Senioreiden toiminta, syksy 2022   

Kohtaamispaikka - HUOM! Kohtaamispaikka on lopettanut toimintansa 09.12. 2021. Piiriläisiä kehotetaan siirtymään Kenian piiriin.   

Digiasiointi verkossa tutuksi - nettikerho ikäihmisille

Lammaskuja 2B:n kerhohuoneessa syyskaudella 2022. Kokoontumiset syyskaudella parillisilla viikoilla torstaisin kello 13.00-15.00  Vetäjänä toimii informaatikko Riitta Sivenius. Lisätiedot ja ilmoittautumiset kirkkoherranvirastoon, p. 09 830 6450.

Nettikerhon kokoontumiset syksy 2022 

08.09. / 22.09. /06.10. / 20.10. / 03.11. / 17.11. / 01.12. / 15.12.   
 

Muisteluryhmä. Seurakuntamme entiset työntekijät Riitta Ahonen ja Riitta Kettunen opastavat muistelemaan elämää kaikkine iloineen ja suruineen. Ryhmä kokoontuu Cafe Pähkinässä (Lammaskuja 2A) syyskaudella 2022 maanantaina 26.09. kello 12.00-14.00, maanantaina 31.10. kello 12.00-14.00 ja maanantaina 28.11. kello 12.00-14.00. Kahvitarjoilu. Vapaa pääsy. 

 

Päiväkahvin aikaan ma Hämeenkylän kirkolla paitsi 03.10. kokoontuminen Cafe Pähkinässä. Keskustelua vaihtuvista aiheista kahvikupin äärellä.

Tilaisuudet alkavat kahvitarjoilulla kello 14.00. Kokoontumiset:

05.09.  Perintötekijät sen tekee. Ahti Kurri Kaivokselasta kertoo perintötekijöitten vaikutuksesta elämäämme. 

03.10.  Muistatko sinä? Rovastit Kersti ja Jaakko Rantasalo innostavat meidät muistelemaan menneitä. Huom! Cafe Pähkinässä kokoontuminen. 

07.11.   Kissa Korvan Päällä - Kirjailija Liisa Mäntymies Käpylästä lukee kirjastaan näytteitä meille ääneen ja johdattaa keskusteluun. 

05.12.  

 Seniorien Hyvinvointipäivä 

Vietämme seniorien Hyvinvointipäivää Hämeenkylän kirkolla to, 06.10.2022 kello 09-14. Ohjelmassa on kahvi, luentoja, jumppaa, lounas ja kanttorin johdolla säveliä kuin lauluakin. Osallistumismaksu viisi (5) euroa maksetaan ovella. Ilmoittautumiset Hämeenkylän seurakunnan kirkkoherranvirastoon ma-pe 09-14 P. 098306450. Päivään voi ilmoittautua perjantaihin, 30.09. asti. Allergiat ja erityisruokavaliot mainittava ilmoittautumisen yhteydessä.  

Ohjelma

9.00 Ilmoittautuminen, kahvi ja pulla

9.30 Tervetulosanat ja hartaus 

9.45 Luento edunvalvonnasta, Kaisa Hyry 

11.30 Lounas - kalakeitto, kasviskeitto, puolukkarahka 

12.30 Luento ikäihmisten liikunnasta 

13.15 Yhteislaulua kanttorin johdolla 

  

Seniorityön pastori Jaakko Kara päivystää, jos mahdollista, Café Pähkinässä (Lammaskuja 2 A) tiistaisin kello 15-19 kahvilan ollessa avoinna.  

Bussiretket (päiväretket) Seniorityön toimikunta suunnittelee päiväretket, joitten aikana nautimme ehtoollisen kohdepaikkakunnan kirkossa, nautimme lounaan yhdessä valitussa paikassa, seuraamme teatterikappaleen tai vaikkapa taidenäyttelyn ja ehkäpä ehdimme vielä ostoksillekin. Matkan aikana meillä on hartaus ja lauletaan yhteislauluja. Työalan pastori Jaakko Kara osallistuu tavan takaa. Seuraa ilmoituksia Kirkko ja Kaupunki -lehdessä sekä seniorityön verkkosivuilla. Ilmoittautumiset kirkkoherranvirastoon, P. 098306450.   

Ilmoittautumiset retkille Hämeenkylän seurakunnan kirkkoherranvirastoon, p. 098306450 sekä hameenkylan.seurakunta@evl.fi  

Retki Porvooseen pe, 09.12.2022. 

Klo 09.15 Lähtö bussilla Hämeenkylän kirkolta. 

Klo 10.30-11.30 Ehtoollishartaus ja tutustuminen Porvoon Tuomiokirkkoon. Suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Pontus Salmi toimii isäntänä.   

Lounas  

Porvoon keskustassa vapaa-aikaa ja mahdollisuus ostoksiin Brunbergin myymälässä. 

