Keikka-apu 

Keikka-avun vapaaehtoiset auttavat arjen haasteissa Länsi-Vantaan alueella asuvia yli 65-vuotiaita ikäihmisiä. Ota yhteyttä, kun kaipaat apua omaan tai läheisesi arkeen.

Seurakunnan vapaaehtoisen voi tilata kaveriksi kauppareissulle tai tueksi lääkärikäynnille. Vapaaehtoisen kanssa voi käydä ulkoilemassa, opetella käyttämään tietokonetta, osallistua tapahtumiin, keskustella ja puuhastella arjen askareiden parissa.

Keikka-aputoiminta on yhdessä tekemistä. Tavoitteenamme on tukea ja vahvistaa ikäihmisten toimijuutta sekä vähentää yksinäisyyttä. Perehdytämme ja koulutamme vapaaehtoiset tehtävään, annamme taustatukea ja järjestämme työnohjausta ja virkistystoimintaa.

Keikka-apu toteutetaan yhteistyössä Hämeenkylän seurakunnan, Keravan ja Vantaan hyvinvointialueen sekä Punaisen Ristin Länsi-Vantaan osaston kanssa. 

Voit tilata keikka-apua täyttämällä yhteydenottolomakkeen tai soittamalla päivystysnumeroon. Olemme sinuun sen jälkeen yhteydessä!

Verkossa

► Tarvitsetko sinä tai läheisesi apua - hae tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä


► Ilmoittaudu mukaan vapaaehtoiseksi - klikkaa tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Puhelinpäivystys

Tiistaisin klo 9–11, p. 09 830 6405 

(Kevätkausi 9.1-31.5.2023)

"Eihän se ole kuin että mennään vain" - Keikka-apuvapaaehtoisen kokemus

- Vaimoni oli tehnyt vapaaehtoistehtäviä ja kun jäin työttömäksi vähän aikaa sitten, ajattelin, että voisin itsekin kokeilla.

- Kun tajusin, ettei iäkäs äitini ole välttämättä joka päivä puhunut kenenkään kanssa, ymmärsin, että meillä lapsillakin on annettavaa ja velvollisuutemme ja vastuumme. Aloin myös nähdä, että avuntarvetta on. 

- Keikka-avun kautta tapaamani rouvan kanssa olemme kokeilleet avartaa lähiympäristöä pyörätuolin avulla. Joka kerta sovimme vain seuraavasta kerrasta eteenpäin. 

- Hän ei ollut koko talvena juurikaan käynyt ulkona, koska liikkuminen on vaikeaa. Nyt olemme katselleet kevään tuloa, kukkivia kasveja ja puita, ja on käyty usein kaupassakin samalla reissulla. Hän on epäillyt, pääseekö pyörätuolilla mäkeä ylös tai alas, mutta yhdessä on kuljettu reilun tunnin reittejä, joissa hän ei ole käynyt vuosiin. 

- Eihän se ole kuin, että mennään vain. Aivan tavallisia asioita olemme tehneet. Itsekin oppii lähiympäristöstä ja Vantaan historiastakin, kun miettii, mitä seuraavaksi voisi näyttää. 

- Hän kertoo, mitä tarvitsee. Nyt on ollut puhetta uuden tukikahvan hankkimisesta kotiin. Olen jo vähän netistä katsellut, mistä niitä löytyisi.

- Parasta on, että voi auttaa ja että on hyödyksi. Se tuo lisää sisältöä omaankin elämään. Ei tarvitse olla kovin suurta, kun toinen jo voi kokea paljon. Helpolla löytyy 2-3 tuntia aikaa. Itsekin nauttii, kun huomaa, että toinen ilahtuu. 

Jari Särkinen 
 

Ota yhteyttä

Diakoni
Vantaankosken seurakunta
09 830 6310
Rajatorpantie 8
01600 Vantaa

Hola,

olen J-P ja olen työskennellyt seurakunnan diakonina vuodesta 2004. Myötäelän ihmisten arjessa, ohjaan ryhmiä ja pyöritän vapaaehtoisten kanssa Kirkkoravintolaa ja Kesäkahvilaa. Puhuminen auttaa, musikki toimii ja ei liikkuminenkaan ole pahasta. Mieluummin yhdessä kuin yksin.

Projektityön koordinaattori
Hämeenkylän seurakunta

Aikuistyö ja lähetystyö.

Terve! Olen Espoolainen nuorimies, nimeltäni Jarkko.

Ajauduin hyvässä johdatuksessa Vantaan puolelle töihin jalkapallopelien kautta. Minulle selvisi, että noin 8 kilometrin päässä kodistani on upea seurakunta täynnä hienoja ihmisiä.

Palvelen Hämeenkylän seurakunnassa nyt kolmatta vuotta ja olen kiitollinen, että saan olla juuri täällä töissä. Toimin projektityön koordinaattorina, mutta vastuualueina ovat myös lähetystyö, jota sain itsekin tehdä Mongoliassa urheilulähetystyön merkeissä, sekä vapaaehtoistyö. Monessa saan siis olla mukana, joten varmasti näemme! :)

Minulle saa ihan rohkeasti soittaa tai tulla juttelemaan.