Senioreiden toiminta - syksyä 2021 odotellessa  

Koronavirusepidemian vuoksi kaikki seurakunnan järjestämät piirit, retket ja kokoukset on peruutettu kevätkaudella 2021. Vantaan seurakunnat noudattavat maan hallituksen poikkeusolojen ohjeistusta, jonka mukaisesti suositellaan, että yli kymmenen hengen julkiset kokoontumiset kielletään ja jonka mukaisesti yli 70 -vuotiaitten tulisi välttää turhaa liikkumista ja pysyä kotonaan. Pahoittelemme tilannetta. Seurakuntamme seniorityö seuraa tilannetta ja tiedottaa tilanteen etenemisestä.

Kohtaamispaikka - HUOM! Kohtaamispaikka kokoontuu syksyllä 2021 kerran kuussa, parittomilla viikoilla seuraavasti  

parittomien viikkojen torstaisin alkaen 19.08. klo 11.00. Vapaalan seurakuntatalo, Ilpolankuja 2.

Kokoontumispäivät syksyllä 2021 ovat 19.08. / 02.09. / 30.09. / 28.10. / 11.11. / 09.12. 

Yhdessäoloa Sanan, rukouksen ja yhteisen jakamisen äärellä. Piiriä vetää seurakuntapastori Jaakko Kara. Vierailijoina näemme (ja kuulemme) Hämeenkylän seurakunnan työntekijöitä

 

Kirjallisuuspiiri HUOM! Kirjallisuuspiiri on lopettanut toimintansa syksyyn 2020. 

 

Osaavana netissä - nettikerho ikäihmisille

Lammaskuja 2B:n kerhohuoneessa syyskaudella 2021. Kokoontumiset kerran kuussa kuukauden viimeisen viikon tiistai-iltapäivä 14.00-16.00. Vetäjänä toimii informaatikko Riitta Sivenius. Lisätiedot ja ilmoittautumiset kirkkoherranvirastoon P. 098306450.

Nettikerhon kokoontumiset 

28.09. / 26.10. / 30.11. 

 

Päiväkahvin aikaan ma Hämeenkylän kirkolla. Keskustelua vaihtuvista aiheista kahvikupin äärellä.

Tilaisuudet alkavat kahvitarjoilulla kello 14.00. Kokoontumiset:

13.09.  

04.10. 

01.11. 

13.12.

  

Miesten sauvakävelypiiri ei kokoonnu syksyllä 2021.  

Seniorien Hyvinvointipäivä to, 07.10.2021 Hämeenkylän kirkolla kello 09-14.

Ilmoittautuminen Hyvinvointipäivään suoritetaan ottamalla yhteys kirkkoherranvirastoon ma-pe 09-14, P. 098306450. Osallistumismaksu viisi (5) euroa kerätään käteismaksuna ovella tapahtuman alkaessa. Seuraa seurakuntamme tiedotusta Kirkko ja Kaupunki -lehdessä sekä verkkosivuilla.  

Ohjelma

Klo 09 Aamukahvit, tervetuloa ja hartaus

Klo 09.30 Mariela Salminen: Syö liiku ja rakasta 

Klo 10.30 Tuula Styrman: Rentoutta kehoon ja levollisuutta mieleen - tukea muutoksessa elämiseen

Klo 11.30 Lounas - Lohikeitto ja jäkiruokana marjarahka 

Klo 12.30 Juhani Koskelin: Iloa ihmissuhteista 

Klo 13.30 Päätössanat ja palaute 

Seniorityön pastori Jaakko Kara päivystää Café Pähkinässä (Lammaskuja 2B) tiistaisin kello 10-12 kahvilan ollessa avoinna. 

Seniorityön pastori Jaakko Kara kutsuu pelaamaan biljardia Club Hasseliin (Pähkinärinteentie 41) tiistaisin kello 15.30- mahdollisuuksien mukaan joka tiistai 31.08. alaken. 

Bussiretket (päiväretket) Seniorityön toimikunta suunnittelee päiväretket, joitten aikana nautimme ehtoollisen kohdepaikkakunnan kirkossa, nautimme lounaan yhdessä valitussa paikassa, seuraamme teatterikappaleen tai vaikkapa taidenäyttelyn ja ehkäpä ehdimme vielä ostoksillekin. Matkan aikana meillä on hartaus ja lauletaan yhteislauluja. Työalan pastori Jaakko Kara osallistuu tavan takaa. Seuraa ilmoituksia Kirkko ja Kaupunki -lehdessä sekä seniorityön verkkosivuilla. Ilmoittautumiset kirkkoherranvirastoon, P. 098306450.

