Pyhän Laurin vaellus

Kaupunkivaeltajan kesätapaus!

Vaeltajat kävelevät Vantaanjoki-varressa. Ensimmäisellä on vaeltajalla on Laurin vaelluksen viiri symbolina. Pyhän Laurin vaellus on kuljettu ensimmäisen kerran Vantaalla vuonna 2008. Vaellus kuljetaan perinteisesti joka toinen vuosi, seuraavan kerran lauantaina 14.8.2021.

Tämän vuoden vaellus kuljetaan 1200-luvulla eläneen tunnetun pyhimyksen Franciscus Assisilaisen jalanjäljissä. Kulkemista rytmittää Franciscuksen kirjoittama Luotujen ylistys, joka tunnetaan myös Aurinkolauluna. Franciscus muistetaan erityisesti eläinten, luonnon, luonnonsuojelun ja hyljeksittyjen suojeluspyhimyksenä. 

Vaellukselle lähdetään eri puolilta Vantaata, kaikki reitit päättyvät Vantaan Pyhän Laurin kirkolle. Pääreitti lähtee Helsingistä Vanhankaupungin lahdelta ja se on noin 10 kilometriä pitkä. Lyhin reitti lähtee Tikkurilasta, tämän reitin pituus on 4,5 kilometriä. 

Vaelluksen aikana päästään tarkkailemaan vantaalaista luontoa ja maisemia. Lähde mukaan ja anna luonnon ja historian tulla lähelle ja askeleen lentää.

Tervetuloa mukaan joukkoon kulkemaan kaupunkimaisemissa ja luonnon keskellä!

Katso vaelluksen tarkemmat tiedot ja reitit tapahtumakalenterista tästä linkistä.

 

Vaelluksen tunniste eli logo, jossa violetit kengät kulkemassa eteenpäin.