, puhelimitse, viesteillä ja etätapaamisilla 30.6.2022 asti.

► Lue lisää Vantaan seurakuntien tilapäisasunnoista.

 

Tämä teksti siirrettävä tilapäisasuntojen sivuille: 

 

Määräaikaisilla vuokrasopimuksilla vuokrattavat tilapäisasunnot vantaalaisille

ASUNTOJEN KOKONAISMÄÄRÄ? 56 kpl miniyksiötä kooltaan 24,5m2–35m2, 12 kpl pienkaksiota kooltaan 36m2–59,5m2. Perheasuntoja ei toistaiseksi ole asuntokannassa. Asunnoista 20 on Y-säätiön omistamia välivuokra-asuntoja. 

MISSÄ ASUNNOT SIJAITSEE? Yksittäisiä asuntoja eri puolilla Vantaata eri taloyhtiöissä. Asunnot ovat kaikki kerrostaloissa. 

KUKA VOI HAKEA? Vantaalainen vantaalla kirjoilla oleva, tulotasoltaan pienituloinen, jolla on määräaikaisen vuokra-asunnon tarve ja jolle määräaikainen asuminen soveltuu. Asuntojen neliömäärän, teknisten ja rakenteellisten tekijöiden takia asunnot eivät sovellu esteettömyyttä vaativille tai perheille.

ASUNTOJEN VAPAUTUMINEN, KUINKA USEIN VAPAUTUU? Asuntoja vapautuu vain muutamia vuodessa. Kiireellisiä kriisiasuntoja ei ole tarjolla. 

ASUNTOHAKEMUKSET TILAPÄISASUNTOIHIN, MITEN TEHDÄÄN? Asuntohakemuksen voi täyttää 1.9.2020 alkaen sähköisesti ja se on voimassa 3 kk. Asunnon saamista ei voi ei voi nopeuttaa lausunnoilla, todistuksilla tai suosituksilla, koska asukashaastatteluja toteutetaan vasta, kun vapautuva asunto on tiedossa.

ASUNTOJEN VARUSTELU? Hakemusta tehdessä on syytä huomioida, että suntojen kylpyhuoneessa osassa asuntoja on vielä amme ja monissa 60-70 luvulla rakennettujen talojen asunnoissa ei ole parveketta ja hissiä ei ole yleensä taloissa, joissa on 3-4 kerrosta. Astianpesukoneita ei ole yhdessäkään asunnossa.

VUOKRAVAKUUS? Vuokravakuus on 250 €, joka tulee suorittaa tilisiirtona. Maksusitoumuksia tai pankki- tai henkilötakauksia ei voi käyttää. Vakuus palautetaan poismuuton jälkeen seuraavan kuun 15. päivä, mikäli kaikki avaimet on palautettu, asunnossa on havaittu vain normaalia kulumaa ja kaikki vuokravastuun mukaiset suoritukset on tehty. 

ASUNTOHAKEMUSTA EI VOI 1.6.2022 ALKAEN VERKOSSA/SÄHKÖISENÄ HAKEMUKSENA TÄYTTÄÄ VAAN TILAPÄISASUNTOJEN TILANTEESEEN LIITTYVÄN ASUNTOKYSELYN VOI TEHDÄ LÄHETTÄMÄLLÄ TEKSTIVIESTI TAI WHATSAPP VIESTI JA LAITTAMALLA SIIHEN YHTEYSTIEDOT JA PUHELINNUMERON, WHATSAPP NUMERON TAI SÄHKÖPOSTIOSOITTEEN JA/TAI NIMEN JA POSTIOSOITTEEN NIIN SIIHEN LÄHETETÄÄN AJANTASAINEN TILAPÄISASUNTOJEN TILANNE JA YLEINEN ASUNNONHAKUINFO.

ASUNTOKYSELYT: TAUOLLA 18.7.2022-12.8.2022 VUOSILOMIEN JOHDOSTA.

Mikäli hakulomake palautuu käyttöön siitä ilmoitetaan tällä sivulla erikseen. 

Avaimet asunnon pohjapiirroksen päällä.