Senioreiden toiminta, kevät 2023    

Päiväkahvin aikaan ma Hämeenkylän kirkolla, osa kevään 2023 kokoontumisista Cafe Pähkinässä. Keskustelua vaihtuvista aiheista kahvikupin äärellä.

Tilaisuudet alkavat kahvitarjoilulla kello 14.00. Kokoontumiset:

09.01.  Usko koetuksella Kroatiassa. Rovasti Matti Korpiaho kertoo Kroatian luterilaisesta kirkosta sekä esittelee kirjansa Balkanilla Palaa 1993-94. Elämää kriisin keskellä. 

13.02. Muistatko sinä? Rovastit Kersti ja Jaakko Rantasalo innostavat meidät muistelemaan menneitä. Huom! Cafe Pähkinässä kokoontuminen. 

06.03. Terve mieleen! Mieli ry:n kouluttaja Veli-Matti Seppä kertoo ajankohtaista tietoa mielen hyvinvoinnista. Huom! Cafe Pähkinässä kokoontuminen. 

17.04. Elämyksiä Espanjasta. Puheenjohtaja Jouko Lehtoviita Suomi-Espanja Seura ry:stä kertoo Espanjasta ja matkailusta Espanjassa. 

15.05.   Slovenia - entinen kotimaani. FM, toimmitusjohtaja Maria Autio kertoo Sloveniasta ja matkailusta Sloveniassa. 

 

Seniorityön pastori Jaakko Kara päivystää, jos mahdollista, Café Pähkinässä (Lammaskuja 2 A) tiistaisin kello 10-14 kahvilan ollessa avoinna. Voit tulla juttelemaan kaikesta maan ja taivaan välillä, olipa se sitten päivänpolitiikka, päivän lehti tai päivän huuli. Jaakko järjestää aika ajoin maksuttomia tilaisuuksia opetella helpoimpia kreikkalaisian tansseja, yleensä Café Pähkinän tiloissa. Seuraava tanssitapahtuma on Yhteisvastuukeräyksen tanssit maanantaina, 13.02.2023 kello 18.00 Café Pähkinässä. Paikan päälle voi tulla myös katselemaan ja tuttuja tapaamaan. Ei ole tanssipakkoa, ei ikärajaa eikä ilmoittautumista. Voit tulla ja poistua oman aikataulusi mukaan tuolloin. Mahdollisuus antaa tuotto Yhteisvastuukeräyksen lippaaseen.    

Bussiretket (päiväretket) Seniorityön toimikunta suunnittelee päiväretket, joitten aikana nautimme ehtoollisen kohdepaikkakunnan kirkossa, nautimme lounaan yhdessä valitussa paikassa, seuraamme teatterikappaleen tai vaikkapa taidenäyttelyn ja ehkäpä ehdimme vielä ostoksillekin. Matkan aikana meillä on hartaus ja lauletaan yhteislauluja. Työalan pastori Jaakko Kara osallistuu tavan takaa. Seuraa ilmoituksia Kirkko ja Kaupunki -lehdessä sekä seniorityön verkkosivuilla. Ilmoittautumiset kirkkoherranvirastoon, P. 098306450.   

Ilmoittautumiset retkille Hämeenkylän seurakunnan kirkkoherranvirastoon ma-pe 09-14, p. 098306450 sekä hameenkylan.seurakunta@evl.fi  

Ilmoita allergiat, ruoka-aineherkkyydet ja erityisruokavalio. 

Aikuis- ja seniorityön kokopäiväretki Tampereelle Anastasia -musikaalin näytökseen ke, 19.04.2023  

Retki suuntautuu Tampereelle, jossa osallistumme Tampereen Teatterissa Anastasia -musikaalin päivänäytökseen. Retken hinta on 128 euroa, mikä sisältää kuljetukset kirkolta kohteeseen ja takaisin, musikaalilipun ja lounaan Bistro Kattilassa. Lähtö Hämeenkylän kirkon parkkialueelta (os. Auratie 3, 01630  VANTAA) kello 09.00. Paluu Hämeenkylän kirkon parkkipaikalle noin kello 19.30.  

