Kolmasluokkalaisten kirkkoseikkailu

Lokakuun alussa, kolmen päivän aikana kaikki Vantaan yli 2000 kolmasluokkalaista kutsutaan kouluittain kirkkoseikkailuun Pyhän Laurin kirkoon. Seikkailuun kuluu tilaisuus kirkossa, jossa esitellään Laurentiuksen tarinaa ja keskiaikaista kirkkoa, sekä ulkona kirkon läheisyydessä täytettävä diakonia-aiheinen ristikkotehtävä.

Löydä kirkon aarre!
​–ristikkotehtävän kysymykset ja oikeat vastaukset:

1. Mikä kirkon työntekijän ammatti, jonka tehtävä on auttaa ja palvella ihmisiä? Myös 200-luvulla elänyt Laurentius oli sellainen. (vast. diakoni)

2. Mikä yksi sana sopii parhaiten kaikkien seuraavien sanojen jatkoksi: avustus..., palvelu..., koti..., koulu..., diakonia..., hyväntekeväisyys...? (vast.työ)

3. Millä sanalla kutsutaan ihmistä, joka on kastettu kristilliseen uskoon ja liitetty seurakunnan jäseneksi? Tästä sanasta voit löytää myös kristinuskon symbolin. (vast.kristitty)

4. Mikä sana lauseesta puuttuu? Täydennä rakkauden kaksoiskäsky: ”Rakasta Jumalaa, yli kaiken ja------------------ niin kuin itseäsi!” (vast. lähimmäistäsi)

5. Mikä kirkko on pääkaupunkiseudun vanhin rakennus? Sitä kutsutaan myös toisella nimellä, Helsingin pitäjän kirkoksi. (vast. Pyhän Laurin kirkko)

6. Mikä on maailman luetuin kirja ja kristittyjen pyhä kirja? Se on käännetty 438 kielelle ja osia siitä 2500 kielelle. (vast.Raamattu)
 

Ristikon keskelle muodostuu oikea vastaus KÖYHÄT.

Olemme kiinnostuneita kirkkoseikkailuun osallistuneiden kokemuksesta. Anna palautetta...


Tehtävämoniste.pdf

Rastijuliste A3