Photo:anjarshevitian / Vecteezy.com

TUKEA OMAN ELÄMÄN MUUTOSTOIVEISIIN, PARISUHTEEN JA VANHEMMUUDEN KYSYMYKSIIN

Tiesitkö , että seurakunnassa työskentelee hyvin monenlaisella koulutustaustalla ja työkokemuksella olevia työntekijöitä. Toimintamme tukee mm. nuoria aikuisia eri elämäntilanteissa, perheessä, parisuhteessa ja vanhemmuudessa jaksamista sekä kristillistä kasvatustyötä.

Tarjoan keskusteluapua mm. tukea vanhemmuuden ja parisuhteen kysymyksiin, oman elämän muutostoiveisiin , myös erosta eteenpäin.

Keskusteluapu on ns. kriisejä ennaltaehkäisevää sekä niiden keskellä elävän tukemista että oman elämän uudelleen rakentamisen rinnalla kulkemista.

Ole rohkeasti yhteydessä! Jaettu huoli on kevyempi kantaa terhi.kuoppala@evl.fi tai 0505736356 (jos en heti voi vastata jätä viesti vastaajaan tai yhteydenottopyyntö tekstiviestillä. Toiveesi mukaisesti voimme sopia tapaammeko  Hämeenkylän kirkolla, puhelimessa tai vaikkapa etänä Teamsillä.    

Mikäli haluat varata keskusteluajan papille,ota yhteyttä päivystävään pappiin arkisin klo 10-17, p. 09 830 6455.

Myös seurakunnan diakoniatyö pyrkii antamaan henkistä, hengellistä ja aineellista tukea sekä auttamaan elämän kriisitilanteiden selvittelyssä. Diakonia-apua saat diakoneilta

https://www.vantaanseurakunnat.fi/hameenkylan-seurakunta/diakonia

Lämpimin terveisin

Terhi Kuoppala
Varhaiskasvatuksen ohjaaja, Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, Solmuja parisuhteessa®-neuvoja. Parisuhteen Kuntokartoittaja, Erosta eteenpäin ohjaaja, Toimiva Perhe-ohjaaja, Lasten eroryhmän ohjaaja,Tarinoiden maa-Tarinamatto-ohjaaja.

Parisuhteeseen, vanhemmuuteen ja kasvatukseen liittyviä kysymyksiä käsitellään myös Kirkon perheasiain neuvottelukeskuksenLinkki avautuu uudessa välilehdessä , VäestöliitonLinkki avautuu uudessa välilehdessä  ja Parisuhdekeskus Katajan Linkki avautuu uudessa välilehdessäsivuilla. Keskusteluapua on tarjolla myös kirkon ylläpitämissä puhelin- ja verkkoauttamisen palveluissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

VARAA AIKA PARISUHTEEN KUNTOKARTOITUKSEEN


Parisuhteen Kuntokartoituksessa kumppanit keskustelevat toistensa kanssa ohjaajan läsnäollessa suunnitellun keskustelumallin mukaan. Pohdinnat liittyvät kahdeksaan eri teemaan. Niiden avulla parisuhdetta voi tarkastella sellaisistakin näkökulmista, jotka arjessa joskus unohtuvat.  Positiivinen palaute vahvistaa ja syventää parisuhdetta. Kuntokartoitus on pysähdyspaikka tutkailla yhdessä , missä mennään.
Keskustelun lopussa kumppanit arvioivat itse oman suhteensa vahvoja alueita ja kehittämiskohtia. Parisuhteen hyvinvoinnin lisäämiseksi voidaan myös opetella uusia tunnetaitoja ja ristiriitojen ratkaisumenetelmiä. 

Parisuhteen Kuntokartoituskeskustelu toteutetaan arkena kahden eri illan aikana ( 2 x 1 h 30 min) . Pari saa tehtävät kotiinsa jatkotyöskentelyä varten. Menetelmä ei sovi akuutissa kriisissä oleville , eikä ole pariterapiaa. Kuntokartoituksesta voit tiedustella koulutetulta Parisuhteen Kuntokartoitus- ohjaajalta terhi.kuoppala@evl.fi tai 0505736456

SOLMUJA PARISUHTEESSA®-PARINEUVONTA

Solmuja parisuhteessa® toimintamallissa ohjaaja auttaa paria selvittämään suhteensa solmukohtia. Tavoitteena on lisätä ymmärrystä kumppaneiden välillä ja auttaa kumpaakin ymmärtämään myös toisen näkökannalta, mistä solmutilanteessa on kysymys. Miten solmu on syntynyt? Millaisia tunteita ja asioita siihen liittyy? Kun molemmat ymmärtävät mistä on kysymys, on selkeämpää miettiä, mitä kumpikin tahtoo tässä tilanteessa.

Solmuprosessiin kuuluu kahdeksan tapaamiskertaa neuvojan kanssa:

  1. Solmu parisuhteessa / Aloitus ja solmun määrittely
  2. Miten tähän on tultu? / Yhteisen taipaleen tarkastelu
  3. Miltä tuntuu? / Omien ja kumppanin tunteiden tunnistaminen
  4. Seksuaalisuus solmussa? / Kehon viestien kuunteleminen
  5. Missä ollaan nyt? / Solmutilanteen jäsentäminen
  6. Mitä tahdon? / Toiveet, unelmat ja päämäärät
  7. Miten toimitaan? / Sanoista tekoihin
  8. Mitä eväitä saatiin? Yhteenveto ja palaute

 

Työskentelyyn kuuluu Solmu parisuhteessa -kirjan lukeminen ja kotitehtäviä. Neuvojan tehtävänä on auttaa työskentelyä etenemään johdonmukaisesti ja olla ulkopuolinen peili pariskunnan tilanteesta.Pari sitoutuu kahdeksaan tapaamiskertaan,mikä maksaa 100e materiaaleineen.Tarvittaessa on mahdollisuus hakea Maksuvapautusta.

Lisätietoja voit kysyä terhi.kuoppala@evl.fi tai 0505736356

 

kumppanit pitävät kädestä toisiaan, keskelle muodistuu sormista sydän kuvio

 

VARAA AIKA RATKAISUKESKEISELLE LYHYTTERAPEUTILLE

Ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa tapaamiskertojen määrä katsotaan asiakkaan tarpeen mukaan. Ensimmäinen tapaaminen ns.kartoituskerta  voidaan toteuttaa etänä Teamsin/Whatsapin/Puhelimen  välityksellä ja mahdolliset jatkot lähitapaamisina,mikäli lyhytterapiasuuntaus on sopiva.

Ratkaisukeskeinen terapia on asiakaskeskeinen, tavoitteellinen, tulevaisuussuuntautunut, vuorovaikutuksellinen ja voimavarakeskeinen terapiasuuntaus.

Siinä etsitään ratkaisuja elämän pulmatilanteisiin luottamuksellisessa yhteistyösuhteessa asiakkaan ja terapeutin välillä.
Lyhytterapia ei ole psykoterapiaa eikä Kela-korvattavaa. Kirjauksia ei tehdä potilasasiakirjoihin tai Omakantaan.

Lähetä minulle viesti 050 5736356 tai terhi.kuoppala@evl.fi