TILAUKSESTA

Varhaiskasvatusyksiköt voivat tilata positiivisen katsomuskasvatuksen hengessä yhteisesti suunnitellen erilaisia tilaisuuksia joko seurakunnan tai varhaiskasvatusyksikön tiloissa pidettäviksi. Myös luonto oppimisympäristönä sopii hyvin tähän yhteistyömuotoon.

KURKKAA KIRKKOON

Kumppanuuden kori1: Yleissivistävä katsomuskasvatus

5–6-vuotiaat lapset pääsevät tutustumaan uuteen oppimisympäristöön: Hämeenkylän kirkkoon ja sen Pilven reunalla-lastentilaan. Toiminnallisella ja elämyksellisellä seikkailulla tutkitaan taidetta, alttaria, urkuja, kirkkotekstiilejä, -esineistöä, papin työasua, virsitaulua, kolehtihaavia. Kirkosta mm.  etsitään numeroita, heprealaisia aakkosia ja nuotteja ja tehdään niistä ryhmän yhteinen kollaasi. Lasketaan penkkirivit keppihevosilla laukaten, mitataan keskikäytävän pituus, katsellaan maalauksia, kuunnellaan urkumusiikkia ja tutkitaan papin vaatteita. Lisäksi ihmetellään, miten virsikirja toimii ja tutustutaan suomalaiseen virsikulttuuriin kuuntelemalla virrestä 950 ensimmäinen säkeistö. Mikäli mahdollista tutustutaan myös kanttorin esittämään kirkkomusiikkiin, ja tunnustellaan miten sen äänet resonoivat missäkin kohtaa kehossa. Tilaukset omalle ryhmälle  terhi.kuoppala@evl.fi tai 0505736356 

 

NOORA NORSUN MATKASSA

Kumppanuuden kori1: Yleissivistävä katsomuskasvatus tai Kumppanuuden kori 3: Uskonnollinen tilaisuus

Lennämme leikisti Keniaan. Noora-Norsun avustuksella tehdään kuvitteellinen matka kenialaiseen kotiin, kouluun ja kirkkoon. Lisäksi tutustutaan maasaiheimoon. Esineiden ja leikkien avulla opimme kenialaisen lapsen elämästä ja lähetystyöstä. Aistimme ja tutustumme paikalliseen kulttuuriin, tavaroihin, pienten lasten koulutarvikkeisiin ja leluihin, opimme lauluja. Keskeistä toteutuksessa on kansainvälisyyskasvatus ja monikulttuurisen vuoropuhelun vahvistaminen. Toteutus sopii parhaiten 4–6-vuotiaille. Materiaalilaukku, toimintaideoita ja reseptit. Tilaukset terhi.kuoppala@evl.fi tai  0505736356. 

 

TARINOIDEN MAAN TARINAMATTO-VOIKS SÄ OLLA MUN KAA?

Kumppanuuden kori 4:Kasvun ja hyvinvoinnin tuki

Tutustutaan Tarinoiden maa-tarinamattotyöskentelyn kautta, millaista elämä on, kun ei tunne vielä ketään ja kaikki on vierasta ja outoa, erilaista mihin on tottunut. Käymme lasten kanssa ns. Toivomus-kaivolla ja kurkistelemme tulevaisuuteen Tornista, uskaltaudumme virran yli kulkevalle sillalle ottamaan askelia oman paikan löytymiseen ryhmässä. Toiminnallinen, luova, tarinallinen ja empatiataitoja vahvistava työskentely auttaa lapsia huomioimaan toisiaan, luo ja vahvistaa kaveritaitoja lapsiryhmässä. Jatkotyöskentelyksi sopii PIKI-menetelmä (Pienten lasten kiusaamisen ehkäiseminen). Molemmat voi tilata Tarinoiden maa-ohjaajalta, PIKI-ohjaajalta terhi.kuoppala@evl.fi tai 0505736356 .

 

SURUN JA KRIISIN KOHDATESSA

Photo: cherylholt/Pixabay

Kumppanuuden kori 4:Kasvun ja hyvinvoinnin tuki

Joskus elämä tuo vastaan vaikeita tilanteita ja surua. Mikäli tällainen tilanne tulee lapsiryhmässä tai varhaiskasvatusyksikössä vastaan, voimme tulla pitämään päiväkotiin Surun kohdatessa -hetken, joka auttaa käsittelemään kuolemaa, surua ja elämän jatkumista lasten kanssa. Tilaisuus suunnitellaan kanssanne. Seurakunnalta voi lainata Suru-laatikon lapsen surun tukemiseen sekä muistohetken järjestämiseen lapsille ja/tai henkilökunnalle. Seurakunnalta myös henkilökunta saa keskusteluapua, tukea ja tietoa sururyhmistämme.

Suru- ja kriisitapauksissa otattehan yhteyttä päivystävän papin puhelimeen, josta teidät ohjataan eteenpäin: Päivystämme arkisin klo 10-17, p. 09 830 6455. Jatkotyöskentelystä varhaiskasvatuksen opettajan työparina sekä materiaalin lainaamisesta voidaan sopia terhi.kuoppala@evl.fi tai 0505736356 

 

SYKSYN RYHMÄYTYKSET

 

Kumppanuuden kori 4:Kasvun ja hyvinvoinnin tuki

Uudessa eskariryhmässä oman paikan löytyminen on tärkeää, samoin myös ryhmän positiivisen yhteishengen löytyminen heti toimintakauden alussa. Seurakunnan varhaiskasvatuksessa ja varhaisnuorisotyössä on pitkä kokemus toimintapäivästä, johon kuuluu erilaiset tutustumista ja ryhmähenkeä lisäävät harjoitteet, jotka tehdään ulkona lähiluonnossa. Tilaa eskariryhmällesi lapsia osallistava toiminta syystoimintakauden alkuun  12.8.2022 mennessä 0505736356 tai terhi.kuoppala@evl.fi .

 

     

 

Joona kertomus-nukkeasetelma
Joona kertomus-nukkeasetelma