Puisen Jeesuspatsaan siunaavat kädet Pyhän Laurin kirkon ikkunalaudalla.

Retriitit ja hiljaisuus

Onnellinen on se, joka pääsee lähtemään, joka välttää pimeän, kylmän ja tavanomaisen; menee pois työn ulottuvilta, arjen tavoittamattomiin, pois vaatimusten ja suoritusten noidankehästä. Onnellinen se ihminen. -Kaija Pispa/ Vähän on tarpeen, Kirjapaja 2011

Retriitti on vetäytymistä hiljaisuuteen

Retriitissä voit hetkeksi vetäytyä kiireisestä elämänrytmistä, kuormittavista vaatimuksista ja hiljentää askellustasi. Voit ottaa tauon itseäsi varten ja kysyä, mitä minulle kuuluu. Retriitissä ei keskustella muiden osallistujien kanssa, vaan sen on tarkoitus tarjota mahdollisuus rentoutumiseen, latautumiseen, oman jaksamisen ja elämänkysymysten kuulosteluun ja rukoukseen.

Vantaan seurakunnat järjestää 10 - 15 retriittiä vuosittain. Osa retriiteistä on suunnattu työyhteisöille (esim. Vantaan kaupunki, ammattikorkeakoulut), osa opiskelijoille. Loput on suunnattu sinulle, joka kaipaat hiljaisuutta ja omaa aikaa, tulitpa sitten Vantaalta tai jostakin kauempaa.

Mikäli työyhteisösi olisi kiinnostunut järjestämään retriitin osana työhyvinvointipalveluja voit ottaa yhtettä retriiteistä vastaavaan pastoriimme Tarja Korpelaan 050 3888501. Asiakaspalvelu- , kasvatus- ja hoivatyössä toimiville retriitit ovat osoittautuneet oivalliseksi tavaksi tukea työntekijän jaksamista. Myös kiireisessä liike-elämässä toimiville retriitti tarjoaa hyvän mahdollisuuden akkujen lataamiseen.

Retriittien sisältö ja ilmoittautuminen tapahtumakalenterissa ilmoittaudu tästä -linkin kautta. Voit myös tilata itsellesi paperisen retriittiesitteen tai noutaa sen lähiseurakunnastasi.

Tilaukset: laura.ohtonen@evl.fi

TIEDOKSI

Mikäli olit ilmoittautunut kevään 2020 retriitteihin ja maksanut osallistumisesi hyvitämme laskun sinulle täysimääräisenä. Kysymme pankkiyhteystietosi takaisinmaksua varten puhelimitse, joten älä laita tietoja meille sähköpostilla. Tarjoamme uusia retriittejä järjestäessämme etuosto-oikeuden niille, jotka nyt jäivät ilman retriittiä.

 

 

Metsä. Aluskasvillisuudessa sammalia ja saniaisia. Kuusimetsää ja muutama koivu.

Tulossa keväällä 2021

Kevään retriittikalenteri valmistuu 20.11.2020 mennessä. Luvassa on erityisretriittejä mm. oppilaitosten henkilöstölle, kohdennetusti miehille, nuorille aikuisille ja opiskelijoille sekä opettajille. Sisällöt vaihtelevat paastonajan retriiteistä aina kehon ja mielen keväthuoltoon. Tarkat ajat, ohjaajat ja hinnaston päivitämme tämän viikon lopussa.

 

Covid 19 ja retriittitoiminta

Retriittitoimintamme jälleen jatkuessa otamme koronaviruspandemian huomioon THL:n suositusten mukaisesti työssämme ja toiminnassaamme seuraavasti:

  • työntekijät työskentelvät aina täysin terveinä
  • retriittien yhteiskuljetukset toteuteaan isolla bussilla tai osallistujien omin kyydein
  • kasvomaskit ovat pakollisia kuljetuksen aikana ja niiden käyttöä suositellaan myös retriitin virikepuheiden aikana
  • ruokailut järjestetään tarvittaessa porrastetusti
  • käsihygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota retriitin kaikissa tilanteissa

Tilanteen muuttuessa palautamme jo maksetun retriittimaksun täysimääräisesti. Emme vastaa muista asiakkaalle aiheutuneista kustannuksista esim. jo varattujen junalippujen yms. osalta. 

HUOM

Retriittien peruutusehdot: Mikäli peruutus tapahtuu 1 vkoa ennen tai myöhemmin laskutamme 50% retriitin hinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu vuorokautta ennen tai myöhemmin laskutamme koko retriitin hinnan. Peruutusehdot eivätkoske force majeure -syitä. Sairaustapauksissa toivomme lääkärintodistusta.

Ilmoittautumiset

  • Voit ilmoittautua retriittiin valitsemasi retriitin omilta sivuilta tapahtumakalenterissa Ilmoittaudu tästä -linkin kautta. Retriitit näkyvät tapahtumina tämän sivun alalaidassa.
  • Retriittien asiakasrekisterin tietosuojaseloste tulee sinulle luettavaksi, kun ilmoittaudut ja saat vahvistuksen tietojen siirtymisestä järjestelmäämme.
  • Mikäli linkki ei jostain syystä toimi, voit lähettää ilmoittautua myös laura.ohtonen@evl.fi osoitteeseen.

 

Palautetta ja toiveita

Mikäli haluat antaa palautetta retriiteistämme tai esittä toiveita liittyen retriittipaikkoihin otamme niitä mielellämme vastaan. Ole yhteydessä aikuiskasvatustyön pastoriin tarja.korpela@evl.fi tai retriittisihteeri Laura Ohtoseen laura.ohtonen@evl.fi . 

Lahjaksi voit tiedustella myös Retriittilahjakorttia, joka on oivallinen lahja kiireiselle lähimmäiselle, joka tarvitsee rentoutumista arjen keskellä. Lisätiedot: Tarja Korpela 050 3888501 tai Laura Ohtonen laura.ohtonen@evl.fi