Noin klo 17.30 Paluu kirkolle. 

Retkestä tiedotetaan lokakuun ja marraskuun aikana. Tiedotamme lounaspaikasta, retken hinnasta ja muista valmistelun alla olevista retken vaiheista.  

Ilmoittautuminen kirkkoherranvirastoon ma-pe 09-14, P. 098306450. Ilmoita allergiat, ruoka-aineherkkyydet ja erityisruokavalio.   

Vapaaehtoistoiminta

Haluaisitko auttaa apua tarvitsevaa lähimmäistä tai olla keittiössä järjestämässä seurakunnan tarjoiluja? Haluatko olla hartauden toimittaja ja seuraustella hoivakodissa asukkien kanssa? Vapaaehtoistoiminnassa on monia mielekkäitä tehtäviä, joihin voit tulla mukaan. Järjestämme vapaaehtoisille perehdytyksen tehtäviin sekä koulutusta ja virkistystoimintaa. Lisätietoja vapaaehtoistehtävistä löydät nettisivuiltamme ja osoitteesta www.vapaaehtoistyö.fi/vantaa. Voit kysyä lisää tai ilmoittautua vapaaehtoiseksi ottamalla yhteyttä projektityön koordinaattori Jarkko Vähäsarjaan, jarkko.vahasarja(at)evl.fi ja 044 422 0453.

Tiedot muusta senioritoiminnastamme löydät Kirkko ja Kaupunki -lehdestä, seurakunnan syysesitteestä sekä nettisivuiltamme (työalan sivut sekä tapahtumakalenteri.)

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori
Hämeenkylän seurakunta
Auratie 3
01630 Vantaa

Diakonia, seniorityö

Tervehdys. Olen Jaakko Kara, Hämeenkylän seurakunnan diakoniatyön ja seniorityön pastori. Olen aloittanut työt ainoassa ja parhaassa virkapaikassani vuonna 1998. Saatat ta-va-ta minut messussa, avioliittoon vihkimisessä, hautaan siunaamisessa, ristiäisissä, rippileirillä, laitoshartautta sairaalassa pitämässä, joulukirkossa, Vantaan seurakuntien juhannusjuhlissa, papin päivystyksessä, lähikaupassa tai pyörän selässä raitilla.

On mahdotonta kätkeä innostustani Kreikkaan. Olen tanssinut ja tanssittanut kreikkalaisia tansseja 29 vuotta. Järjestän Hämeenkylän kirkon nuortentilassa halullisille sieluille tanssitapaamisia, joissa opettelemme helpoimpia kreikkalaisia tansseja - vapaa pääsy. Laulu ja puhe sujuu nykykreikaksi. Muista vieraista kielistä hallitsen englannin, saksan ja ruotsin - hiukan ranskaakin. Olen verrattain kansainvälinen pakkaus. Olen käynyt kouluni Länsi-Vantaan Myyrmäessä ja Martinlaaksossa, näillä nurkilla. Stadin slangi eli Sörkan esperanto on ihan gimis - kiitti, mutsi.

Olen halunnut sitten nuoren seurakunnan vuosieni työhön, jossa saa olla ihmisten parissa, ihmisten keskellä. Samaan pakettiin kuuluu halu puhua ja esiintyä, olla framilla - kiitos nuorisoteatteri Martsarin jäsenyyden. Poliitikot puhuvat vaaleista ja budjetista. Pastori ja seurakunnan työntekijä puhuu pelastuksesta ja Jumalan rakkaudesta. Koen, että minulla ja paavilla on jotakin yhteistä. Kyllä vain - me molemmat olemme Jumalan palvelijoitten palvelijoita.

Pyöräilen iloisesti sininen tuulipuku lepattaen, nautin uusperheen elämästä kauniin vaimoni ja tämän teini-ikäisten lasten kanssa Espoon puolella, sorvaan iltaisin kuntopyörän ja CrossTrainerin pyörää kuntokeskuksessa, ajaudun joka sortin Kreikka -tilaisuuksiin ja jään yhtenään suustani kiinni. Pienille lapsille kerron, kun nämä kysyvät, mitä teen työkseni, että minä syön kakkuja viikonloppuisin.

At Your Service - Palveluksessanne.

United We Stand - Yhdessä me kestämme ja seisomme.

Psalmi 150:1 Halleluja! Ylistäkää Jumalaa hänen pyhäkössään, ylistäkää häntä taivaan mahtavissa holveissa. 4: Ylistäkää häntä tanssien ja rumpua lyöden, ylistäkää häntä luuttua ja huilua soittaen. 5: Ylistäkää häntä symbaalien helinällä, ylistäkää häntä riemukkain symbaalein! 6: Kaikki te, joissa on elämän henkäys, ylistäkää Herraa! Halleluja!