Senioreiden toiminta - kevät 2022   

Koronavirusepidemia.  Seuraamme maamme hallituksen, AVIn ja tuomiokapitulin suosituksia ja ohjeita. Käsihygieniasta, turvaväleistä ja maskin käyttämisestä kehotetaan huolehtimaan edelleen.  

Kohtaamispaikka - HUOM! Kohtaamispaikka on lopettanut toimintansa 09.12. 2021. Piiriläisiä kehotetaan siirtymään Kenian piiriin.   

 

Osaavana netissä - nettikerho ikäihmisille

Lammaskuja 2B:n kerhohuoneessa kevätkaudella 2022. Kokoontumiset kevätkaudella neljästi kerran kuussa kuukauden viimeisen viikon tiistai-iltapäivä 14.00-16.00. Vetäjänä toimii informaatikko Riitta Sivenius. Lisätiedot ja ilmoittautumiset kirkkoherranvirastoon P. 098306450.

Nettikerhon kokoontumiset keväällä 2022 

25.01. / 22.02. /29.03. / 26.04.  

Yhteisvastuutanssit eli johdatus helpoimpiin kreikkalaisiin tansseihin pastori Jaakko Karan johdolla toteutuu Café Pähkinässä, os. Lammaskuja 2A,  torstaina, 10.02.2022 kello 18.00-19.30, jos koronarajoitukset kokoontumisen sallivat. Mukaan tanssimiseen sopivat kengät. Aikaisempaa tanssitaitoa ei vaadita. Voit antaa lahjoituksesi Yhteisvastuukeräyksen lippaaseen. Ei ilmoittautumista eli voit saapua ja lähteä oman aikataulusi mukaisesti. 

 

Muisteluryhmä. Seurakuntamme entiset työntekijät Riitta Ahonen ja Riitta Kettunen opastavat muistelemaan elämää kaikkine iloineen ja suruineen. Ryhmä kokoontuu Cafe Pähkinässä (Lammaskuja 2A) kevätkaudella 2022 maanantaina 28.02. kello 12.00-14.00, maanantaina 28.03. kello 12.00-14.00 ja maanantaina 25.04. kello 12.00-14.00. Kahvitarjoilu. Vapaa pääsy. 

 

Päiväkahvin aikaan ma Hämeenkylän kirkolla. Keskustelua vaihtuvista aiheista kahvikupin äärellä.

Tilaisuudet alkavat kahvitarjoilulla kello 14.00. Kokoontumiset:

10.01.  Alustus peruutettu koronarajoitusten johdosta. Alustus siirtyy pidettäväksi 07.03. 

07.02.  Muistatko sinä? Rovastit Kersti ja Jaakko Rantasalo innostavat meidät muistelemaan menneitä. 

07.03.   Maallista pyhää etsimässä. Professori Tarmo Kunnas luennoi aiheesta juuri ilmestyneen kirjansa pohjalta. 

04.04.

09.05.  

  

  

 

Seniorityön pastori Jaakko Kara päivystää, jos mahdollista, Café Pähkinässä (Lammaskuja 2B) tiistaisin kello 10-12 kahvilan ollessa avoinna.  

Bussiretket (päiväretket) Seniorityön toimikunta suunnittelee päiväretket, joitten aikana nautimme ehtoollisen kohdepaikkakunnan kirkossa, nautimme lounaan yhdessä valitussa paikassa, seuraamme teatterikappaleen tai vaikkapa taidenäyttelyn ja ehkäpä ehdimme vielä ostoksillekin. Matkan aikana meillä on hartaus ja lauletaan yhteislauluja. Työalan pastori Jaakko Kara osallistuu tavan takaa. Seuraa ilmoituksia Kirkko ja Kaupunki -lehdessä sekä seniorityön verkkosivuilla. Ilmoittautumiset kirkkoherranvirastoon, P. 098306450.  

