KAIKKIEN PYHIKSI EDESMENNEIDEN MUISTELUA 5.11.2022

Määräaikaan mennessä kilpailuun tuli kuusitoista runoa. Voittajarunon valitsi runoilija Silene Lehto.

PENKKI ILMAN ISTUJAA MALMI! 

Kaikki ne, jotka ovat menneet edeltämme kirkkauteen ovat edelleen muistoissamme. Monia hauta- ja muistopaikkoja, joissa läheisiä, sukulaisia, tuttavia, naapureita ja ihan tuntemattomia löytyy pääkaupunkiseudulta useita. Kohtaamispaikkana tänään 5.11.2022 meille täällä oleville ja edesmenneille ovat Malmin ja Honkanummen hautausmaat, joissa on on hautapaikkoja yhteensä lähes 110 000 ja lisäksi muistolehdot ja tuhkan sirottelupaikat ja muistelupaikat.  Muistelupaikoilla muistellaan heitä, joiden hautapaikat ovat muualla kotimaassa tai jopa ulkomailla. Hauta, jonka haluaa löytää, voi etsiä Vantaan hautausmaalta sivustolta OpasteApp tai pääkaupunkiseudun ja muutamien muidenkin kaupunkien alueelta Hautahaku sivulta tai maailmalta ja myös Suomesta BillionGraves.com osoitteesta tai sitten Hautakivitietokanta | Suomen Sukututkimusseura (genealogia.fi) sivustolta, josta löytyy myös ulkomaisiahautatietokantoja. 

MUISTO KYNTTILÄ VANTAALAISILLE JA UKRAINAN UHREILLE 

Penkki, joka on suojeltu istumiselta, sijaitsee Malmin hautausmaalla porteista oikealla lähellä äänimuuria, jossa tänään 5.11.2022 muistokynttilä palaa niille kaikille vantaalaisille, jotka ovat edellisen pyhäinpäivän jälkeen nostettu kirkkauteen ja joiden arkku tai uurna tai sirottelutuhka on sijoitettu Malmin hautausmaan alueelle. Toinen kynttilä palaa niiden Ukrainan kaikkien uhrien: sotilainen, isien ja äitien ja siskojen ja veljien ja lasten, muistolle.  

 

PENKKI ILMAN ISTUJAA HONKANUMMI! 

Kaikki ne, jotka ovat menneet edeltämme kirkkauteen ovat edelleen muistoissamme. Honkanummella on myös tunnukseton alue sekä alue, joka on tarkoittu islaminuskoisille.  Nimettömille vauvoille ja pienille lapsille tarkoitettu hauta- ja muistelualue on myös Honkanummella.  

 

 

MUISTO KYNTTILÄ VANTAALAISILLE JA UKRAINAN UHREILLE 

Penkki, jota ei ole suojeltu istumiselta, sijaitsee Honkanummen hautausmaalla lähellä siunauskappelia, jossa tänään 5.11.2022 muistokynttilä palaa niille kaikille vantaalaisille, jotka ovat edellisen pyhäinpäivän jälkeen korotettu taivaallisiin häihin ja joiden arkku tai uurna tai sirottelutuhka on sijoitettu Honkanummen hautausmaan alueelle. Toinen kynttilä palaa niiden Ukrainan kaikkien uhrien: sotilainen, isien ja äitien ja siskojen ja veljien ja lasten, muistolle. 

 

Annetaan elävien elää ja muistelkaamme silti kunnioituksella edellämme kirkkauteen päässeitä.

 

 Kuvat ja teksti: Jari Hirvonen paitsi 1. kuva Kirkko- ja kaupungin arkisto