Iltapäiväkerho ja koululaisklubi

Hämeenkylän seurakunnan iltapäiväkerhot toteutetaan yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa. Ne tarjoavat koulutietään aloittaville lapsille mahdollisuuden viettää iltapäivää turvallisessa ympäristössä yhdessä ikätovereiden ja aikuisten kanssa.

Koululaisklubi on seurakunnan itsenäistä toimintaa 1.-3. -luokkalaisille lapsille. Ilmoittautuminen klubiin alkaa vuosittain helmikuussa, iltapäiväkerhoihin puolestaan huhtikuussa.

KOULULAISKLUBI 

Toiminnasta
Vapaalan seurakuntatalolla toimii koululaisklubi, joka toimii koulun lukukausien mukaisesti ma-pe klo 12-16. Klubissa 1.-3. -luokkalaiset viettävät rennon iltapäivän turvallisessa ja laadukkaassa ympäristössä. Jokainen lapsi kohdataan toiminnassa yksilöllisesti ja toimintaa suunnitellessa lasten omat kiinnostukset otetaan huomioon. Ryhmän koko on maksimissaan 25 lasta.

Koululaisklubi on verrattavissa iltapäiväkerhotoimintaan. Klubi on seurakunnan yksityistä toimintaa. Ohjaajina toimivat Merja Leppänen ja Maija-Leena Pulli.

Hinta ja hakeminen
Klubin hinta on 150e/kk ja sisältää päivittäisen välipalan. Avustusta maksussa voi hakea diakoniatoimiston kautta.

HUOM! Elokuussa 2019 aloittava ryhmä on täynnä. Varapaikkoja voi kysellä pitkin lukuvuotta.

Klubipaikan voi irtisanoa kuukauden irtisanomisajalla. Esim. jos irtisanomisilmoitus jätetään elokuussa, irtisanoutuminen astuu voimaan lokakuun alusta.


KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄKERHOT

Yleistä
Kerhot toimivat klo 12 - 17 välisenä aikana maanantaista perjantaihin. Lukuvuonna 2018-2019 kerhomaksu on 100e/kk klo 16 kerhopäivän päättäville ja 130e/kk klo 17 päättäville. Kerhoissa tarjotaan välipala.

Iltapäiväkerhot toteutetaan yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa. Seurakunta toimii palveluntuottajana. Kirkon kerhossa ohjaajina toimivat Minna Rosendahl ja Jenny Merimaa. Lammaspolun kerhoa ohjaavat Vivianne Helmi ja Mervi Itälinna.

Hinta ja hakeminen
Kerhoihin haetaan keväisin Vantaan kaupungin kautta. Kaupunki vastaa hakuprosessista sekä lapsiryhmän muodostamisesta. Tieto kerhopaikasta julkaistaan kevään lopulla. Seurakunnan kerhoon tuleville lapsille ja heidän perheilleen postitetaan kerhon toimintaa koskeva kirje kesäkuussa ennen juhannusta.

Lisätietoa hausta löydät TÄÄLTÄ.

Kerhopaikan voi irtisanoa kuukauden irtisanomisajalla. Esim. jos irtisanomisilmoitus jätetään elokuussa, irtisanoutuminen astuu voimaan lokakuun alusta.

Yhteistyö kodin kanssa

Kirkon ja Pähkinärinteen kerhojen vanhempainillat pidetään kerhopisteessä syyskauden alussa 19.8. Vanhempainvartteja on mahdollisuus järjestää pitkin toimintakautta. Koululaisklubin yhteinen ilta on järjestetty toukokuussa.

Toivomme iltapäiväkerholaisten ja koululaisklubilaisten perheiden kanssa avointa vuorovaikutusta.

Ekaluokkalaiset siunataan koulutielle Hämeenkylän kirkossa ke 7.8. klo 18.

Toimintapaikat lukuvuodelle 2018-2019 sekä 2019-2020

  • Hämeenkylän kirkko (Auratie 3),
    p. 044 422 0380 (ma-pe klo 12-17)
  • Pähkinärinteen kerhotila (Lammaspolku 1),
    p. 044 422 0403 (ma-pe klo 12-17)
  • Vapaalan seurakuntakoti, koululaisklubi (Ilpolankuja 2), p. 044 422 0451 (ma-pe klo 12-16)

 

 

Hymyilevät lapset
Seurakuntapastori
Hämeenkylän seurakunta
Auratie 3
01630 Vantaa

Varhaiskasvatus (lapset ja perheet)

Olen palvellut Hämeenkylässä syksystä 2014. Seurakunta on minulle rakas. Koordinoin lasten ja perheiden toimintoja tehden laajasti seurakuntatyötä. Toivon, että voimme yhdessä alueen ihmisten kanssa rakentaa hämeenkyläläistä yhteisöä.

Olen rukouksen ihminen. Sydämeni palaa Jeesukselle. Vapaa-aikani kuluu seurakuntaperheen sekä oman rakkaan perheeni ja läheisteni kanssa. Tykkään myös liikunnasta. Kauniit autot, suurkaupungin siluetti ja suomalainen järvimaisema ovat asioita, joita en kyllästy ihastelemaan.

Jutellaan, kun tavataan. Siunausta jokaiseen päivääsi! :)