Ryhmät

Järjestämme esimerkiksi eroryhmiä perheille ja aikuisille.

Eroseminaari suunnitteilla syksyksi 2024

Eroseminaari 1/2 - 2 vuotta sitten suhde-eron kokeneille ohjattuna vertaisryhmänä on suunnitteilla syksyksi 2024. Kaikki eroryhmistä kiinnostuneet, jotka ovat jättäneet yhteystietonsa informoidaan ryhmästä elokuussa. Ryhmään otetaan 8-15 osallistujaa.

Lisätietoja: 5.8. alkaen johtava perheneuvoja maarit.kuusisto@evl.fi

 

Lapsen ja vanhemman eroryhmä suunnitteilla keväälle 2025

Lapsen ja vanhemman eroryhmässä tarjoamme ammatillisesti ohjattua vertaistukea eron kohdanneille perheille. Perheen eroryhmä on tarkoitettu toiselle vanhemmalle yhdessä lapsen tai lasten kanssa. Ryhmäkertoja on yhteensä seitsemän, joista osa ollaan yhdessä ja osa omissa vertaisryhmissä. Perheen eroryhmässä niin vanhempi kuin lapset pääsevät käsittelemään eron tuomia muutoksia vertaistuen avulla. Keskiössä on lasten tunteet ja tarpeet sekä vanhemman ja lapsen välisen vuorovaikutuksen vahvistaminen. Tavoite on myös etsiä yhdessä voimavaroja ja keinoja uuteen elämäntilanteeseen sopeutumiseen jokaisen erityisyyttä ja rajoja kunnioittaen. Työskentelyssä hyödynnetään erilaisia luovia menetelmiä.

Ryhmä soveltuu perheille, joissa eropäätös on jo tehty ja vanhemmat ovat sopineet asumisjärjestelyistä. Ryhmä on maksuton ja edellyttää sitoutumista kaikille kerroille. Ryhmäilloissa tarjolla pieni välipala. Mukaan otetaan kahdeksan perhettä / kahdeksan lasta, jotka ovat iältään 7–12 -vuotiaita ja osallistujat haastatellaan ennen ryhmään valitsemista.

Ohjaajina toimivat perheneuvoja Terhi Lahdensalo ja hyvinvointialueen kehittämiskoordinaattori Minna Raitanen.

Järjestäjät: Vantaan seurakuntien perheasiain neuvottelukeskus ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen perhetyö

Lisätietoja: perheneuvoja Terhi Lahdensalo terhi.lahdensalo@evl.fi tai p. 050 347 3812.