Ilmoittautumiset Hämeenkylän seurakunnan kirkkoherranvirastoon, P. 098306450 sekä hameenkylan.seurakunta@evl.fi  

Vapaaehtoistoiminta

Haluaisitko auttaa apua tarvitsevaa lähimmäistä tai olla keittiössä järjestämässä seurakunnan tarjoiluja? Vapaaehtoistoiminnassa on monia mielekkäitä tehtäviä, joihin voit tulla mukaan. Järjestämme vapaaehtoisille perehdytyksen tehtäviin sekä koulutusta ja virkistystoimintaa. Lisätietoja vapaaehtoistehtävistä löydät nettisivuiltamme ja osoitteesta www.vapaaehtoistyö.fi/vantaa. Voit kysyä lisää tai ilmoittautua vapaaehtoiseksi ottamalla yhteyttä projektityön koordinaattori Jarkko Vähäsarjaan, jarkko.vahasarja(at)evl.fi ja 044-422 0453.

Kerhovaariksi tai kerhomummoksi.

Jos haluaisit toimia vapaaehtoisena apuna seurakunnan lasten kerhoissa, ota yhteyttä lapsityön pastori Jarna Wikströmiin, jarna.wikstrom(at)evl.fi ja 050-544 7647.

Tiedot muusta senioritoiminnastamme löydät Kirkko ja Kaupunki -lehdestä, seurakunnan syysesitteestä sekä nettisivuiltamme (työalan sivut sekä tapahtumakalenteri.)

YouTube-video

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori
Hämeenkylän seurakunta
Auratie 3
01630 Vantaa

Diakonia, seniorityö

Tervehdys. Olen Jaakko Kara, Hämeenkylän seurakunnan diakoniatyön ja seniorityön pastori. Olen aloittanut työt ainoassa ja parhaassa virkapaikassani vuonna 1998. Saatat ta-va-ta minut messussa, avioliittoon vihkimisessä, hautaan siunaamisessa, ristiäisissä, rippileirillä, laitoshartautta sairaalassa pitämässä, joulukirkossa, Vantaan seurakuntien juhannusjuhlissa, papin päivystyksessä, lähikaupassa tai pyörän selässä raitilla.

On mahdotonta kätkeä innostustani Kreikkaan. Olen tanssinut ja tanssittanut kreikkalaisia tansseja 29 vuotta. Järjestän Hämeenkylän kirkon nuortentilassa halullisille sieluille tanssitapaamisia, joissa opettelemme helpoimpia kreikkalaisia tansseja - vapaa pääsy. Laulu ja puhe sujuu nykykreikaksi. Muista vieraista kielistä hallitsen englannin, saksan ja ruotsin - hiukan ranskaakin. Olen verrattain kansainvälinen pakkaus. Olen käynyt kouluni Länsi-Vantaan Myyrmäessä ja Martinlaaksossa, näillä nurkilla. Stadin slangi eli Sörkan esperanto on ihan gimis - kiitti, mutsi.

Olen halunnut sitten nuoren seurakunnan vuosieni työhön, jossa saa olla ihmisten parissa, ihmisten keskellä. Samaan pakettiin kuuluu halu puhua ja esiintyä, olla framilla - kiitos nuorisoteatteri Martsarin jäsenyyden. Poliitikot puhuvat vaaleista ja budjetista. Pastori ja seurakunnan työntekijä puhuu pelastuksesta ja Jumalan rakkaudesta. Koen, että minulla ja paavilla on jotakin yhteistä. Kyllä vain - me molemmat olemme Jumalan palvelijoitten palvelijoita.

Pyöräilen iloisesti sininen tuulipuku lepattaen, nautin uusperheen elämästä kauniin vaimoni ja tämän teini-ikäisten lasten kanssa Espoon puolella, sorvaan iltaisin kuntopyörän ja CrossTrainerin pyörää kuntokeskuksessa, ajaudun joka sortin Kreikka -tilaisuuksiin ja jään yhtenään suustani kiinni. Pienille lapsille kerron, kun nämä kysyvät, mitä teen työkseni, että minä syön kakkuja viikonloppuisin.

At Your Service - Palveluksessanne.

United We Stand - Yhdessä me kestämme ja seisomme.

Psalmi 150:1 Halleluja! Ylistäkää Jumalaa hänen pyhäkössään, ylistäkää häntä taivaan mahtavissa holveissa. 4: Ylistäkää häntä tanssien ja rumpua lyöden, ylistäkää häntä luuttua ja huilua soittaen. 5: Ylistäkää häntä symbaalien helinällä, ylistäkää häntä riemukkain symbaalein! 6: Kaikki te, joissa on elämän henkäys, ylistäkää Herraa! Halleluja!