Ilmoittautuminen Hämeenkylän seurakunnan kirkkoherranvirastoon, avoinna ma-pe 09-14, P. 098306450. Viimeinen päivä ilmoittautua on ke, 15.03.2023. Sähköinen ilmoittautuminen hameenkylan.seurakunta(at)evl.fi   

 

Vapaaehtoistoiminta

Haluaisitko auttaa apua tarvitsevaa lähimmäistä tai olla keittiössä järjestämässä seurakunnan tarjoiluja? Haluatko olla hartauden toimittaja ja seuraustella hoivakodissa asukkien kanssa? Vapaaehtoistoiminnassa on monia mielekkäitä tehtäviä, joihin voit tulla mukaan. Järjestämme vapaaehtoisille perehdytyksen tehtäviin sekä koulutusta ja virkistystoimintaa. Lisätietoja vapaaehtoistehtävistä löydät nettisivuiltamme ja osoitteesta www.vapaaehtoistyö.fi/vantaa. Voit kysyä lisää tai ilmoittautua vapaaehtoiseksi ottamalla yhteyttä projektityön koordinaattori Jarkko Vähäsarjaan, jarkko.vahasarja(at)evl.fi 

P. 044 422 0453.

Aikuis- ja seniorityön tukiryhmä suunnittelee työalan ohjelman ja tapahtumat sekä pitää yhteyttä alueen senioreihin. Ilmoittaudu työalasta vastaavalle pastorille, jos työskentely tukiryhmässä kiinnostaa. Kokouksia on 4-5 kertaa vuodessa. 

 

Tiedot muusta senioritoiminnastamme löydät Kirkko ja Kaupunki -lehdestä, seurakunnan syysesitteestä sekä nettisivuiltamme (työalan sivut sekä tapahtumakalenteri.) Tarkkaile puhelintasi! Aika ajoin tiedotamme tekstiviestein sekä WhatsApp -viestein. 

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori
Hämeenkylän seurakunta
Auratie 3
01630 Vantaa

Diakonia, seniorityö

Tervehdys. Olen Jaakko Kara, Hämeenkylän seurakunnan diakoniatyön ja seniorityön pastori. Olen aloittanut työt ainoassa ja parhaassa virkapaikassani vuonna 1998. Saatat ta-va-ta minut messussa, avioliittoon vihkimisessä, hautaan siunaamisessa, ristiäisissä, rippileirillä, laitoshartautta sairaalassa pitämässä, joulukirkossa, Vantaan seurakuntien juhannusjuhlissa, papin päivystyksessä, lähikaupassa tai pyörän selässä raitilla.

On mahdotonta kätkeä innostustani Kreikkaan. Olen tanssinut ja tanssittanut kreikkalaisia tansseja 29 vuotta. Järjestän Hämeenkylän kirkon nuortentilassa halullisille sieluille tanssitapaamisia, joissa opettelemme helpoimpia kreikkalaisia tansseja - vapaa pääsy. Laulu ja puhe sujuu nykykreikaksi. Muista vieraista kielistä hallitsen englannin, saksan ja ruotsin - hiukan ranskaakin. Olen verrattain kansainvälinen pakkaus. Olen käynyt kouluni Länsi-Vantaan Myyrmäessä ja Martinlaaksossa, näillä nurkilla. Stadin slangi eli Sörkan esperanto on ihan gimis - kiitti, mutsi.

Olen halunnut sitten nuoren seurakunnan vuosieni työhön, jossa saa olla ihmisten parissa, ihmisten keskellä. Samaan pakettiin kuuluu halu puhua ja esiintyä, olla framilla - kiitos nuorisoteatteri Martsarin jäsenyyden. Poliitikot puhuvat vaaleista ja budjetista. Pastori ja seurakunnan työntekijä puhuu pelastuksesta ja Jumalan rakkaudesta. Koen, että minulla ja paavilla on jotakin yhteistä. Kyllä vain - me molemmat olemme Jumalan palvelijoitten palvelijoita.

Pyöräilen iloisesti sininen tuulipuku lepattaen, nautin uusperheen elämästä kauniin vaimoni ja tämän teini-ikäisten lasten kanssa Espoon puolella, sorvaan iltaisin kuntopyörän ja CrossTrainerin pyörää kuntokeskuksessa, ajaudun joka sortin Kreikka -tilaisuuksiin ja jään yhtenään suustani kiinni. Pienille lapsille kerron, kun nämä kysyvät, mitä teen työkseni, että minä syön kakkuja viikonloppuisin.

At Your Service - Palveluksessanne.

United We Stand - Yhdessä me kestämme ja seisomme.

Psalmi 150:1 Halleluja! Ylistäkää Jumalaa hänen pyhäkössään, ylistäkää häntä taivaan mahtavissa holveissa. 4: Ylistäkää häntä tanssien ja rumpua lyöden, ylistäkää häntä luuttua ja huilua soittaen. 5: Ylistäkää häntä symbaalien helinällä, ylistäkää häntä riemukkain symbaalein! 6: Kaikki te, joissa on elämän henkäys, ylistäkää Herraa! Halleluja!