Ilmoittautumiset retkille Hämeenkylän seurakunnan kirkkoherranvirastoon, P. 098306450 sekä hameenkylan.seurakunta@evl.fi  

Vapaaehtoistoiminta

Haluaisitko auttaa apua tarvitsevaa lähimmäistä tai olla keittiössä järjestämässä seurakunnan tarjoiluja? Haluatko olla hartauden toimittaja ja seuraustella hoivakodissa asukkien kanssa? Vapaaehtoistoiminnassa on monia mielekkäitä tehtäviä, joihin voit tulla mukaan. Järjestämme vapaaehtoisille perehdytyksen tehtäviin sekä koulutusta ja virkistystoimintaa. Lisätietoja vapaaehtoistehtävistä löydät nettisivuiltamme ja osoitteesta www.vapaaehtoistyö.fi/vantaa. Voit kysyä lisää tai ilmoittautua vapaaehtoiseksi ottamalla yhteyttä projektityön koordinaattori Jarkko Vähäsarjaan, jarkko.vahasarja(at)evl.fi ja 044-422 0453.

Kerhovaariksi tai kerhomummoksi.

Jos haluaisit toimia vapaaehtoisena apuna seurakunnan lasten kerhoissa, ota yhteyttä lapsityön vs. toiminnanohjaaja Minna Rosendahliin, minna.rosendahl(at)evl.fi ja 050-573 6356.

Tiedot muusta senioritoiminnastamme löydät Kirkko ja Kaupunki -lehdestä, seurakunnan syysesitteestä sekä nettisivuiltamme (työalan sivut sekä tapahtumakalenteri.)

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori
Hämeenkylän seurakunta
Auratie 3
01630 Vantaa

Diakonia, seniorityö

Tervehdys. Olen Jaakko Kara, Hämeenkylän seurakunnan diakoniatyön ja seniorityön pastori. Olen aloittanut työt ainoassa ja parhaassa virkapaikassani vuonna 1998. Saatat ta-va-ta minut messussa, avioliittoon vihkimisessä, hautaan siunaamisessa, ristiäisissä, rippileirillä, laitoshartautta sairaalassa pitämässä, joulukirkossa, Vantaan seurakuntien juhannusjuhlissa, papin päivystyksessä, lähikaupassa tai pyörän selässä raitilla.

On mahdotonta kätkeä innostustani Kreikkaan. Olen tanssinut ja tanssittanut kreikkalaisia tansseja 29 vuotta. Järjestän Hämeenkylän kirkon nuortentilassa halullisille sieluille tanssitapaamisia, joissa opettelemme helpoimpia kreikkalaisia tansseja - vapaa pääsy. Laulu ja puhe sujuu nykykreikaksi. Muista vieraista kielistä hallitsen englannin, saksan ja ruotsin - hiukan ranskaakin. Olen verrattain kansainvälinen pakkaus. Olen käynyt kouluni Länsi-Vantaan Myyrmäessä ja Martinlaaksossa, näillä nurkilla. Stadin slangi eli Sörkan esperanto on ihan gimis - kiitti, mutsi.

Olen halunnut sitten nuoren seurakunnan vuosieni työhön, jossa saa olla ihmisten parissa, ihmisten keskellä. Samaan pakettiin kuuluu halu puhua ja esiintyä, olla framilla - kiitos nuorisoteatteri Martsarin jäsenyyden. Poliitikot puhuvat vaaleista ja budjetista. Pastori ja seurakunnan työntekijä puhuu pelastuksesta ja Jumalan rakkaudesta. Koen, että minulla ja paavilla on jotakin yhteistä. Kyllä vain - me molemmat olemme Jumalan palvelijoitten palvelijoita.

Pyöräilen iloisesti sininen tuulipuku lepattaen, nautin uusperheen elämästä kauniin vaimoni ja tämän teini-ikäisten lasten kanssa Espoon puolella, sorvaan iltaisin kuntopyörän ja CrossTrainerin pyörää kuntokeskuksessa, ajaudun joka sortin Kreikka -tilaisuuksiin ja jään yhtenään suustani kiinni. Pienille lapsille kerron, kun nämä kysyvät, mitä teen työkseni, että minä syön kakkuja viikonloppuisin.

At Your Service - Palveluksessanne.

United We Stand - Yhdessä me kestämme ja seisomme.

Psalmi 150:1 Halleluja! Ylistäkää Jumalaa hänen pyhäkössään, ylistäkää häntä taivaan mahtavissa holveissa. 4: Ylistäkää häntä tanssien ja rumpua lyöden, ylistäkää häntä luuttua ja huilua soittaen. 5: Ylistäkää häntä symbaalien helinällä, ylistäkää häntä riemukkain symbaalein! 6: Kaikki te, joissa on elämän henkäys, ylistäkää Herraa! Halleluja!