Vantaankosken ystävyysseurakunta Skuoritsa

Vantaankosken ystävyysseurakunta Skuoritsan seurakunta sijaitsee Venäjällä, Inkerinmaalla, noin 50 km Pietarista etelään. Seurakuntaan kuuluu noin 400 henkeä, ja sen palveluksessa on viisi palkattua työntekijää.

Vantaankosken seurakunnan ystävyys Skuoritsan seurakunnan kanssa alkoi 1990-luvun alussa. Vantaankosken diakonissa Helvi Simonen jäi eläkkeelle ja halusi vielä jatkaa vapaaehtoistyössä. Silloisen Neuvostoliiton seurakunnalliset olot vapautuivat, ja niinpä hän lähti Kirkon Ulkomaanavun lähettämänä diakoniatyöhön Skuoritsan seurakunnan vanhusten pariin.

Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra Juhani Kopposela alkoi etsiä Skuoritsasta sopivaa taloa, joka voitaisiin kunnostaa vanhainkodiksi. Arkkitehdiksi saatiin inkeriläisten asioista innostunut Pekka Wesamaa. Vanha kansakoulu kunnostettiin vanhainkodiksi, vihittiin käyttöön 1995 ja sai nimekseen Mariakoti. Mariakodin toiminnan tukemiseksi perustettiin yhdistys Mariakodin ystävät ry. Viralliseksi ystävyysseurakunnaksi Skuoritsan seurakunta tuli vuonna 1996. Nykyään Skuoritsan seurakunnalla on yhdeksän ystävyysseurakuntaa.

Skuoritsaan järjestetään vuosittain seurakuntamatkoja. Seurakunnassa, sen jumalanpalveluksissa tai Mariakodissa vieraillessaan tapaa aina paikallista väkeä. Vanhainkodin asukkaat sekä seurakuntalaiset ottavat vieraansa aina lämpimästi vastaan.

 

Mariakodin ystävät ry

Mukaan ystävyysseurakuntatyöhön voi tulla esimerkiksi liittymällä Mariakodin ystävät ry:n jäseneksi. 20 euron jäsenmaksu käytetään Mariakodin toiminnan tukemiseen. Jäsenet saavat tietoa toiminnasta ja kutsun vuosikokouksiin.

Parhaiten mukaan toimintaan pääsee vuosittaisilla retkillä Pietariin ja Skuoritsaan. Lisätietoja matkoista saa Riitta Ahlrothilta puh. 050 554 8807 ja Liisi Kukkolalta puh. 0500 640 390. Heille voi myös ilmoittautua matkoille.

Jäseneksi liittyminen ja tiedustelut

Riitta Ahlroth, p. 050 554 8807  riitta.ahlroth [ät] gmail.com

Ulla Pohjolan-Pirhonen, p. 0400 235 288, upohjolanpirhonen@gmail.com